Aşk eÇift Evlilik Güncel Yaşam

Hangisi doğru : Severek, Görücü Usulü Mü?

Geçmişten günümüze hayatımızın bir çok alanında değişimler yaşamaktayız. Gerek sosyal alışkanlıklarımızda, gerek iş yaşantımızda. Özellikle bir konuda hem davranışsal hem de düşünsel bazda büyük bir evrim geçirmiş bulunmaktayız. Evlilik!

Geriye dönüp şöyle bir baktığımızda görücü usulü evlilik adı verilen bir metot uygulanmaktaydı. Aileler münasip gördüğü adaylar arasından evlatlarına uygun bir kişiyi seçip, yuva kurmalarına yardımcı olurlardı. O dönemdeki genç nüfus ise bu karara riayet ederlerdi.

Değişen alışkanlıklar ve gelişen teknoloji ile evlilik çağına gelen kişiler evliliğe dair kararları almadan önce bizzat tanıyıp, emin olmak istiyorlar. Tamda bu noktada eÇift gibi sektörün öncü sitesi devreye giriyor. Son bir kaç yıldır yapılan araştırmalar gösteriyor ki insanlar artık birbirlerini tanımadan önce daha geniş bir bilgiye sahip olmak istiyorlar. eÇift gibi evlilik siteleri de bu hususta kişilere istedikleri nüveleri vermiş oluyor. Dış görünüşte etkileyici gibi görünen bir kişinin karakterine dair ilk ipuçlarını profilinde yer alan bilgilerde edinebiliyor.

Oxford Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir araştırmaya katılan değişik yaş gruplarındaki deneklere evliliğe dair temel bir kaç soru yöneltilmiş.

Evlilikte, karar verme aşamasında kimin daha etkin bir rolü vardır? Sorusuna 25-35 yaş grubu denekler kadının, 35-45 yaş arası her ikisinin, 45 ve üzeri yaş grubu ise erkeklerin daha etkin rolü olduğunu dair görüş bildirmiş.

Ekonomik olarak kadının erkekten daha fazla güçlü olması evlilikte sorunlara neden olur mu? Sorusuna ise sadece 45 yaş ve üstü grup evet olarak cevaplamış.

İnternet üzerinden tanışma ve evlilik kararı alınması hususundaki sorulara verilen cevaplar ise oldukça ilginç. Klasik bir tutum içerisinde olduğu gözlenen 45 yaş ve üstü grup, evlilik ve internet konusunda kendisinden önceki jenerasyonlar ile cevaplarının oranları neredeyse birbirine yakın.

Daha önce hiç evlilik sitesine üye oldunuz mu? Sorusuna 25-35 yaş arası % 88 evet – % 22 hayır, 35-45 yaş arası %75 evet – %25 hayır, 45 yaş ve üstü ise % 69 evet – %31 hayır olarak yanıtlamış.

İnternet üzerinden tanıştığınız bir kişi ile evlilik düşünür müsünüz? Sorusuna 25-35 yaş arası %75 evet – %25 hayır, 35-45 yaş arası %61 evet – %39 hayır, 45 yaş ve üstü %56 evet – %44 hayır.

İnternet üzerinden hizmet veren evlilik sitelerine güven duyuyor musunuz? Sorusuna 25-35 yaş arası %60 evet – %40 hayır, 35-45 yaş arası %74 evet – %36 hayır, 45 yaş ve üstü %59 evet – %41 hayır şeklinde yanıtlamış.

Bu veriler gösteriyor ki evliliğe dair tutum ve görüşlerimiz zamanla büyük değişimler yaşamış. Özellikle hayatında ikinci baharı yaşamak isteyen yaş grubuna mensup kişilerin internet üzerinden tanışıp, evlenmeyi bir seçenek olarak görmeleri oldukça harika bir durum. eÇift kurulduğu günden bu yana aşkın hiç bir zaman yaşı olmadığı görüşünü savunmuş ve her yaştan kişilerin mutlu olmalarına vesile olmuştur. Dilerseniz başarı hikayelerimize göz atabilirsiniz.