Afrodizyak Aşk eÇift Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Çiçeği Burnunda Aşıkların Yaptığı 7 Hata!

   Aşk her zaman özel olmuştur. Hissettirdiği o eşsiz mutluluk ve ayaklarını yerden keser. Deyim yerindeyse ne yediğinizi, ne içtiğinizi bilirsiniz. Gözünüz sadece onu görür, onu işitir, durmadan onu düşünürsünüz. Her ilişkide canım cicim ayları enfestir. Çiçeği burnundaki aşıklar dünyayı kendi gözlerinden görürler. Diğer bütün etmenler yok olmuştur. Güneş kendileri için doğar, kuşlar onların aşkı için şarkı söylercesine öter, bütün kainat yalnız onlar için döner.

   Her şey iyi güzelde aşkın o engin dalgalarına kendinizi hesapsızca kaptırırsanız sonrası için sancılı dönemler yaşayabilirsiniz. Ey taze aşıklar bu yazımızda dikkat etmeniz gereken hususları sıralayacağız. eÇift ‘te tanışıp evlenen çiftlerimizin ortak noktaları o ilk dalgada kendilerini akışa bırakmadan emin adımlarla ilişkilerini kurmaları. Hazırsanız başlıyoruz!

1- Yarın Yokmuş Gibi Davranmayın!

   Aşık iken zaman dengesizdir. Birlikteyken hızlı geçer, ayrı iken yavaş akar. Yapılan ilk hata da bu zaman mefhumunu yönetememekten gelir. Mesela aşırı özlem karşısında daha yeni görüşüldüğü halde 5 dakika için bile görmek adına evine veya iş yerine gitmek. Canım cicim aylarında çok yapılır ama ilişki rayına oturduktan sonra karşı taraf böyle güzel jestler bekler.

Haliyle sizde yapmayınca ilk tartışma konusu hazır bile. ”Önceden hep beni görmek için gelirdin artık zor görüşüyoruz.”, ”bir saniye fazla görüşelim diye uçarak gelirdin artık beklemekten ağaç oldum.” türünden cümleleri duymamanız içten bile değil. Dozu birden fazla verince etkileyici oluyor ama sonrası düşünmek gerek. Yavaş başlayıp zamanla bu tür sürprizlerin sayısını arttırmak gerek. Bir diğer örnekte her gün çiçek ve hediye göndermek. Yılın 364 günü yaparsınız, bir gün yapmasınız tutup o  bir günün hesabı sorulur. O yüzden planlama önemlidir.

2- Düğün Davetiyelerinin Rengi Ekru mu? Fil Dişi mi? Olsun

   Geleceğe dair planlar kurmak harikadır. Yol haritanızı belirlemeniz sizin açınızdan güzel olur fakat abartmamak şartıyla. Daha yolun başında davetiye rengine karar vermek, düğün organizasyon planları, kaç çocuk olacak? gibi adımları düşünmeyi sonraya bırakmanız en doğrusu olacaktır. Yakın geleceğe odaklanıp ufak adımlarla başlarsanız takılıp düşmez, sağlıklı şekilde ilerlersiniz. Belirli bir zaman geçirmeden ciddi konulara kafa yormak yerine anın tadını çıkarmanız en doğrusu olacaktır.

3- Beni Sevdiğini Haykır!

   ”Seni seviyorum” oldukça ağır bir cümledir. Öyle her fırsatta önünüze gelene sarf edemezsiniz. İlişkinizde duygularınızı ifade etmenizin en net cümlesidir. Tabi ki hislerinizden emin olduktan sonra. Seni seviyorum dedikten sonra karşı tarafa beni seviyor musun? diye sormak çokta güzel olmaz. Daha doğrusu size birisi sürekli sevip sevmediğinizi sorsa siz ne tepki verirsiniz? Ona göre düşünüp, cümlelerinizi seçmeniz yararınıza olacaktır. Beklentiler her zaman karşı tarafta bir baskı oluşturur. İlişkinin başlarında biz neyiz? nereye gidiyoruz? gibi soruları dillendirmeden carpa diem mottosuyla hareket etmeniz tavsiyedir.

4- Ne Yardan Ne Serden Vazgeçmek!

   Sevgiliniz olduktan sonra aile ve arkadaşlarınıza ayırdığınız süreyi kısaltmanız hem ilişkiniz hemde çevreniz açısından sağlıklı olmaz. İlişkinin ilerleyen safhalarında (ilişkinin adım adım evreleri makalemiz) arkadaşlar ile zaman geçirmek her iki tarafında yararına olacaktır. Başlarda onları küstürürseniz ihtiyacınız olduğunda kimseyi bulamazsınız. Sevdiğiniz kişi hayatınızın merkezinde tek olmayacak. Orada bulunan insanların içine bir yenisi ekleneceğinin bilince olmanızda fayda var.

5- Belki Nazar Belki Kıskanç Kişiler!

   Mutluluklar paylaştıkça çoğalır. Yeni ilişkinizi elbette çevreniz merak edecektir. Genel geçer konuları anlatıp insanların meraklarını dindirebilirsiniz. Spesifik detayları lütfen kendinize saklayın. Özelliklerini, yaptığı sürprizleri paylaşıp dost düşman çatlatmak hakkınızdır fakat bunun seviyesini iyi belirlemek gerek. Günün birinde bir arkadaşınız, anlatmamanız gereken bir hadiseyi ağzından kaçırırsa utanan kişi siz olursunuz.

6- Kırmızı Çizgilerin Belirlenmesi!

   Görüşler ve inanışlar hususunda tartışmak veya manipüle etmeye çalışmak size anca zarar verir. İlişkinizde saygı sınırlarını iyi belirlemeniz gerekir. Sevdiğiniz kişi ile farklı düşüncelere sahip olmanız en doğalı. Her konuda aynı fikirde olamazsınız zaten. Gereksiz sizi yoracak tartışmalardan uzak durarak kırmızı çizgileri geçmeden ilerlemeniz sizi mutluluğa götürecektir.

7- Geçmişte Olan Orada Kalır!

   Geçmişe dair yaşanılanların ne kadarını anlatmak isterseniz o kadarını paylaşabilirsiniz. Bu kişiden kişiye göre değişir. Bazı insanların geçmişteki kişiler ile kendini kıyaslar veya sizin o zamanki kararlarınızı sorgulama cüretini gösterebilir. Geçmişteki ile bugün ki kişinin aynı kişi olmadığını görebilecek olgunlukta ise bu karar sizindir. Zamanla tanıdıkça paylaşmanız sizin yararınıza olacaktır. Fazla derine inmek hem sizin hem de onun için faydalı olmayacaktır. Kimsenin geçmişi kimseyi ilgilendirmez.