Kalp Çarpıntısı

“Yalnızlık” Karşısında Ne Yapmalı?

 

 

“Yalnızlık” paylaşılır mı, paylaşılmaz mı?

Kimilerinin en büyük korkusu iken kimileri içinse huzuru ifade eder yalnızlık. Kendini dinlemek, kendine zaman ayırmak için gerekli olduğunu düşündüğümüz yalnızlığın bize göre azı yarar ama çoğu zarar.

Yalnızlığınızın arttığı dönemlerde ne yapacağını bilmemek, depresif duygularımızı açığa çıkarabilir ve olumsuzluklara yoğunlaşmamıza sebep olabilir. Buna fırsat vermemek için kendimizi iyi hissettirecek çeşitli aktiviteler yapılabilirsiniz.

Güzel bir film, iyi bir kitap ruhunuzu besleyecektir. Sevdiğiniz ve ilgilendiğiniz bir konuda seçim yapmaya dikkat edin. Böylece izlediğiniz filmden ve okuduğunuz kitaptan keyif alacak, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Günlük tutmak, her ne kadar gençlik dönemine ait bir alışkanlık gibi düşünülse de aslında çok önemli. İçinizdekileri, hayata dair düşüncelerinizi, günlük aktivitelerinizi yazıya dökmek kafanızı boşaltıp rahatlamanızı sağlayacağı gibi ihtiyaç duyduğunuz konuşma ve paylaşma eksikliğini giderecektir. Ayrıca, kendinizi ifade etme ve duygu – düşüncelerinizin farkında olma becerilerinizi geliştirir ve geçmişe dönük hatıraları unutulmaktan saklar.

Arkadaşlarınızı aramaktan ve kahve içmeye davet etmekten çekinmeyin. Anlatabileceğim bir şey yok, ne konuşacağız diye düşünmeyin. Sevdiğiniz insanlarla bir kahve ya da öğlen yemeği için buluşmak bile günlük modunuzu olumlu yönde değiştirecektir.

Çok çalışın, güzel bir uyku çekin. İşte konsantre olun, spor gibi aktivitelerinizi aksatmayın ki günün sonunda yatağa uzandığınızda huzurlu bir uykuya dalın.

Sorumluluk almak, başkalarına yardım etmek de yalnızlığı azaltan yöntemlerden biri. Çocuklarla ilgilenmek, yaşlılara yardım etmek ya da evcil hayvan beslemek buna örnek olabilir.

Hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikler olup olmadığını tespit edin. Memnun olmadığınız alanlarla da yapabileceğiniz değişiklikleri planlayın ve uygulamaya çalışın.

Bazen de hiçbir şey yapmadan yalnızca kendi başınıza kalmak istersiniz. Bundan korkmayın, kaçmayın. Kendinizi akışa bırakıp boş anlarınızın keyfini çıkarın.

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.