Arkadaşlık Aşk eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

Aşkın En Güzel Mevsimi: İlkbahar!

Aşk her mevsim bir başkadır. Aslında zamansal olarak bir kısıtlama yapmak pek mümkün değil. Fakat bilimsel olarak yapılan bazı çalışmalar ise bu durumu biraz değiştiriyor.

Michigan Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir araştırmaya göre İlkbahar mevsimlerini içeren; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, yalnız olan kişilerin kendilerine uygun bir bulmak için harekete geçtiklerini ortaya koyuyor. Araştırma sonuçlarına göre; kış mevsiminin görece negatif enerjisini üstünde atma, yorucu iş temposu ve havaların ısınması ile kişilerin hayatlarında yeni bir sayfa açma dürtüsüne karşı koyamadıkları ortaya konulmuş.

eÇift‘ in 2020 verileri de aslında bu sonuçları destekler nitelikte. Mart ayı içerisinde; 5.425 kişinin yeni üyelik oluşturduğu, 489.123 adet mesajın gönderildiği ve 256.201 ısınma turu daveti gönderildiği bilgilerine erişilmiştir. Yeni yıl ile birlikte başlayan aşkı arama ivmesi, Şubat ayı gibi biraz stabil devam etse de. Özellikle bu ayları takip eden Mart ve Nisan aylarında ivme hızla yukarı yükselmektedir.

Bern Üniversitesi ise buna benzer bir araştırma çalışması yapmış. Araştırma için bekar yüz kadın ve erkek denek belirlenmiş. Toplam iki yüz kişinin yarısı daha önce bir kez evlenmiş kişilerden seçilmiş. Araştırmada deneklere bazı sorular yöneltilmiş.

Daha önce evlenmemiş deneklere; Evlilik konusunda herhangi bir çekince yaşayıp yaşamadıkları sorulmuş. Erkekler; %65 evet, %35 hayır, kadınlar; %40 evet, %60 hayır olarak cevaplamışlar. Evlenecekleri zaman aralığının önemli olup olmadığına dair sorulara ise; %70 evet önemli, %30 hayır önemsiz olarak cevap vermişler. Düğünlerinin hangi mevsimde olmasını tercih edeceklerini yönündeki soruya ise; %25 yaz, %40 ilkbahar, %20 sonbahar, %15 kış aylarını tercih edebileceğini iletmiş.

Daha önce evlilik yapan deneklere; Tekrar evlenme konusunda olumlu bakıp, bakmadıkları sorulmuş. Erkekler genel olarak doğru insan ile tanıştıktan sonra pozitif bir tutum izlemeyi tercih ederken, kadınlar ise güven oluşması halinde tekrar evlenebilecekler yönünde görüş bildirmişler. Mevsimlerin gibi ciddi konularda önemine dair soruların bir soruda ise denekler %75 evet, %25 hayır olarak cevaplamış

Yapılan araştırmalar ve eÇift‘in verileri gösteriyor ki, ilkbaharda özlem duyulan ilk duygu aşk! Özellikle güneşli ve güzel bir günde sevdiğiniz kişi ile el ele yapacağınız yürüyüşleri bir düşünün. Hafta sonları gidilecek ufak tatiller, tertemiz havada, bol oksijen içerisinde piknikler gibi bir çok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkün. Yalnız iken yapabileceğiniz etkinlikler kısıtlı.

Bir an önce harekete geçmelisiniz. eÇift  profilinize girip, mesaj kutunuzu bir kontrol edin. Yoksa hala üyeliğiniz yok mu? Hemen ücretsiz profilinizi oluşturun ve özlem duyduğunuz aşkı yaşayın. Harekete geçip, aşkı hayatınıza çağırırsanız size gelecektir. Aşk her mevsim olduğu gibi yine eÇift ‘te başlar!