Aşk eÇift Evlilik Güncel Ruhun Gıdası Yaşam

Aşkın En Güzel Meyvesi : Çocuk!

   Evlilik, yaşam içerisinde var olan en özel bağlardan biridir. Sevdiğiniz kişi ile gönül bağınızı resmi bir kurum içinde de onaylayıp, aileniz ve sevdikleriniz ile bu özel günü doyasıya yaşamak. Harika değil mi? eÇift üzerinden tanışarak evlenen çiftlerimizin başarı hikayelerine linkimizden ulaşabilirsiniz. 

   Aile olmak sanıldığı kadar kolay değil. Uzun soluklu bir maraton. Eşiniz ile omuz omuza verip aşmanız gereken bir sürü engel ile karşılaşacaksınız. Hayat denilen bu zorlu mücadelede bir aile olarak mücadele etmek çok daha cesaret verici olduğunu yaşadıkça sizde fark edeceksiniz. 

   Sevdiğiniz kişi evlendiniz. Şükürler olsun mutlu bir evliliğinizde var. Sıra geldi en hayati kararı vermeye. Bir çok çift bu hususta büyük sorunlar yaşayabilir. Tarafların tam olarak hazır olmaması problemlere sebep olabiliyor. Kadın ve erkek aynı anda bu sorumluluğa hazır olduklarında çocuk hususunda  bir adım atmaları evliliklerinin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. ‘’Çocuğumuz olsun sonrasını yaşayarak karar veririz’’ türünde bir yaklaşım hiçte olumlu sonuçlar doğurmaz. 

   Mesela eşiniz çocuk sahibi olma konusunda kararsız veya bazı sorunları var. Önce kendi içinizde bunları paylaşmalı gerekirse profesyonel bir yardım almalısınız. Ekonomik nedenler, geçmişindeki bazı travmatik olaylar, sosyal olarak ‘’baba/anne’’ sıfatına hazır hissetmeyebilir. Bu hususta sabırlı ve anlayışlı olmalısınız. Kendi arzu ve kararlarınız dikte etmemelisiniz. Sizi seviyor olabilir ama bu tür baskılar evliliklerde kopma noktası olabiliyor.

   Şu da bir gerçek ki genelde bu tür çekinceleri olan kişiler evlatlarını kucaklarına ilk aldıkları anda o bütün vesveselerinden kurtulup o eşsiz duygunun tadına varıyorlar. Bembeyaz bir sayfa düşünün. Onu nasıl doldurursanız kişiliği ve karakteri öyle şekillenecek. Hayatına sizin vermiş olduğunuz yönler de devam edecek. Sizin korumanıza, şefkatinize ve sevginize muhtaç sizden bir parça artık bu zor koşullarda yanınızda yürüyecek. İlerleyen zamanda da tökezlediğinizde sizi kaldıran bir başkası daha orada olacak.

Çocuk sahibi olduktan sonra hayata çok daha farklı açılardan bakabileceksiniz. Artık sadece kendiniz için değil onun içinde adımlar atacaksınız. Önceliğiniz daima çocuğunuz olacak. Karşılıksız en saf sevginin kaynağını hissedeceksiniz. Çocuklar hayatı daha güzel yapan unsurlardandır.

Aşk ile kalın!