Afrodizyak Arkadaşlık eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Yaşam

İlişkisinde Sorun Yaşayana Destek Olmak!

Arkadaşlar hayatımıza anlam katan, varlıkları ile gerek zor günümüzde gerekte güzel günlerimizde yanımızda olan kişilerdir. Özellikle ”yakın dost” olarak tabir edilen arkadaşlara sahipseniz dünyanın en şanslı insanısınız demektir. Kan bağı olmadığı halde birbirilerine sıkı sıkıya bağlı olan dostluklar zor bulunur. Bugüne kadar her zaman yanınızda olan arkadaşınıza yardım sırası sizde! İlişkisinde sorun yaşayan arkadaşınıza nasıl destek olacağınıza dair harika yazımıza geçmeden önce kahvelerinizi hazırlayın. Herkes yerine geçtiyse başlıyoruz!

Sorunu saptayıp ona göre bir yol planı hazırlamak!

Öncelikle sorunun ne olduğunu anlamanız gerekiyor. Var olan problemi partneri ile paylaşabiliyor mu? Yoksa sadece sizinle mi bu tür konuları konuşabiliyor? Olaya müdahil olmadan önce bu ayrımı iyi gözetmeniz gerekiyor. Onun sorun olarak gördüğü problemden sevdiği kişinin de haberi var mı? Belki kendi kafasında bir sorun yarattı veya sevgilisinin yapmış olduğu bir hareket hoşuna gitmedi ve bunu içinde kurgulayıp bir soruna dönüştürdü. Bütün olasılıkları düşünüp ona göre hareket etmekte fayda var.

Objektif olmanın dayanılmaz hafifliği!

Sırf arkadaşınız diye onun duymak istediği kelimeler sarf etmemeniz gerekiyor. Gerçek ne ise bunu bütün açıklığı ile dile getirmelisiniz. Olayı sadece onun bakış açısından yorumlamamalısınız. Karşı tarafında duygu ve durumunu anlayıp empati kurmanız şart. Böylelikle iki tarafında farkında olamayacağı sonuçlara ilk siz ulaşabilirsiniz. Onların kendi içlerinde düştüğü karmaşayı dışarıdan izleyen bir göz olarak, oynayacağınız rol önem taşımaktadır.

Sorunların sıklık aralıkları? Çözüm sonrası davranışlar!

İlişkilerde anlaşmazlıklar elbette kaçınılmazdır. Ama belirli bir sıklığı olması gerekir. Sürekli sorun yaşayan çiftlerin gelecekte sağlıklı ilişkileri olmasını beklemek pek mümkün değil. Arkadaşınıza mutlaka sorunların ne sıklıkla olduğunu? Çözüm sonrası davranışlarda ne gibi değişimlerin olduğunu sormalısınız. Bazen çözüme kavuşturulmuş gibi olan problemler halının altına süpürülür ve yokmuş gibi davranılır. İlişkinin geleceği açısından yapılmaması gereken bir davranış biçimidir. Yaşanılmış bir anlaşmazlık, sonrasında bile negatif hisler uyandırsa da hiç var olmamış gibi davranılmaması önemlidir.

Gerekmedikçe tavsiyelerden kaçının!

Arkadaşınızın içini dökmesi gerektiği anlarda bırakın saatlerce konuşsun. Başka bir kişiyle paylaştığında olaylara dair yeni bir bakış açısı edinebilir. Ne tür aksiyonlar alacağına kendi karar vermesi gerekir. Sizden ısrar ile tavsiye istemediği müddetçe onun davranışlarını etkileyecek fikirleri paylaşmamanız daha iyi olabilir. Zira oluşabilecek herhangi bir problemde sorumlu tutulabilirsiniz. Ortada sizi ilgilendire bir durum yok iken günah keçisi ilan edilebilirsiniz. Olaylara kendinizi kaptırıp bir taraf olmayın. Tarafsız şekilde olabildiğince az müdahale ederek durumu gözlemleyebilirsiniz.

Profesyonel yardım her zaman bir seçenektir!

Sorunları eğer artık çözülemeyecek gibiyse profesyonel yardım almaları konusunda ikna edebilirsiniz. Sık ve şiddetli sorunları olan çiftlerin eski yaşamlarına dönebilmeleri ancak bir profesyonelin yardımı ile olacaktır.

Son olarak da eğer arkadaşınızın ilişkisi onu negatif etkiliyorsa bitirmesi yönünde de tavsiyede bulunabilirsiniz. Hayatında onu kötü etkileyen biri olması ona iyi gelmeyecektir. Yalnız kalma konusunda endişeleri var ise eÇift‘i önerebilirsiniz. 11 yıldır yalnız kalplerin aşkı bulduğu platform olan eÇift, arkadaşınız içinde doğru adres olacaktır. Onu mutlu edebilecek çok daha iyi biriyle tanışma fırsatı varken, neden onu zehirleyen biriyle birlikte olsun?

Her zaman dediğimiz gibi; Aşk Burada Başlar!