Afrodizyak Aşk eÇift Güncel Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Mutlu Bir İlişki İçin: 10 Davranış Önerisi!

Hemen hemen hepimiz aşık olmanın bu dünyadaki en güzel hislerden biri olduğunu düşünüyoruz! “Evlilik aşkı öldürür” dense de buna inanmak istemiyor ve partnerimizle geçireceğimiz uzun yılların hayalini kuruyoruz. İlişki terapistlerine göre mutlu bir evlilik hayal olmak zorunda değil. Sağlıklı bir ilişkide olması gerekenleri öğrendikten sonra siz de aşkınızı sonsuza dek canlı tutabilirsiniz! İlişki terapistleri için mutlu ve sağlıklı bir ilişkinin anahtarlarını araştırdık. İşte mutlu bir ilişki için yapılması gereken 10 elzem davranış!

1- Açık iletişim!

İlişki uzmanlarına göre iletişim, sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Partnerinizin tüm korkularınızı, umutlarınızı ve inançlarınızı anlamasına imkan tanımalı ve aynı fikirde olmadığınızda bunu birbirinize rahatça söyleyebilmelisiniz. İletişim yalnızca dinlemek değildir, partnerinizi aktif bir şekilde dinlemeniz de çok önemli.

2- Ortak İlgi Alanları!

Çeşitli konularla ilgili ortak görüşlerin olması, güçlü bir ilişkinin olmazsa olmazı. Stresinizi azaltırken yakınlığınızı arttıracak ortak bir aktivite, ilişkinizi güçlü ve sağlıklı tutmanızı sağlar. Bunun için her ikinizin de ilgisini çekecek küçük bir aktivite yapabilirsiniz.

3- Sürekli İletişim ve Ev İşleri!

İltifat etmek, komik fotoğraf atmak ya da sohbet etmek… Tüm bunlar aranızdaki yakınlığı korumak için birebir. Ona onu düşündüğünüzü söylememek için hiçbir sebep yok! Üstelik pek çok kişi, yakın ilişkilerde mesajları yanıtlamanın ve sohbeti devam ettirmenin önemli olduğunu düşünüyor. Günümüzde çiftler, ev işlerini eşit bir şekilde paylaşmayı tercih ediyorlar. Araştırmalar da çiftlerin birlikte ev işi yaptıklarında kendilerini daha mutlu hissettiklerini doğruluyor! Günlük işleri paylaşmak, hem partnerinizin omuzlarındaki yükü almak hem de çok daha mutlu bir ilişkiye sahip olmak için harika bir yol!

4- İltifat ve Takdir!

Birbirinize minnettarlığınızı ve takdirinizi ifade etmek, sağlıklı ilişkilerin olmazsa olmazlarından biri. Partnerinize iltifat etmekten ya da onu ne kadar takdir ettiğinizi söylemekten çekinmeyin. Tüm bunlar ilişkinizde iyileştirici bir rol üstlenecek!

5- Şımartın!

Partnerinize minnettarlığınızı göstermenin pek çok yolu vardır. Küçük ve sevimli sürprizler de buna dahil! Minnettarlık, kararlı ve uzun bir ilişkinin anahtarıdır. Ne kadar takdir ederseniz o kadar takdir edileceğinizi unutmamalısınız!

6- Problemleri Ertelemeyin!

Aşk her zaman toz pembe değildir. Kimi zaman bazı konularda anlaşamayabilir, tartışabilirsiniz. Bu noktada önemli olan tartışmayı sağlıklı bir şekilde ilerletebilmektir. Kimi zaman uyumak ve sorunu bir sonraki gün çözmeye çalışmak iyi bir fikir gibi gözükse de araştırmalar tam tersini iddia ediyor! Sorunlarınızı aynı gün içinde konuşmaya ve çözmeye özen göstermelisiniz.

7- Hoş geldin ve Güle Güle!

Partnerinize ne kadar değerli olduğunu göstermek için yalnızca birkaç saniyeye ihtiyacınız var! Ufak bir detay gibi görünse de ona onu özlediğinizi göstermek, ilişkinizi güçlendirmek için harika bir yol. Birçok ilişki uzmanı, kırgınlıkları önlemek için selamlaşmanın ve vedalaşmanın çok önemli olduğunun altını çiziyor.

8- Sürprizler!

Yapılan bir araştırmaya göre çiftler, en çok ufak sürprizler karşısında mutlu oluyorlar. Bir rutine sıkışıp kalmak yerine partnerinize sürprizler yaparak ilişkinizi ve aşkınızı canlı tutabilirsiniz. Bu en sevdiği atıştırmalığı almak ya da sevdiği bir yemeği yapmak olabilir.

9- Seni Seviyorum!

Tabii ki her zaman bu iki kelimeyi söylemek zorunda değilsiniz! Sevginizi ifade etmenin pek çok yolu var. Örneğin partnerinize zorlandığı bir konuda yardımcı olabilir ya da evi toplayabilirsiniz.

10- Mutluluğu Etrafınıza da Yayın!

Sadece kendi ilişkinize odaklanmayın. Çevrenizde yalnız kişiler var ise onlarında mutlu olması ve aşkın eşsiz tadını hissetmelerini sağlamaya çalışın. Nasıl mı? Tabi ki eÇift’e üye olmalarını sağlayarak. Ücretsiz oluşturacakları profilleri ile kendilerine uygun eş adayını bulup, sizin gibi harika bir ilişkiye sahip olabilirler.

Kaynak