Afrodizyak Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Mutsuzluğun Sağlığa Olumsuz Etkileri Neler?

İlişkilerde iletişimin ne denli önemli olduğunun altını defalarca çizdik. Eğer sevdiğiniz kişi ile bütün sorunlarınızı paylaşamıyorsanız problem var demektir. Bazen her şey yolunda gitse de mutsuz hissedebilirsiniz. Mutsuz olma durumu psikolojik olduğu kadar fizyolojik olarak da sizi etkilemektedir. Sizler için bu olumsuz etkileri derledik.

Tatlıya Düşkünlük!

Mutsuz olduğunuz zamanlarda seratonin seviyeniz düşük olur ve yükseltmek için tatlı besinlere ihtiyaç duyarsınız. İşlenmiş gıdalardaki şeker seratonin seviyenizin yükselmesine neden olur. Bu durum diyabet, kalp rahatsızlıkları gibi sorunlara yol açabilir. Belirli bir besin grubunun aşırı tüketimi sonucu bağışıklığınız zayıflayacaktır. Dengeli beslenmek oldukça önemlidir.

Kilo Alımı!

Dengesiz beslenme ve sürekli zararlı hazır besinlerin tüketimi vücut kütle endeksinizi de olumsuz yönde etkileyecektir. Kontrolsüz kilo alımı ile türlü hastalıklara davetiye çıkartmış olacaksınız. Aynı zamanda da yeme bağımlılığı gibi zararlı bir alışkanlıkta edinebilirsiniz.

Yorgun Hissetme!

Aşırı mutsuzluk hali vücutta yorgunluk hissi yaratır. Sanki kaslarınız büyük bir ağırlık ile bütün gün dolaşmış gibi hissedersiniz. Stres kaynaklı ağrılar ile de bu negatif etki tüm vücutta hissedilir hale gelebilir.

Uyku Düzeni!

Mutsuz olduğunuz zamanlarda uyku alışkanlıklarınızda bozulacaktır. Olmadık zamanlarda uyuma isteği duymaya başlayacaksınız. Psikolojik olarak bir sürü sorunu kafanıza takacaksınız ve geleceğe dair kaygılar beslemeye başlayacaksınız. Bunun sonucu olarak da uyku problemleri yaşamaya başlayacaksınız.

Baş Ağrısı!

Yeterli düzeyde uyuyamayınca da baş ağrılarınız başlayacaktır. Gündelik hayattaki işlerinizden tutun, çalışma hayatınıza kadar etkileyecek şiddette ağrılar yaşamanız muhtemel. Domino etkisi gibidir. Bir noktada başlayınca bütün alanlarda negatif etkileri ortaya çıkacaktır.

İstemsiz Kas Hareketleri!

Dopamin eksikliği yüzünden kaslarınızda seğirmeler, istemsiz hareketler ve titremeler meydana gelebilir. Böyle bir durumda mutlaka bir hekime danışmalısınız.

Hayatınızda sizi mutsuz etmenlerde her ne olursa olsun kaynağını bulup yüzleşmelisiniz. İlişki kaynaklı mutsuzluk yaşıyorsanız, partneriniz ile bu durumu bir an önce çözüme kavuşturmalısınız. Sağlıklı bir iletişim kurarak sorunları çözmeniz en doğrusu olacaktır. Eğer daha ciddi ise profesyonel yardım almanız gerekli olabilir.

Eğer yalnızlıktan kaynaklı bir mutsuzluk yaşıyorsanız ise çaresi çok basit. eÇift! Hemen ücretsiz şekilde profilinizi oluşturarak aşka ilk adımı atabilirsiniz. Haftalık üye önerileri arasından size en uygun adayı seçebilir, mutsuzluğu üzerinizden atabilirsiniz. Çünkü aşk iyileştirir!