Aşk Kalp Çarpıntısı

Aşık olmak kolay, ya onu yaşatmak?

Aşık olmak neredeyse hiçbir zaman mantıklı bir kararla aldığınız bir sonuç değildir. Bir anda, siz farkında olmadan gelişir her şey. Bazen bir bakış, dokunuş, içten bir gülümseme ya da öylesine sebepsiz bir kimya ile aşık olursunuz. Sanki aklınız ve kalbiniz yerinden çıkmış gibi hissetmeye başlarsınız. Bu çoğunlukla hormonlarımızla ilgilidir ve aşık olmanın en basit aşamasıdır. Zor olan ise yapacağınız seçimdir.

Ve bu seçim aşık olma hissine devam edip etmeyeceğinizdir. Çünkü bazen duygular geçicidir. Bir anlık ya da bir kaç aylık bile olabilir. Ve bunu farkettiğinizde o duygunun adı çoktan hoşlanmak olmuştur. Akıllı, güzel, sempatik ya da yakışıklı bir insanı sevmek dünyanın en kolay işidir. Daha doğrusu bir insanı sadece size çok cazibeli gelen yanları ile sevebilmek. Aşk denilen duygu karşınızdaki kişinin diğer yanını yani size uymayan, size hiç benzemeyen yanıyla birlikte o kişiyi olduğu gibi sevmeye başladığınız anda gelir. Zor olan kısım işte bu seçimdir. Zor olan yanı aşkı yaşatmaktır. Karşınızdaki kişiyi nasıl ve ne koşullarda seçmeye karar verdiğiniz andır. Ve çoğunlukla mantığınızla karar aldığınız zaman dilimidir.

Karşınızdaki kişiyi bir bütün, bir birey olarak kabul etmeyi başaramadığınızda genel olarak olan bitene bakmayı hiç denediniz mi? Kendinizi bir süre sonra sürekli biten ilişkilerin içinde ya da her seferinde karşınızdaki kişiye baştan ve yeni baştan hayat hikayenizi anlatırken bulursunuz. Burada fark edilmesi gereken yalnız geçen her bir gününüzün de seçim olduğudur. Mutluluk için emek vermek gerektiğini, sorumluluk almak zorunda olduğunuzu farketmeniz gerekir.

Oysa mutlu olmayı seçtiğinizde aslında duruşunuz tam olarak şunları ifade etmeye başlar. Seni bir bütün olarak hatalarınla, eksikliklerinle yapamadıklarınla ya da utandığın, değiştirmeye çalıştığın halde öyle kalan yanınla sevmeye hazırım. Mükemmel olmadığımı ve senin de mükemmel olmadığını bildiğim için seni tüm kalbimle sevmek istiyorum ve seni seçiyorum demenizdir aslında

Durun bir dakika hala bir aday adayınız bile yok mu? İşte o aşık olma aşamasından bile kolay bir konu. Hemen ücretsiz bir şekilde www.eCift.com ‘a üye olarak ve bilimsel ideal çift testini çözerek başlayabilirsin. Hem belki de aşık olacağım ve bir ömür boyu mutlu olmak istediğim kişinin karakter özellikleri benim için birinci sırada geliyor diyorsanız diğer insanlara göre bir adım önde olacaksınız. eÇift, size ruh eşiniz olma olasılığı en yüksek adayları çözdüğünüz kişilik testine göre önerecek siz de vakit kaybetmeden aşık olmanın o dayanılmaz mutluluğuna kavuşacaksınız.