Afrodizyak Arkadaşlık eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Eski Aşk Defterlerini Yeniden Açtıran Pandemi!

Hayatımızı covid-19 öncesi ve sonrası şeklinde ayırsak sanırım yanlış yapmış olmayız. Eski alışkanlıklarımızı terk edip, yeni davranış biçimleri geliştirmek zorunda kaldık. Ama geçmiş ile bağımızı koparttık mı? Elbette hayır! Pandeminin ekonomik ve fiziksel olarak zararları başlı başına gündemimizi meşgul ederken, gizlice psikolojik olarak da yıpratmayı başarıyor. Bunun en somut örneği ise eski sevgiliye atılan ufak bir ”iyi misin?” mesajı! Eğer hazırsanız eski defterleri açtıran pandemenin bizi ne tür ruhsal bunalımlara ittiğini inceleyelim.

Temel duygu değişimleri!

Salgın ile gelen çaresizlik, umutsuzluk, kaygı, endişe ve yalnızlık duyguları dört bir yanımızı kuşatmış durumda. Bir sene geçmiş olmasına rağmen hala alışamadığımız bazı durumlar olduğu aşikar. Mesela canınız sıkıldığında artık dışarı çıkıp bir kahve veya çay içemiyorsunuz. Önce gün ve saat kontrolü yapmanız gerekiyor. Özellikle de büyük şehirdeyseniz bir yerden başka bir yere gitmek zaten büyük sıkıntı. Üstüne bir de kalabalıktan kaçınma ile yalnızlığı giderme ikileminde kalmak en büyük sorun haline geliyor. Sevdiğiniz birisi ile karşı karşıya oturup sorunları paylaşabilmenin yerini hiçbir şey tutamaz. Haliyle ruhsal olarak negatif hissettiğiniz zamanlarda yanı başınızda kimseyi bulamıyorsunuz. Bu da sizi geçmişe ve o zamanlarda yaşanılan pozitif anıları düşünmeye itiyor.

Geçmişin gölgesinde!

Eski fotoğraflara şöyle bir göz atmak iyi hissettirir. Psikolojik olarak yalnız hissettiğimizde beynimiz otomatik olarak bizi mutlu eden etmenlere yönelmemizi sağlar. Çikolata yemek, sevdiğiniz bir filmi izlemek, keyif veren bir kitabı okumak veya eski sevgili ile tekrar iletişime geçmek! Son seçenek nedense daha cazip geldi değil mi? Sebebi ise tamamen yalnızlık. Kötü bile ayrılmış olsanız, onunla tekrar iletişime geçme isteğine bir türlü karşı koyamazsınız. Sanki size tekrar kendinizi özel ve seviliyormuş gibi hissettirmesini beklersiniz. Yalnızlığın yakıcı güneşinden korunmak için, geçmişten gelen bir gölgenin ferahlığını arzulamak gayet doğaldır.

Özlediğiniz tam olarak nedir?

Bu ayrım oldukça hayati önem taşımakta. Özlediğiniz tam olarak nedir? Onun varlığı mı? Yoksa size hissettirdikleri mi? Yeni bir ilişki arayışında olmak oldukça zorlayıcı ve büyük efor sarf etmeniz gerekiyor. Bu yorucu maratonda durup kendi kendinize ”hata mı yapıyorum acaba?” diye sorabilirsiniz. Kararsızlık yaşayıp, her şeyden vazgeçme isteği duyabilirsiniz. İster yolun başında olun, ister belirli bir mesafe kat etmiş olun, yapmanız gereken asla geriye bakmamak olmalı. Çünkü…

Yeni bir aşk her zaman iyi gelecektir!

Pandemi sonrası bekar insanların %38’i internet üzerinden hizmet veren platformlara üye olma konusundaki negatif tutumlarını değiştirerek, daha sık kullanmaya başlamışlar. Hayatınızda yeni bir sayfa açıp, mutlu olmak varken neden eskiye takılıp kalasınız? eÇift‘te sizden mesaj bekleyen bir çok kişi var iken geçmişte kalan eski sevgiliye vakit ayırmayı unutun gitsin. Her hafta yenilenen üye önerileri arasından mutlaka size uygun bir kişi vardır. Çünkü aşk her zaman eÇift‘te başlar!