Afrodizyak Aşk eÇift Güncel Şifa Niyetine Yaşam

Tartışmaların Büyümesini Önlemek İçin 5 Öneri!

Fikir ayrılıklarının yaşanması, ilişkilerin olmazsa olmazıdır. Farklı bakış açıları ilişkiye her zaman canlılık katar. Belirli sınırlarda tartışmalar oldukça yararlıdır. Ama bazen ufak tartışmalarda bir şeylerin dozu biraz kaçabiliyor. Eksik iletişim. yanlış vurgu ve tonlama, yanlış kelime kullanımı gibi durumlar içinden çıkılamaz bir hale sokabiliyor.

O an bir kelime veya bir bakış bile sizi sinirlendirip, refleks olarak sonradan pişman olabileceğin bir söylemde bulunmanıza sebep olabilir. Bu yüzden ilişkiniz tehlike içine bile girebilir. Ama bunu önlemek sizin elinizde. Ufak tartışmaların büyümesini önlemek için önerilerimizi mutlaka okuyun.! Çünkü aşkı bulmak zor kaybetmek kolaydır!

1- Sakinliğinizi koruyun!

Özellikle tartışmanın en zirve noktasında sakin kalmanız çok önemli. Sevdiğiniz kişi ne denli yükselirse yükselsin, siz sadece onu sakinleştirmek için hareketlerde bulunun. O ateşe körükle gidiyor diye sizde aynı şekilde davranmayın. O an sizi üzecek kelimeler dökülse de bunun sinirle söylenmiş olduğu bilincine varın. Sakin başlayıp, sakin götürebilmeniz burada kilit rol oynayacaktır. Derin nefes alıp, kuracağınız cümleleri özenle seçmeniz ilişkinin sağlığı açısından oldukça önemli olacaktır.

2- İlişkideki altın oranı unutmayın!

Yapılan bir araştırmaya göre en ideal çiftlerin bile ilişkide 5 olayda 1 tartışma yaşaması kaçınılmazmış. Yani yılın çifti bile olsanız illa ki tartışmalar olabilir. 5’te 1 oran denilen ise o zorlu tartışma sürecinde aklınıza yaşamış olduğunuz veya sevdiğiniz kişiye aşık olma nedenlerinizden 5 tanesini içinizden saymanız.

3- Sen yerine ben veya biz’i kullanın!

Karşı tarafı suçlayacak şekilde sen ile başlayan cümlelere tepkiler her zaman daha büyük olacaktır. Çünkü karşı taraf kendini saldırıya uğramış hisseder. Belki de normalde vermeyeceği tepkiler gösterebilir. Ben veya biz ile başlarsanız cümlelere en azından kendinizi önce daha iyi ifade etmiş olursunuz. İletişimde önce mesajınızı karşıya doğru bir şekilde aktarmanız önemli.

4- Haklı veya haksız aramayın!

Olası bir durumda karşılaştırmalar ve eskiye yönelik tartışmaları asla açmayın. Kendinizi haklı çıkarmak için geçmişte yaşanılan olayları bir kere açarsanız içinden çıkılamaz bir hal alır. Tartışmada kazanan veya kaybeden yoktur.

Bu tür bir düşünce içerisinde olursanız ilişkinize büyük zarar verebilirsiniz. Eğer sakin kalamıyor ve siniriniz tavan yapıyor ise bulunduğunuz ortamı terk etmeniz en doğrusu olacaktır. Sakinleşip daha sonra tekrar konuşmanız en yararlı hareket olacaktır.

5- Aşkı unutmayın!

En önemlisi birbirinizin hayatındaki değerin ne denli büyük ve doldurulamaz olduğunu unutmayın. Yaşanılan tartışma sonrası özür dilemek en güzel barışma şekli olacaktır. Birbirinizi kırabilir, kelimelerle incitebilirsiniz. Akabinde hemen dilenecek özür aslında tartışmanın ne derece anlamsız olduğunu size hatırlatacaktır.