Şifa Niyetine

Stres Diyip De Geçmeyin!

 

 

Sebebi aşk olabilir, iş olabilir ya da yalnızca hızlı ve kalabalık şehir hayatı… Stres, günümüzün en önemli sağlık sorunu.
Çoğu zaman, küçümsenen ve gerektiği kadar önemsenmeyen stres uzun vadede kalp ve damar hastalıklarına sebep olabiliyor. Bunun dışında depresyon, kronik baş ağrısı, hafıza sorunları gibi etkileri de biliniyor.

Yoğun iş hayatı, kalp ağrısı, aile sorunları karşısında stres azaltacak bazı önlemleri almak, hayatınızı kolaylaştırdığı gibi sağlığınız açısından çok önemlidir.

 

Papatya çayı için: Yorucu ve uzun bir gün geçirdiyseniz, kendinize bir papatya çayı hazırlayıp koltuğa geçin. Papatya çayı sizi sakinleştirerek yorgunluğunuzu alacaktır. Hatta dilerseniz bir kaşık da bal ekleyin.

İşlenmiş yiyeceklerden kaçının: Sindirim sisteminizi zorlayarak stres yaratabilen işlenmiş yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durun. Tatlandırıcılı içecekler, kızartılmış yiyecekler, unlu mamüller bozulmayı geciktiren katkı maddeleri içerir.

Zencefil yiyin: Beslenme uzmanları, gergin hissettiğinizde çayınıza ya da yiyeceğinize katacağınız bir parça zencefilin sizi kendinize getireceğini belirtiyor. Yakınınızda bulundurmanızda fayda var.

Nefes alın: Diyetisyen Janel Ovrut Funk, trafikte kaldığınızda, yapılacak listesine göz attığınızda, yoğunluk hissettiğiniz her anda yapılacak en iyi şeyin derin bir nefes almak olduğunu belirtiyor. Alacağınız nefes sizi anında sakinleştirecek.

Kahveyi azaltın: Bazı durumlarda kahve, ani ruh hali değişikliklerine ve gerginliğe sebep olabiliyor.
Keten tohumu tüketin: Keten tohumu sindirime yardımcı olduğu gibi antioksidan olarak da sağlığa yararlı. Keten tohumu yağı ise beyne ve modunuza iyi gelecek. Sabahları meyve suyunuzun içine katarak tüketebileceğiniz keten tohumu yağı, güne iyi başlamanızı sağlayacaktır.

Ara verin: Akıllı telefon, laptop, televizyon, mp3 çalar hepsi dikkat dağıtan ve yoran aletler. Gelişmeleri takip etmek, arkadaşların paylaşımlarından, mesajlarından geri kalmamak için sık sık kontrol etmek, mesai yapmak kadar yorucu olabiliyor. 30 dakikalığını bile olsa bu aletlerin sesini kısıp uzak durmak rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Gözlem yapın: Kendinizi gözlemleyin ve yoğun zamanlarda stresin belirtilerini tespit edin. Böylece ileriki dönemlerde strese karşı önleminizi vaktinde alabilirsiniz.

İzin alın: Zaman zaman izin almak, tahmin edemeyeceğiniz kadar etkili olabilir. Haftaiçi bir gün, hatta yarım gün bile, birçok işinizi halledip haftasonunu rahatlayarak geçirmenizi sağlayar. Evi toplamak, dışarıda bir kafede oturup birşeyler içmek iş rutini arasında güzel bir değişiklik olacaktır.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.