Aşk eÇift Güncel Şifa Niyetine Yaşam

Aşkın En Saplantılı Hali: Erotomani!

Erotomani; platonik olarak aşık olunan kişiye karşı, saplantılı bir ruhsal bozukluk olarak tanımlanıyor. Halk arasında ”Eros Hastalığı” olarak da biliniyor.

Bu sendromu yaşayan kişilerin gerçek dışı duyguları vardır. Genellikle kafalarında yarattıkları gerçekler sanrılardan ibarettir. Statü olarak kendilerinden yüksek kişilere karşı bu tür duyguları hissettikleri ve aşkın karşılıklı olduğuna kendilerini inandırırlar. Aşık olunan kişi görece olarak daha zengin, yakışıklı veya güzel, statü sahibidir. Evli olduğu için veya değişik sebeplerden ötürü ulaşılması zor biri kişi olarak kabul eder ve kendince ”sözde mesajlar” gönderdiğine inanır. Örneğin, gazetede yer alan bir röportaj, sosyal mecralarda yapılan bir paylaşım gibi materyallerden kendisine sanki bir mesaj veriliyormuş sonucunu çıkartır. Zaman içerisinde biriktirdiği somut kanıtlar ile oluşturduğu argüman, onun için değişmez gerçek haline gelir. Oysaki aşık olduğu kişi ile sosyal yaşantısındaki teması ya tesadüfidir ya da ufak temaslar içermiştir. Başlarda sosyal mecralar üzerinden başlayan takip, daha sonra gerçek hayatta takiplere ve tacizlere kadar gidebilir. Kişi, hayatında daha önce gördüğünü bile hatırlamadığı biri tarafından saplantılı bir şekilde sevilmektedir.

Erotoman birisinde şu davranışlar görülmektedir: Karşı cinsle hayaller kurmak ve o hayalleri gerçekte yaşanmış gibi hareket etmek, aşık olunan kişinin de aşık olduğuna inanmak, yaşanmamış durumları sanki yaşanmış gibi anlatılması, aşık olunan kişi ile temas kurma çabaları, gerçekleri yok saymak, takip ve taciz etmek.

Peki ya bu sendromun nedenleri neler? Uzmanlar şöyle sıralıyor: Alkol bağımlılığı, bipolar bozukluk, kişilik bozuklukları, takıntılar, şizofreni, antisosyal kişilik özellikleri ve kontrolsüz antidepresan kullanımı.

Aşkın ne denli güçlü bir duygu olduğunu tekrar hatırlamakta fayda var. Eğer yakınlarınızda bu tür belirtiler gösteren biriler varsa hemen uzman kişiler tarafından yardım alınması konusunda ivedilikle hareket edilmesi gerekmektedir.

eÇift olarak aşk konusunda yıllardır hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. ”İdeal Çift Metodu” sayesinde sadece size uygun adaylar öneri olarak sunulmaktadır. Üyelerimizin güvenliği için profillerde asla kişisel bilgilere yer verilmemektedir. Asli görevimiz, aşkı ararken size en güvenilir ve doğru ortamı sağlamak. Olası herhangi bir sorunda ise direkt müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.