Afrodizyak Aşk eÇift Flört Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine

Aşık Olmanın Gerçek Sebebi Nedir?

Nasıl aşık oluruz? Neden aşık olma ihtiyacı hissederiz? Birine aşık olup olmadığınızı anlamak için ne kadar süre gerekir? Aşık olduğumuz kişide ne tür özellikler ararız? Aşkın sebebi psikolojik etmenler mi? Yoksa biyolojik dürtüler mi? Sizin de kafanızda bu ve bunun gibi bir çok soru dolaşıp duruyor değil mi? Eğer merak ediyorsanız bütün bu soruların cevaplarını bulduk! Vakit kaybetmeden başlıyoruz!

Aşk, özel olduğu kadar oldukça karmaşık bir duygudur. Geçmişten günümüze bir çok filme, kitaba, araştırmaya konu olmuştur. Özellikle aşkın psikolojik mi? Yoksa biyolojik nedenler mi? Etkiliyor sorusu hala kafaları karıştırmaya devam ediyor. Aslında cevap apaçık ortada. Her ikisi de! Aşık olmayı etkileyen bir çok faktör bulunuyor. Ten uyumu, fiziksel çekim, ortak ilgi alanları ve uyumluluk. Kimileri bir neden olmadığını savunsa da psikoloji alanında yapılan çalışmalar bunun tam aksini kanıtlar nitelikte.

Psikolojik olarak ilk nedenlerinden birisi; kişisel gelişime katkı sağlıyor olması. Aşık olduktan sonra daha farklı alanlara da ilgi duymaya başlıyor ve kişisel olarak yeni hobileri denemeye daha istekli oluyoruz. Daha önce denenmemiş tatları aşık olduğumuz kişi ile deneme cesaretini gösterebiliyoruz.

Biyolojik olarak ise : feromon hormonları devreye giriyor. Aşk hormonu olarak da bilinen bu hormonlardan salgılanan koku ile karşımızdaki kişiye aşık olup olmayacağımız 1.5 saniyede belirleniyor. Aşkın sağlığımıza ne denli olumlu etki ettiğini gözler önüne seren yazımıza linkten ulaşabilirsiniz.

Yapılan başka bir araştırmada ise aşık olunan insan tipi 4 gruba ayrılıyor. Bunlar;

1.Müteahhitler: Gelenek ve görenekleri uygulamayı seven ve sabırla sağlam ilişki konusunda emin adımlar atmayı severler.

2.Kaşifler: Tamamen dürtülerine göre hareket edeler. Risk almayı severler ve hayatı spontane yaşarlar.

3. Müzakereciler: İdealist yaklaşımsa sahiptirler. Merhametli ve özverili davranma konusunda üstlerine yoktur.

4.Direktörler: Analitik düşünür ve hayatlarının kontrolünü asla kaybetmeyi sevmezler. Aksiyon almaları gerektiği durumlarda agresiftirler.

Vücutta üretilen kimyasalların seviyelerine göre bu bahsedilen dört türden en az birine aşık olma eğilimi gösterdiği sonucuna varılmıştır.

Aşık olmanın temelinde ne yatarsa yatsın, bizler bu harika duygunun her zaman takipçisi olacağız. 11 yılda binlerce çiftin aşık olmasına vesile olan eÇift her zaman yalnız kalplerin yanında olmaya devam edecektir. İdeal Çift Metodu ile bilimsel veriler üzerinden eşleştirme yapılıyor olması ise başarımızdaki en kilit nokta. İlkbaharın bu güzel anlarını yaşar iken neden yalnız kalasınız? Size en uygun adayı bulmak için bir an önce profilinizi ziyaret etmeyi unutmayın! Çünkü aşk burada başlar!