Aşk eÇift Evlilik Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

Uzun Ömürlü Bir Evliliğin 10 Altın Sırrı!

Bir ”Evet” ile başlayan büyülü bir yolculuk. Aşkın onuruna yapılmış en büyük kutlama. Birbirini seven iki yalnız yüreğin mutluluk ile dansı… Evlilik, hayatınızda bir dönüm noktası olabilecek en önemli kararların başında gelmektedir. Öncesinde duyulan heyecan, geleceğe dair umutlar, planlanan tatiller, birlikte yenecek akşam yemekleri, her sabah uyandığınızda yanı başınızda sevdiğiniz kişiyi görecek olmanın dayanılmaz hafifliği.

Gelin görün ki bir çok çift böylesine tutkulu başladıkları yolda bazı olumsuz gelişmeler ve yanlış anlaşılmalar yüzünden evliliklerini bitirme noktasına gelebiliyor. Eğer uzun ömür bir evlilik hayatınızın olmasını arzu ediyorsanız size altın değerinde ipuçları vereceğiz. Eminiz bu ipuçlarını hayatınızda uygularsanız mutluluğunuz her daim katlanarak çoğalacak ve asla yalnız kalmayacaksınız.

1- Düğüne Servet Harcamayın!

Yapılan bir araştırmaya göre aşırı lüks ve pahalı düğün yapmak çiftler arasında gerilim dolu anların yaşanmasına sebep olabiliyor. Maddi konularda anlaşmazlığa düşülmesi çiftlerin daha evlilik hayatına alışamadan ayrılmalarına ortam hazırlıyor. Büyük bir düğün hayaliniz olabilir fakat aşırıya kaçan harcamaların geri dönüşü o kadar da olumlu olmuyor. Düğün yerine balayı konusunda cömert davranabilirsiniz. Yorucu bir hazırlık aşamasının akabinde yapılacak harika bir tatil ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

2- 5 P – 1 N Kuralı!

5 Pozitif – 1 Negatif etkileşim kuralına uymanız gerekmektedir. Şöyle açıklayalım; evlilik hayatınızda bir negatif etkileşim yaşıyorsanız bunun karşılığında 5 pozitif etkileşim ile dengelemeniz gerekmektedir. Büyük bir tartışmanın ardından romantik bir yemek ve onu izleyen günlerde daha ılıman bir hava içerisinde olursanız yaşanılan negatifliklerin hayatınızdaki etkisi minimum olacaktır.

3- Sosyal Medya Diyeti!

Çiftlerin en çok anlaşmazlık yaşadığı noktalardan birisi de sosyal medya kullanımı. İster istemez sürekli bir kontrol etme dürtüsü, kim yorum yazmış? Beğenenlerin yüzde kaçı karşı cins? Paylaşımların ne kadarında ben varım? Türünde meraklar ile başlayan bu sarmal eğer önü alınmaz ise tartışmaların ana gündem maddesi olmaya adaydır. Ya ortak bir hesap kullanmanız gerekir veyahut sosyal medyadan elinizi ayağınızı çekmeniz en doğru karar olacaktır. Kıskançlık krizleri yaratan bir durumu ısrarla canlı tutmak pozitif bir etki yaratmayacaktır. Özellikle eşiniz ile olan vakitlerinizde sosyal medya diyeti yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Birbiriniz ile vakit geçirirken bütün odak noktanız eşiniz olmalı.

4- Aile Planlaması!

Çoğu çift sorunlarını çözmek adına çocuk sahibi olma seçeneğini bir kurtuluş olarak görüyor. Çocuk olduktan sonra her şeyin güllük gülistanlık olacağına dair var olan bir inanış artık geçerliliğini yitirdi. Aksine sorunların üzerine bir de çocuk sahibi olma sorumluluğu eklenince, evliliklerde negatif etkiler ortaya çıkmaya başlıyor. Önce sorunun derinine inip onu çözdükten sonra daha büyük sorumluluk gerektiren kararlar alabilirsiniz. Profesyonel yardım almak konusunda da açık fikirli olmanızda fayda var.

5- Ortak Aktivitelerin Dengesi!

Birlikte kaliteli zaman geçirmek önemli. Farklı aktiviteler çiftlerin iletişimini güçlendirmektedir fakat aşırıya kaçıldığı takdirde yarardan çok zarar verecektir. Siyam ikizi gibi her aktiviteyi birlikte yapmanız gerekmiyor. Birbirinize özel alan bırakmalı ve özlemek için vakit tanımalısınız. Özellikle aynı iş yerinde çalışan çiftlerin mümkünse bu tür zamanları yalnız geçirmeleri daha iyi olacaktır.

6- Ben Yok Biz Var!

Ben ile cümleye başlamak yerine her zaman Biz ile başlamanızı tavsiye ederiz. Alınacak kararlarda son sözün ortak bir görüş bildirdiğini sesli dile getirmeniz oldukça önemli.

7- Monoton Kelimesinden Korkmayın!

İlişkinin monoton bir halde ilerlemesi çoğu çift için bir sorun olarak görülür. Aksine bu ne kadar olgun ve oturmuş bir ilişkinizin olduğunun göstergesidir. Konu ile ilgili yazımıza linkten ulaşabilirsiniz.

8- Yatırımlar Yapın!

Ekonomik açıdan belirli bir yükün altına giren çiftlerin boşanma oranları bir hayli düşük. Geleceğe dair yapılan yatırımlar ile somut olarak birliktelik duygusu pekiştiriliyor. Aileniz için maddi olanaklarınızın elde verdiği ölçüde yatırımlar yapmanız yararlı olacaktır. Para biriktirmek geleceğe bir yatırım gibi gözükse de çok tasarruf yapmak zorunda kalan çiftlerin bundan olumsuz etkilendiği de görülmektedir.

9- Dürüstlükten Taviz Vermeyin!

Birbirinize karşı her daim dürüst ve açık olmalısınız. Duymayı istediği kelimeleri tercih etmek yerine, gerçek ne ise onu yalın bir şekilde dile getirmeniz gerekmektedir. Kırılmasın, üzülmesin diye yapılacak her davranış ileride karşınıza başka bir sorun olarak geri dönecektir.

10- Sahip Olduklarınıza Minnet Duyun!

Günün sonunda her ne kadar yorgun ve bitkin olsanız da evde sizi bekleyen bir kişinin olduğunu unutmayın. En önemlisi de aşık olduğunuz kişiyle geçireceğiniz zamanların kıymetini bilmeniz. Zamanın hayatlarınıza ne getireceğini asla bilemezsiniz. Yaşanılacak her tecrübede var olan bağınızı güçlendirmek sizin elinizde. Sorunlar karşısında artık tek başınıza çarpışmak zorunda olmadığınızı bilmelisiniz. Yanınızda amansız zorlukları sizinle aşmak için can atan bir yoldaşınız var.

eÇift, binlerce yalnız kalbin arzu ettiği büyük mutluluk için yıllardır özenle hizmet vermeye devam etmektedir. Hayat denilen zorlu maratonda artık yalnız mücadele etmek zorunda kalmayan çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Eğer sizde bu çiftlerimizin arasına katılmak isterseniz yapmanız gereken oldukça basit. Ücretsiz profilinizi oluşturmalı ve üye önerilerinden kendinize uygun eş adayını seçmelisiniz.