Aşk eÇift Yaşam

Uzak Mesafe İlişkisini Sürdürme Rehberi!

Aşk, her koşulda varlığını sürdürebilen en güzel duyguların başında gelir. Öyle bir delilik halidir ki, mantığının sesini dinleyen kendi halinde birini bile zıvanadan çıkartabilir. Aşkı bulamama konusunda düşülen en büyük yanılgılardan biri de mesafelerin gereksiz yere büyütülmesi. Herkes sevdiği insanı yanı başında ister ama bazen hayat şartlarının getirdiği zorunluluklar, bazen de gerçek aşkın uzaklarda olması…

Uzun zamandır aradığı aşkı bulmuş ama aynı meridyende yer alamayanlar ve sevdiği insan uzaklara gidecek olanlar lütfen buraya toplanın! Özellikle mesafeleri asla sorun etmem yeter ki aşkı bulayım diyenler sizleri bir adım öne alalım! Çünkü aşağıdaki 10 madde tam da ihtiyacınız olan konuda size rehberlik edecek! Kemerleri bağlayın uzun bir yolculuk olacak! 🙂

1- Teknolojinin nimetlerinden faydalanın!

Sevdiğiniz kişi ile düzenli olarak iletişim halinde olun. Tabi aşırıya kaçmadan. Her dakika aramalar ve mesajlar ile bunaltmayın. Sadece telefonda konuşma ile yetinmeyin. Düzenli olarak görüntülü sohbetler gerçekleştirin. Anlık mesajlaşmalar, günlük hayatın içinden fotoğraflar gibi varlığınızı hissettirecek etkileşimlerde bulunun. En yoğun saat diliminde bile kalpli bir emoji göndermeniz onu mutlu edecektir.

2- Günlük veya haftalık programınızdan bahsedin!

O hafta ki programınız belli ise mutlaka bahsedin. İş toplantıları, arkadaş buluşmaları, aile yemekleri… Aklınıza gelebilecek her türlü durumdan onunda mutlaka haberi olmalı. Bahsetmeyi unuttuğunuz veya son dakika bir toplantı veya arkadaş buluşması olursa da kısa bir mesaj ile haberdar edin. Hem ona önem verdiğinizi gösterir hem de aranızdaki güven daha fazla artar. Unutmayın güven yakın mesafeli ilişkilere oranla daha kırılgan olabiliyor.

3- Planlar yapın!

Geleceğe dair somut planlar yapmak ilerisi için bir umut ışığı olacaktır. Bu tür sohbetler ilişkinizin derinleşmesi açısından önemli. İlelebet farklı coğrafyalarda olacak değilsiniz! Örneğin tatile çıkmak, aynı şehirde yaşamak gibi… Eğer belirli bir süredir beraberseniz ve niyetin ciddi ise evlilik planlarını bile konuşabilirsiniz. Bu size ve partnerinize motivasyon sağlayacaktır.

4- Ziyaretlerde bulunun!

Farklı bir ülkede bile yaşıyor olsanız şartların el verdiği ölçüde sevdiğiniz kişiyi mutlaka ziyaret edin. Yaşadığı ortamı ve arkadaşlarını görün. Hem duyduğunuz özlem bir nebze de olsa dinecektir hem de daha önce konuşmuş olduğunuz planlarınızı gerçekleştirmek için vaktiniz olacaktır. Tabi bu geliş gidişler mutlaka karşılıklı olmalı. Sadece bir taraf özveride bulunursa bir süre sonra sorunların çıkması kaçınılmaz olur.

5-Kaliteli zaman geçirin!

Uzak olduğunuz için birlikte geçireceğiniz zaman her daim kısıtlı olacaktır. O yüzden birlikte yapabildiğiniz kadar çeşitli aktiviteler yapın. Ortak hobilerinizi gerçekleştirin veya birbirinize yeni alışkanlıklar kazandırın. Daha önce konuşmuş olduğunuz planları mutlaka uygulayın.

6-Güveniniz tam olmalı!

Kıskanç ve şüpheci davranmayın. Ona her daim güven duyduğunuzu hissettirin. Uzak olduğunuz için sosyal hayatta öncelikleriniz aile ve arkadaşlardan ibaret olacaktır. Her zaman her yaptığını haber veremeyebilir veya bazı gelişmeleri sonradan aktarabilir. Bu tür durumlarda endişe, kaygı ve alınganlık gibi duygulardan kaçının.

7- Aşırı tepkiler vermeyin!

Ona karşı vereceğiniz tepkileriniz hep dozunda olmalı. Aşırı korumacı davranmanız ”beni ne kadar da çok seviyor” olarak algılanmaz. Aksine özgürlük alanını kısıtladığınız için antipatik bile gelebilir. Birbirinize karşı sorumluluklarınızı ihmal ettiğiniz durumlar olsa bile bunu en yapıcı şekilde dile getirin.

8- Küçük sürprizler yapın!

Partnerinizi ufak sürprizler ile şaşırtmanız ilişkinize pozitif etkileri olacaktır. Özel günlerin dışında ona ufak hediyeler gönderin. Arkadaşlarınız ile vakit geçirirken onun için ufak videolar yapabilirsiniz. Sohbetleriniz sırasında yapmayı sevdiği şeyleri not alın bir araya geldiğiniz zaman bunları gerçekleştirmeye çalışın.

9- Mutluluğunuzu paylaşın!

Çevrenizdeki herkese ondan mutlaka bahsedin. Çok yakın arkadaşlarınız ile iletişim kurmasını sağlayın. Hem yapacağı ziyaretlerde arkadaş ortamınıza önceden ısınmış olur hem de kendini sizin hayatınızın bir parçası gibi hisseder. Belirli bir süredir görüşüyorsanız ve niyetiniz ciddi ise aile bireylerini de dahil edebilirsiniz.

10- Ben değil, biz!

Sohbetleriniz sırasında ”biz” kelimesini kullanabildiğiniz kadar çok kullanın. Aitlik hissini karşı taraf daha kolay bir şekilde verebilirsiniz. Kendiniz ile ilgili en ufak detayları atlamayın. Hülyalı bakışlar ve bol kalpli mesajlar yerine hayatınıza dair dipnotları paylaşmayı ihmal etmeyin. Onunla ilgili olan detayları da asla kaçırmayın!