Afrodizyak Aşk eÇift Güncel Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Çocuk Sahibi Olmadan Önce Kendinize Sorun!

Uzun süredir devam eden arayışınız artık son buldu. Delicesine aşık olduğunuz kişi ile harika bir ilişkiniz var. Evlilik ile bu mutluluğu taçlandırdınız. Her anlamda kusursuz bir hayata sahip oldunuz veya ufak kusurlar dahi olsa sonunda arzu ettiğiniz yaşama kavuştunuz. Sıra geldi belki de en önemli meseleye. Çocuk!

Çocuk denilince ilişkinin ve hayatın seyri köklü bir değişime uğrayacak. Hayatınızın merkezinde evlatlarınız olacak ve onların istekleri her zaman önceliğiniz olacak. Hayal aşamasında bütün her şeye göğüs gerebileceğinize, zorlukları aşabileceğinize olan inancınızda gram azalma olmayacak. Her ne kadar kendinizi buna hazır hissetseniz de, çocuk sahibi olmadan önce kendinize sormanız gereken 5 soru var.

1- Neden bir çocuk istiyorum?

Sesli bir şekilde kendinize bu soruyu sorun. Neden? İlişkinizde bazı sorunlar var ve bunların üstesinden gelmek için mi? Yoksa evliliğinizde azalan heyecanı yeniden canlandırmak için mi? Bir çok çift evlendikten sonra çocuk sahibi olma konusunda tam hazır değilken bu sorumluluğun altına giriyor. Kuralmış gibi hareket ediyorlar. Tabi ailelerinde bu konuda ki baskılarını göz ardı edemeyiz. Hem maddi hem de manevi olarak buna hazır hissediyorsanız bu konuyu gündeminize almalısınız.

2- Çocuğa ne verebilirim?

”Gelen çocuk kısmetiyle gelir.” şeklinde bir cümle ile harekete geçmeniz büyük bir hata olur. Önce maddi olarak ne ölçüde buna hazırsınız iyice emin olmanız gerekiyor. Doğumdan itibaren, eğitim hayatı dahil bir çok alanda harcamalar yapacaksınız. Dünyaya getirdiğiniz çocuğun en iyi şekilde yetişmesi, tam anlamıyla donanımlı bir birey haline gelebilmesi sizin sorumluluğunuzda olacak. Sizin hareketleriniz, davranışlarınız onun rol model alabileceği ilk nüveler olacak. Hayatınızı çocuğunuzun gelişimi ve mutluluğuna dair programlayabilecek misiniz?

3- Önceliklerimi değiştirmeye hazır mıyım?

Canınız her istediğinde, plansız bir şekilde atamayacağınıza kendinizi hazırlamalısınız. İlginizin ve vaktinizin büyük çoğunluğuna ona odaklamalısınız. Okul öncesi gelişim alıştırmalar, okul zamanı dersleri, aktiviteleri gibi konularda onun programına göre yaşamanızı programlamanız gerekecek. Gerekirse kariyerinizi bile ikinci plana atmayı seçenekler arasında değerlendirmeniz kaçınılmaz olacak.

4- İşkolik biri miyim?

Bu soru sadece kadınlar için değil. Erkeklerinde bu soruyu ciddi olarak kendilerine sormaları gerekir. Zaten yapılan en büyük hata da kadının hep fedakar olması beklenmesi. Evlilik, hayatı paylaşmak ise en büyük sorumluluğun altında yalnızda kadınlar bırakılmamalıdır. Eğer işkolik biriyseniz çocuk sahibi olma konusunu ertelemeniz gerekebilir. ”İşten yorgun geldim çocuk ile sen ilgilen!” türünde bir yaklaşım ilişkinizin sağlıklı ilerlemesini sekteye uğratabilir. Ailesi işkolik olan çocuklar kendilerini ihmal edilmiş, görünmez hissederler. Gelişim açısından da olumsuz sonuçlar doğurabilir.

5- Çocuk psikolojisinden ne kadar anlıyorum?

Zararsız görünen en ufak bir tutum, davranış veya hareket, çocukta ileride büyük travmalara sebep olabilir. Her adımınızda oldukça dikkatli olmanız gerekmekte. Bu konuda kendinizi sürekli geliştirmek zorundasınız. Uzmanlar tarafından yayımlanan kaynaklara başvurmanız sizin açınızdan oldukça faydalı olacaktır.

eÇift, 11 yıl boyunca binlerce yalnız insanın ruh eşini bulduğu ve evlendiği bir platform olmanın haklı gururunu yaşıyor. Sizde, eğer artık evlenip bir çocuk sahibi olmanın zamanı geldi diyorsanız. Bir an önce üye olup, vakit kaybetmeden kendinize en uygun adayı bulun.