Afrodizyak Aşk eÇift Evlilik Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

İlişkinin Adım Adım Evreleri Nelerdir?

   ”Duygularıma esir oluyorum seni görünce, insan bin kere mi yanıyor bir kere sevince? Ruh bedenden ayrılıyor çekimine girdim, bir kere daha yandım ama canım gördüğüme sevindim.” İlhan Şeşen ‘in bu harika sözleri ile aşkın ne kadar harika bir duygu olduğunu bir kez daha iliklerimize kadar hissediyoruz.

   Aşk canlı bir duygudur. Biz nasılsa zaman içerisinde yaş alıyor büyüyorsak aşkta bizim gibi yaş aldıkça, olgunlaştıkça büyüyor ve güzelleşiyor. İlk günkü o heyecanı yıllar sonra bile damarlarda hissedebilmek. Bu özel duyguyu bize sadece aşk hissettirir. Peki aşk nasıl bir büyüme eğrisi izler? Nasıl evrelerden geçer ve olgunlaşır ? Bütün bu soruların cevabını öğrenmek isterseniz, başlıyoruz!

Birinci evre ” Canım cicim bal böceğim ayları”

      Klasik herkesin bildiği ilk evredir. Çiftler bu evrede dünyada tek oldukları sanırlar. Gözleri sadece birbirlerini görür, Başka ne ses duyarlar ne de birini görürler. Aşkın en yoğun ve aşırı yaşandığı dönemdir. Uzun süren yalnızlığın son bulduğu, sonunda hayata dair ilgilerini, zevklerini ve görüşlerini paylaşabileceği diğer yarısını bulmuş olan çiftimiz mutluluğu ilelebet hissederler. Bu evrede yakın arkadaşlar ihmal edilir. Aile ile bile olunsa sürekli akılda sevdiği kişi vardır. Ayrı kalınan bir an bile bir ömür gibi gelir. Yanındayken bile deli gibi özlem duygusu hakim olur. Kusursuz bir evredir ve genelde 6 ile 9 ay sürer.

İkinci evre ” Ayakların yere ilk basışı”

   Bu evreyi Ay’a ilk iniş anına benzetmek mümkün. Çiftimiz o duygu yoğunluğunun etkilerini biraz olsun üstünden atmıştır. Ağızlarını her açtıklarında kalpler, sevgi sözcükleri dökülen o dönem hafiflemiştir. Yapışık ikiz gibi gezme dönemi yer yer devam etse de artık özel alanların oluşması ilk bu evrede görülür. Hala büyük tutku devam eder bunun önüne hiçbir şey geçemez. Ama aşklarını daha sağlam yaşamaya başlarlar. Daha emin adımların atıldığı bir evredir. Akıl fikir hala ondadır fakat günlük işlere daha net zaman ayrılır. İlişkinin nasıl devam edeceği bu evrede ortaya çıkar. Aile ve arkadaşlara duyurular yapılmaya başlanır.

Üçüncü evre ” Sosyalleşme”

   Artık baş başa zaman geçirme hususunda doyuma ulaşan çiftimiz yakın arkadaş grupları ile görücüye çıkmaya karar verirler. Bir önceki evrede başlanan duyurular sonucu tarafların aileden veya arkadaş çevresinden gelen temsilcileri, ”sevgili’ olarak tabir edilen kişiyi değerlendirmelere başlar. Bu her iki taraf içinde muhtelif zamanlarda gerçekleştirilen resmi tören gibidir. Yakın çevre onayı bu evrede alınır. İlişkinin selameti için bu evrenin başarılı geçmesi çiftlerin ciddi adımlara yönelik düşüncelerini destekler.

Dördüncü evre ” Acabalar ve eskiye dönüş”

En tehlikeli ve kırılgan dönem! Bu dönemde çiftlerin çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Artık ilişki belli bir olgunluğa erişmiş ve tam gaz devam etmektedir. Doğru yolda olup olunmadığı, ilişkinin geleceği, hala beni seviyor mu? türünden düşünce ve soruların akıllarda döndüğü bir evredir. Evlilik gibi ciddi bir karar öncesi bu evrenin zarar alınmadan atlatılması önemlidir. Taraflar sürekli ilk zamanlardaki tutumlar ile şu an ki tutumları karşılaştırır. İster istemez hassas terazide ölçülür bütün duygular. Klasik ” eskisi gibi değilsin sen çok değiştin” cümlesi bu evrede sarf edilir. Hatta arama zamanları ve mesaj adetleri bile sayılabilir.

Beşinci evre ” iyi günde kötü günde!”

   Geldik son ve en ciddi evreye. Bu dönemde ilişki artık ciddiyetini kazanmış ve çiftlerin bir aile olma yolunda ilk adımlarını atarlar. Tehlike hala geçmiş değil. Evlilik kararı almak zor ve iyi düşünülmesi gereken bir durumdur. Sonuçta ”hadi evleniyoruz” diye coşku ile yola çıkmadan önce bu sürecin uzun ve yorucu olduğunu iyice anlamak gerek. Artık kalplerin havada uçuştuğu romans dolu anların birbirini izlediği bir dönemde değilsiniz. Sorumlulukların artacağı ve ciddiyetin ön planda olduğu bir evredir. Psikolojik olarak hazır olunmalı ve ona göre adım atılmalıdır. Beşinci evre en mutlu evredir çünkü bu zamana kadar atılan her adım bu evreye geçebilmek içindir. Zaten sonrası mutluluk dolu kahvaltılar, çıkılacak olan eşsiz tatiller ve bir aile olmanın dayanılmaz hafifliği!

   Siz sevgili eÇift üyeleri bu beş evrenin umarız en güzel zamanlarını geçirirsiniz. Son evredeyken ilk evredeki o tutkulu aşkınızın hiçbir zaman solmaması temennisi ile!

Aşk ile kalın!