Aşk eÇift Güncel Yaşam

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

8 Mart 1908…

İlk kıvılcım Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde atıldı. 40.000 kadın işçinin daha uzun mesai süreleri, yüksek maaş ve daha iyi çalışma şartları için grev yapmaya karar verdiler. Grev sırasında polisin, kadınları cezalandırmak için fabrikaya kilitleyip ateşe vermesi sonucu 120 kadın işçi hayatını kaybetti. Bu vahim olay ise büyük bir tepkiye, akabinde dünya genelinde kutlanan özel bir güne dönüştü.

Uluslararası ilk etkinlik 1911 yılında yapılsa da, Birleşmiş Milletler 1975 yılında Dünya Kadınlar Günü’nü kabul etti. Ülkemizde 1921 yılında kutlanmaya başladı. Ayrıca ülkemiz kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkeler arasında yer almaktadır.

Bu özel günde, kadınların toplum içindeki başarıları kutlanıyor. Ayrımcılık, şiddet, sosyal eşitsizlik, cinsiyetçilik gibi konularda toplumun bilinçlenmesi ve daha ihtiyatlı davranılması yönünde çalışmalar yapılıyor. Özellikle bu son dönemde artan kadına şiddet olayları maalesef derinden üzmektedir. eÇift olarak bu tür vahim olayların her zaman karşısındayız.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü söz konusu olunca, ülkemizin güçlü kadınlarına da yer vermeden geçemezdik. Onların bize açmış olduğu bu ulvi yolda her geçen gün kendimizden daha emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün biricik eşi Latife Hanım. Türk kadının siyasi alanda varlık göstermesi gerektiğini bizlere göstermiş ilk kadındır. Milli Mücadele yılları sonrası, kadın hakları içinde bir dizi yasaya ihtiyaç vardı. Latife Hanım bu konuda her zaman kadınların da aynı haklara sahip olması gerektiğini savunmuştur.

Türkiye’nin ilk kadın savaş pilotu ve Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen. Muazzez İlmiye Çığ, ilk Türk kadın Sümerolog olarak tarihe geçmiştir. Türkiye’nin ilk halkala ilişkiler ve basın uzmanı Betül Mardin. Türkiye’nin ilk kadın savaş fotoğrafçısı Semihe Es.
Türkiye’nin ilk ehliyetli kadın sürücüsü ve otomobil yarışmacısı Samiye Cahid Morkaya. Türkiye’nin ilk kadın kimyacısı Remziye Hisar. Türk tiyatrosunun ilk kadın oyuncusu Afife Jale. Türkiye’nin öncü kadın mimarı Mualla Eyüpoğlu. Türkiye’nin uluslararası alanda tanınmış ilk kadın sanatçısı Semihe Berksoy.

eÇift 11 yıldır her zaman kadınlarımızın yanında oldu. Rakip sitelere göre bünyesinde daha fazla kadın üye bulunduran bir platform olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Başarı hikayelerimize mutlaka göz atmalısınız. Eğer aşkı bulamayacağınıza dair endişeniz var ise hikayelerimiz size güç verecektir. Aşkı arama, ciddi arkadaşlık ve evlilik gibi önemli konularda eÇift’e güvendiğiniz için teşekkür ederiz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüz Kutlu Olsun!