Afrodizyak Aşk eÇift Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Yaşam

Renklerin Aşk Hayatımız Üzerindeki Etkileri!

Renklerin, insan psikolojisine dair etkileri üzerine binlerce araştırma ve deney yapıldı. Bu çalışmalar ışığından elde edilen en önemli veride; bir nesne veya insanı algılama süreniz 90 saniye ve bu sürenin %60’ı renkler ve onların anlamlarına dayanıyor. Renkler, genel anlamları dışında spesifik kazanımlarınızın ışığında da size pozitif veya negatif etki edebilir. Yeni tanıştığınız bir kişinin giydiği gömleğin rengi size olumlu çağrışımlar yapabilir de, yapmayabilir de! Bunun nedeni renklerin anlamları ile ilgili yaptığınız yanlış kodlamalardır. Bugün bazı doğru bilinen yanlış anlamlar üzerinden duracağız. Size negatif etki eden renkleri belki affedebilirsiniz. Güven veren renkleri ise tekrar sorgulama ihtiyacı hissedebilirsiniz.

Renklerin Cinsiyeti Olmaz!

Yapılan en büyük hataların ilki renklere belirli bir cinsiyet rolü biçmektir. En bariz örneği ise; mavinin erkek, pembenin de kız rengi olduğu yönündeki görüş. Aslında bu durumun tarihine bakılacak olursa; geçmişte yeni doğan bebeklere beyaz giydirilirmiş. Günümüzde ise mavi direkt erkek bebekler için, pembe ise kız bebekler için seçilen renk konumunda. Renklere cinsiyet rolleri yüklemek ilerleyen dönemde de kişilerin günlük hayatında kullanım konusunda çekincelere neden oluyor. İlk buluşmada erkekler genelde; mavi, koyu pastel tonları ve siyah rengi tercih ederek maskülen yönlerini karşı tarafa göstermeye çalışmaktadır. Feminen yönlerini göstermek isteyen kadınlarda da pembe, turuncu ve kırmızı gibi renkler tercih etmektedir. Anca ilişki başladığı dönemden sonra renkler konusunda daha rahat bir tutum içine girilebilmektedir.

Göz Yormayan Renkler İyi İzlenim Bırakır!

İlk buluşmadan söz açılmış iken bu konuda da bazı tavsiyelerimiz olacak. Mesela, kişiliğinize dair bazı ipuçlarını vermekten kaçınıyorsunuz. Biraz gizemli bir hava yaratmak isterseniz doğru renk seçimi mor ve tonları olacaktır. Beyaz ve siyah gibi renkler kolaya kaçıldığının göstergesidir. Her türlü renk ile kombini kolay olacağından karşı taraf için pek olumlu mesaj olmaz. Spesifik bir rengi ana renk olarak kullanıp, aksesuarlarınızı ona uyumlu seçerseniz artı puan alabilirsiniz. Örneğin, mor ve sarı, turkuaz ve ekru gibi. Ciddi bir kişiliğe sahip olduğunuzu belli etmek istiyorsanız lacivert, gri gibi renkler işinize yarayabilir. Sarıyı asla ana renk olarak kullanmayın. Yardımcı bir renk olarak görevini layıkıyla yerine getirecektir. Renklerle oynamaktan korkmayın.

Kırmızının Elli Tonu!

Kırmızı aşkın rengidir. Bu rengi ne zaman görseniz direkt aşk çağırışımı yapar ve direkt bütün imgeleri aşk ile bağlantılı hale getirirsiniz. Kırmızı, romantizmin rengi olsa da kullanımı konusunda ihtiyatlı olmanız da fayda var. Örneğin, ilişkiniz daha yeni başladıysa ve hediye konusunda tereddütleriniz var ise tercih etmeniz gereken renkler; huzur veren pembe, güven sağlayan mavi, sadakatin temsilcisi yeşil olabilir. Sevdiğiniz kişi yeni bir işe girdiyse; mor bir cüzdan veya kravat hediye edebilirsiniz. Mor; bereketi temsil eder. Kırmızı rengi daha çok özel günlerde tercih etmeniz en güzeli olacaktır. Bir ufak detay daha eğer akşam yemeğinde sofrayı siz hazırlıyorsanız kırmızı renkte hiçbir materyal kullanmayın. Kırmızının iştahı azalttığına dair bilimsel sonuçlar bulunmaktadır.

Bazıları Siyah Sever!

Siyah renk genelde matem havası çağırışımı yapar. Çift olarak eğer bir renginiz olacak ise bu siyah olmamalı. Kurtarıcı bir renktir ama aşkın havasına da oldukça ters bir renktir. Uzmanlar genelde çiftlerin ters renkleri tercih etmesi gerektiği yönünde görüş bildirirler. Aynı renk giyinen çiftlerin bir süre sonra kendilerini baskı altında hissettikleri yapılan araştırmalar sonucunda ortaya konulmuştur. Bazı damat adayları klasik siyah smokin yerine beyazı tercih edebiliyorlar. Bu yapılacak en büyük yanlıştır. Düğünün yıldızı gelindir ve ondan rol çalmaya çalışmak ileri ki dönemde pekte pozitif etki yaratmaz.

Aşkın rengi size göre hangisi? Gerek sosyal mecralar üzerinden gerekte yazımıza bırakacağınız yorumlarda görüşlerinizi merak ediyoruz. Hangi renk olursa olsun aşkı aramaktan asla vazgeçmeyin. Aşkı bulduktan sonra siyah beyaz olan dünyanız o kadar güzel renklere bürünecek ki!