Aşk eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Sağlığımızın Gizli Düşmanı : Yalnızlık!

Yalnızlık… Tek bir kelime ama binlerce anlam taşıyan kuvvetli bir sözcük. Şarkılara, filmlere, şiirlere konu olan, her insanın yaşamında hissettiği yegan duyguların başında gelmekte. Sizce hangisi daha kötü? Etrafınızda kimse olmadığı için duyduğunuz yalnızlık mı? Yoksa kalabalık içinde olduğu halde hissedilen yalnızlık mı? Hangisi olursa olsun yalnız kalmak çok kötü bir durum.

eÇift 11 yıldır kimse yalnız kalmasın diye canla başla çalışmaktadır. Tek amacımız var; o da herkesin aşk ile mutluluğa erişmesi. Yalnız geçirdiğiniz her dakikanın sağlığınıza olumsuz etkileri olduğun biliyor muydunuz? İsterseniz bu negatif etkiler nelermiş bakalım.

Beyin Fiziksel Acı Algısı Oluşturabilir!

Mutluluk, üzüntü, keder, sevinç gibi duyguların hepsi beyindeki nöronlar aracılığı ile vücuttaki salgı bezlerinin çalışması ile hissedilir. Yalnızlık duygusunu uzun süre duyumsayan kişinin beyni de bir süre sonra bu duygusal acıyı gerçek bir acı gibi algılayıp vücutta fiziksel ağrılara dönüştürebilir.

Uyku Düzeninin Bozulması!

Yalnız olan kişilerin uyku problemleri yaşadığı bilimsel bir gerçek. Konforsuz ve düzensiz uyku ile bağışıklığınız önemli ölçüde negatif etkilere maruz kalabilir. Yalnız uyumayanların, uyuyanlara kıyasla daha keyifli bir uyku çektiği de yine araştırmalarda ortaya konulmuştur.

Bağışıklık Sisteminin Çökme İhtimali!

Az önce uyku düzeninde bahsettiğimiz bağışıklığı olumsuz anlamda etki etmesi aynı zamanda kalp hastalıkları ve diğer kronik hastalıkların meydana gelmesinde elverişli ortam hazırlamaktadır. İlerleyen yaş ile birlikte bunama riski de bir hayli artmaktadır.

Bulaşıcı Bir Hal Alabilir!

Uzun süre yalnız olan kişilerin etrafına da bu toksik enerjiyi yaydığı bilinmektedir. Sizin yanınızda yer alan ve mutlu bir ilişkisi olduğu halde bu negatif enerjiden etkilenip kendini kötü hisseden kişiler olabilir. Yalnızlık öyle derin ve dipsiz bir çukurdur ki eğer siz hareket edip bundan kurtulmaya uğraşmazsanız sizi yutabilir. Psikolojik olarak derin travmalar ve ağır depresyona sürükleyebilir.

Stres Kaynağı!

Yalnızlığın beraberinde getirdiği en tehlikeli dostu ise strestir. Stres zaten bütün hastalıkların kaynağı olarak ün yapmıştır. Yalnızlık kaynaklı durumlarda stres ve karar vermede zorluk yaşanması muhtemeldir.

%40!

Dünya nüfusunun %40’ı bu amansız düşmanla mücadele etmektedir. Yalnızlığı hisseden tek siz değilsiniz. Sizinle birlikte milyonlarca kişide bu dertten mustarip.

Sinsi Bir Düşmandır!

Yalnızlığın bir neden ihtiyacı yoktur. Sevdiğiniz dostlarınız yanınızda iken bile bu hisse kapılabilirsiniz. Kalabalık bir arkadaş çevreniz olsa dahi onların arasındayken bile yalnız hissedebilirsiniz. Belirti göstermeden sizi avcuna alabilir. Bu his ile baş etmenin tek yolu ise…

Aşk!

Aşk ile yalnızlık denen bu kabusa son verebilirsiniz. Aşkın o eşsiz gücü ile ne yalnızlık hissi kalır ne keder. Aşkın sağlığımıza olan olumlu etkilerine dair yazımıza eğer göz atmadıysanız mutlaka okumalısınız. Siz aşkı aramak için kendinizde o gücü bulduğunuz müddetçe eÇift her zaman hizmetinizde olacaktır.

Çünkü aşk burada başlar

!