Afrodizyak Aşk eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Aşk Beden ve Ruh sağlığına iyi geliyor!

Pandemi sürecinde sağlıklı olmanın ne derece önem arz ettiğini bir kez daha hatırladık. Zorlu bir dönemden geçiyoruz ve yapmamız gerekenler ise sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak kendimizi ve çevremizi korumak.

Dengeli beslenmek, spor yapmak, uyku düzeni gibi etmenler, sağlıklı kalabilmemiz için zorunlu dikkat edilmesi gereken hususlar olarak öne çıkıyor. Bunlara ek olarak sağlığınız için aşık olmayı da ekleyebiliriz. Çünkü aşk sağlığa iyi geliyor! Bunu biz değil, bilim insanları söylüyor.

Bilim insanlarına göre; beynin: oksitosin, dopamin, seratonin, endorfin, adrenalin hormonlarını salgılandığı bir aktivasyondur. Çok romantik bir tanım olmadığı aşikar. Fakat biz romantizmin davullarıyla sağır oluyor iken vücudumuzda neler oluyor neler!

Aşık bir bireyin MR görüntüleri incelendiğinde, beynin sağ bölgesi yani dopamin salgılayan bölgenin yoğun bir şekilde aktif olduğu gözlemlenmiş. Dopamin sayesinden sürekli enerjik hissediyor, yeni tanıştığınız kişiye odaklanıyor hatta gözünüze uyku bile girmiyor. Bu aşkın ilk fazı olarak tanımlanıyor. İkinci ve üçüncü fazında seratoninin, endorfin daha çok salgılanıyor. Bunun sonucunda, sakinlik, sevgi, alışkanlık ve güven hissi gibi duygular hissedilir hale geliyor.

Peki ya aşkın fiziksel etkileri neler ?

Dopamin ve norepinefrin salgılanmasıyla kan akışı artar ve düzenli hale gelir. Tokluk merkezinin uyarılması ile iştah kaybı yaşanır. Aşık olunca o yüzden tek lokma bile yemeden o kişinin hasreti size yetebiliyor. Noreadrenalin ile kalp ritminiz artar. Aşık olduğunuz kişiyi görünce kalbinizin yerinden çıkacakmış gibi hissettirmesine şaşmamak gerek.

Yine aynı hormon sayesinde yağ yakımı artıyor. Endorfinin yoğun şekilde salgılanması sayesinde daha az acı hissediyorsunuz. Endorfin ve seratonin yükselmesi sonucu bağışıklığınız artıyor. Sebze veya meyve tüketimi konusunda sorunlarınız var ise aşık olmanız size fayda sağlayacaktır. Son olarak da cildiniz daha pürüzsüz ve canlı görünüme kavuşuyor.

Sadece fiziksel değil, psikolojik etkileri de sağlığımız için harika unsurlar içeriyor. Örneğin, kendinize olan güveniniz tazeleniyor ve daha iyi odaklanıp konsantre olabiliyorsunuz. Bu da motivasyonunuzu üst seviyelere çıkarıyor. Seratonin ve noradrenalin sayesinde vücudunuzda anti depresan etkileri gözlemleniyor.

Dışa dönük bir birey haline geliyorsunuz. İş yaşamınız veya özel yaşamınızda daha özgüvenli ve başarı odaklı hareket edebiliyorsunuz. Aşık olduğunuz zaman hissedilen mutluluk size gerekli olan enerjiyi sağlıyor.

Sevgili eÇift üyeleri umarız bu yazımızı beğenmişsinizdir. Eğer hala profiliniz yok ise hemen ücretsiz profilinizi oluşturmalısınız. En azından sağlığınız için aşka bir şans verin. Sağlıklı ve aşk dolu bir gün dileriz!