Afrodizyak Aşk eÇift Evlilik Güncel Yaşam

İlişkilerde Görünmez Kabus : Ghosting!

Aşkı bulmak, ona emek verip belirli bir seviyeye getirmek oldukça meşakkatli ve zor bir süreçtir. Bu dönemlerde her iki tarafında vereceği özveri sonucu yıllara meydan okunulabilir. Her ilişkide görünmeyen bir kabus yanı başınızda bekliyor olabilir. Ön sezileriniz güçlü ise, tanıştığınız günden var olan hal ve hareketleri iyi gözlemleyebiliyorsanız şanslısınız.

Zira bu amansız düşmanın ne zaman harekete geçeceği belli olmaz. Sebep yok iken birden ilişkinize müdahil olur ve her şey yok olabilir. İletişiminiz sonlanır ve siz ne olduğunu anlamadan çoktan terk edilmiş olursunuz. Bayanlar, baylar karşınızda ”Ghosting” ! İlişkilerin görünmez kabusu. Hazırsanız ghosting nedir? Nasıl başa çıkılır bununla ilgili size biraz bilgi verelim. Unutmadan yeni yılınız kutlu olsun!

Ghosting tabiri aslında çok yabancı olmadığımız bir durum. Kişinin sebepsiz yere aniden ortadan kaybolmasına verilen bir isimdir. Ne aramalarınıza dönüş yapar, ne mesajlarınıza karşılık verir kısaca sizi görmezden gelir. En delirtici tarafı ise bunun ansızın olması.

Ortada bir sebep yok iken sevdiğiniz kişi bir anda sizle olan bütün bağlarını koparıyor. En temelde reddedilme veya terk edilmenin en insafsızca hali olarak düşünebilirsiniz. Siz ilişkim acaba bitti mi? veya Ne oldu da birden koptuk? Türünden sorular ile boğuşurken, sevdiğiniz kişi kim bilir nerede ?

Nedenleri arasında bir çok unsur sayılabilir. Korku, bencillik, ilişkinin sorumluluklarından kaçınma dürtüsü, yetersizlik, geçmiş dönem travmaları, bağlanma sorunları, güvensizlik… Liste uzar gider. Hayatınızın her döneminde negatif tecrübeler maalesef sizi bulacaktır. İçlerinden en kötüsü de ghosting mağduru olmaktır. Bir insanın güvenini yerle bir etmek o kadar kolaydır ki.

Eğer mesajlarınıza geç dönüyor , aramalarınızı görmezden geliyor, sizle problemlerini paylaşmıyor ve size karşı bazı davranışlarının değiştiğini hissediyorsanız ghosting mağduru olmanıza ramak kalmış olabilir. Ciddi bir ilişkide özellikle evlilik öncesi dönemde ghosting vakaları daha sık görülmektedir.

Böyle bir durum karşısında sergileyeceğiniz tutum ve davranışlar ise şu şekilde : Kendinizi suçlamayın. Sebep yok iken giden birisi için bütün hayatınızı durdurup, takıntılı bir düşünce döngüsü içine girmeyin. Sonuçta sizin bir hatanız yok. Sorun tamamen o kişide. Sürekli olarak sosyal mecralarda onu aratmayın. Arkadaşlarına onun hakkında sorular sormayın.

Üstüne düşüp onu geri getirmeye çabalamanız sizden daha fazla uzaklaşmasına neden olacaktır. Hem ona hem kendinize zaman tanıyın. Aile ve arkadaşlarınız ile zaman geçirin. Gerekirse profesyonel yardım almaktan çekinmeyin. Böyle bir durumda utanılacak, gurur yapacak bir şey yok. Sizinle iletişim kuramayıp çareyi kaçmakta bulan birisi için tek yapacağınız onu kendine haline bırakmaktır.

Gün gelecek ve hatasını anlayınca geri dönecektir. Önemli olan bu durum gerçekleştiğinde sizin ne tür bir tavır sergileyeceğiniz. Kabul mü edeceksiniz? Yoksa giden birisine karşı bir daha güven duyamayacağınızı mı belirteceksiniz?

Her ne olursa olsun önce kendi sağlığınızı ve mutluluğunuzu düşünmeniz gerekiyor. eÇift ailesi olarak üyelerimizin güvenli bir ortamda aşkı aramalarını sağlamak öncelikli vazifemiz. Eğer sizde doğru kişi ile tanışıp evlilik yolunda önemli adımlar atmak istiyorsanız doğru adrestesiniz!

Çünkü aşk burada başlar !