Arkadaşlık Aşk eÇift Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Mutsuzluktan Kurtulma Sanatını Öğren!

Daha önce kendinize hiç şu soruyu sormuş muydunuz? ”Yaşadığım bu hayattan mutlu muyum?” Eğer herhangi bir sorununuz yoksa hayata dair mutlu olup olmadığınızı sorgulama ihtiyacı hissetmezsiniz. Genelde aksaklıklar sonucu bu soru dile getirilmeye başlanır. Farklı versiyonları da mevcuttur. Mesela, ”Neden mutsuzum?”, ” Mutlu olmak için ne yapmalıyım?” Aslında içinde bulunduğunuz mutluluk veya mutsuzluk durumunu kendiniz yaratmış bulunuyorsunuz.

Özellikle mutsuzken genelde suçu başkalarında ararız. Onların göstermiş olduğu tutum ve davranışların sonucunu kendimizin ödediğine inanırız. Daha doğrusu öyle olduğuna inanmak isteriz. Aslında biraz derine inip, dürüstçe olaylara bakabilirseniz bütün sorunun kendinizde olduğunu görebilirsiniz. Elbette negatif etki yaratan insanlarında payı yok değil. Fakat o tür insanları hayatınıza dahil eden kişi de sizden başkası değildi! Bugün ki yazımızda mutsuzluğa iten nedenleri ve bunlardan kurtulmak için ne yapmanız gerektiğini inceleyeceğiz.

Kariyer Seçimi!

Hayallerinizdeki mesleği yapamıyor oluşunuz en büyük mutsuzluk kaynaklarından biridir. Size uygun olmayan bir işte çalışıyor olmak maddi anlamda yetse de manevi olarak asla yeterli gelmez. Sürekli aklınızda arzuladığınız kariyerinizle ilgili hayaller yer alır. Aynı durum kazandığınız maaşın ne kadar olduğuyla da ilgilidir. Arkadaşlarınızın sizden çok kazanması ve kariyer basamaklarını üçer beşer tırmanması da sizi mutsuz eder.

Bu durumdan kurtulmak içinse yapacağınız ilk hareket arzu ettiğiniz meslek hangisi ise onunla ilgili eğitimler almak olmalı. Bunu finanse etmek içinde sizi mutsuz eden mesleğinize biraz daha devam etmelisiniz. Eğitiminizi tamamladıktan sonra da seçtiğiniz yeni kariyerinize adım atabilirsiniz. Belki başlarda çok iyi kazanamazsınız ama en azından artık severek yapacağınız bir işe sahip olacaksınız.

Özgür Zamanlar Yaratmak!

Gündelik yaşamın koşturmacası içinde kendinize mutlaka zaman yaratmalısınız. Sürekli ev-iş arasında mekik dokumak sizi mutsuz bir insan haline çevirecektir. Yeni hobiler edinmeye, yeni insanlar tanımaya, en önemlisi de yalnız kalmaya ihtiyacınızın olduğunu asla unutmayın. İş ve diğer sorumlulukları arada bir kenara bırakıp, dinlenmelisiniz. Ne mi yapabilirsiniz?

Evde tek başınıza çılgınca dans edebilir, evinizin duvarlarını istediğiniz renge boyayabilir, daha önce denemediğiniz bir yemeği pişirmeye çalışabilirsiniz. Daha farklı aksiyonları seviyorsanız tek başınıza ufak tatillere çıkabilirsiniz. Önemli olan bilindik düzenin dışına çıkıp kendinize özgür zamanlar yaratmaya çalışmalısınız.

Beslenme Düzeni!

Düzenli ve dengeli beslenme sağlığınız için oldukça önemlidir. Ne yediğinize çok dikkat etmelisiniz. Şekerli ve karbonhidratlı beslenmek sizi anlık mutlu eder ama sonrasında aşırı mutsuz eder. Vücuda alınan şeker ile mutluluk hormonu salgılanması artar ama hep aynı düzeyde şeker alımı yapamayacağınız için bir saat sonra dünyanın en depresif insanına dönüşebilirsiniz. Kulağa sıkıcı gelebilir fakat sebze, et ve meyve ağırlıklı beslenmek sizi sağlıklı ve mutlu bir insan yapacaktır. Tabi bunu yanında spor yapmayı da ihmal etmemelisiniz. Arada bir kaçamak olarak abur cubur yemek iyi gelebilir. Yalnızca belirli aralıklarda.

İlişki Durumu!

Geldik en son maddemize. İlişkiler! Bizi en büyük mutsuzluğa iten sebep olarak en öne çıkmaktadır. Başarısız her ilişkiyi daha mutsuz hissetmemize sebep olabilir. Yalnız kalma korkusu ile mutsuzluğunuzun seviyesi bir kat daha artacaktır. Negatif durumdan kurtulmak için yapmanız gereken ilk hamle ise eÇift’e üye olmak! Haftalık üye önerileri arasından size en uygun aday ile iletişime geçerek yalnızlığınıza son verebilir ve mutlu bir ilişkinin kapılarını arayabilirsiniz. Aşk sizi mutsuzluktan anında kurtaracak tek duygudur. Ne kadar kötü tecrübe yaşamış olursanız olun aşktan asla vazgeçmeyin. eÇift her zaman sizin yanınızda olacaktır. Çünkü aşk burada başlar!