Aşk eÇift

Kişilik Yapınız Âşık Olmanızı Engelliyor Olabilir!

Aşk, çoğu zaman bulunması çok zor bir duygudur. Birisini sevmek, ona bağlanmak, onunla zun süreli bir birliktelik inşa etmek de çoğu insan için hiç de kolay olmayan bir süreç. Eğer umutsuz bir romantik değilseniz ve aşık olan, duygularını coşkun bir şekilde yaşayan insanlara hayretler içerisinde bakan bir insan olduğunuzu düşünüyorsanız bunun kişilik yapınızla ilgisi olabilir.

Uzun yıllar yapılan testler ve analizler sonucunda 16 farklı kişilik tipi bir çatı altında toplanmıştır. Bireyin etkilendiği toplumsal, iklimsel ve diğer çevresel faktörlerden bağımsız da olsa çoğu zaman olaylara verdiği tepkiler, hayata bakış açısı aynıdır. İşte bu genel çatı altında sizin kişiliğiniz de aşık olmanızı zorlaştıracak özellikler içeriyor olabilir. Örneğin; her insan ilişki insanı değildir. Hayattaki enerjisini duygusal bir birliktelikten değil de belki içsel faaliyetlerinden alır. Kimisine daha önce eğer hiç aşık olmadıysa aşk dehşete düşürücü bir şey gibi gelebilir. Ya da tüm bunlardan bağımsız olarak ilk ilişki ve aşk tecrübeleriniz kötü geçtiyse kişiliğiniz aşık olmaya ket vurucu şekilde gelişmiş olabilir.

Biraz detaylandırmak istersek bu 16 kişilik tipinden biri olan Eğlendirici Kişilikler mesela uzun süreli aşkların insanı değillerdir. Onlar daha çok hayatı anlık ve tepkisel yaşayan insanlardır. Her zaman göz önünde ve ilgi odağı olmaya alışmış bu insanlara uzun vadede aşk sıkıcı bir bağlılık gibi gelebilir. Onlar aşkın o ilk heyecanına sürekli kapılmayı seviyorlardır.

Başka bir bakış açısında Mimar Kişilik bulunuyor. Bu insanlar için de mesela aşk, hayatta kalmak için yaptıkları bir iş gibi gelir. Her şeyi tasarlamaya, ölçmeye ve hesaplamaya alıştıkları için aşk çoğu zaman önemsiz bir duygu gibi gelebilir. Fakat duygular biliyorsunuz böyle çalışmaz.

Diğer tarafta buyurucu kişilik de olabilirsiniz. Bu kişilik tipinin en belirgin temsilcisi Steve Jobs’tur. Mutluluğu sadece başarıda bulurlar. Lider ve doğal karizma sahibi olan bu insanlar çoğu zaman aşkı da vakit kaybı olarak görme eğiliminde olabilirler. O yüzden de aşık olsalar bile ilişkilerinin uzun sürmemesinin temelinde kişilik yapılarının izleri bulunabilir.

Bir başka zorlayıcı kişilik örneği ise Savunmacı Kişiliktir. Romantizm bu insanlar için zorlayıcıdır çünkü duygusal ilişkilere gereğinden fazla anlam yüklerler. Buna utangaç ve korumacı yapıları da eklenince işler karmaşık bir hal alabilir.

Burada elbette 16 farklı kişilik yapısını detaylandırarak lafı uzatmanın pek manası yok. Uzun lafın kısası kişiliğiniz, aşk hayatınız hakkında gerçekten çok önemli ipuçları içeriyor. Çünkü duygulara yüklediğimiz anlamlar aslında bizim tecrübelerimizden ve geçmiş yaşantımızdan da etkileniyor.

Peki, ama ne yapacağım bu yüzden hayatımı yalnız mı geçireceğim diye düşünmeye başlayanlar olabilir. Elbette, hayır! Doğada her şeyin zıttı olduğu gibi, tamamlayıcı bir ögesi de bulunur. Zaten yaşamdaki her şey o pamuk ipliğine bağlı dengelerden oluşmuyor mu? eÇift işte bu farklılıkları bütünleştirme fikrinden yola çıkarak Kişilik Analiz testini hazırladı. Basit ve kolayca sitemize üye olduktan sonra çözeceğiniz kişilik analiz testi sonucuna göre size en uygun üyeleri öneriyor ve aradığınız insanı bulma yüzdenizi artırıyoruz.

Kişilil analiz testimiz ile eşleşip mutlu bir beraberliğe imza atan binlerce çiftimizden biri de siz olmak ister misiniz? Şimdi üye olun www.eCift.com