Afrodizyak Aşk eÇift Güncel Yaşam

Başarısız İlişki Sonrası Özgüven İçin 5 Kural!

İlişkiler bazen hayal edildiği şekilde ilerlemez. Çiftler büyük bir uyum içerisinde olsalar da her şey istedikleri gibi yolunda gitmeyebilir. Bu demek değildir ki birbirlerine yeteri kadar derin bir aşk beslemiyorlardı. Bir ilişkinin sağlıklı ilerleyebilmesi için tarafların özverisi kadar çevre etmenlerde büyük rol oynamaktadır. Her ilişkinin bir son tarihi vardır. Ama iyi biter ama kötü.

Bunu önceden kestirmek olanaksızdır. Önemli olan nokta ise başarısızlıkla biten her ilişkinin ardından kişiden oluşabilecek özgüven kaybı. Başarısız denemeler arttıkça, kişinin ilişkilere ve aşka duyduğu güven de bir o kadar azalıyor. Eğer sizde bu durumdan mustaripseniz 5 kuralımız çok işinize yarayacak demektir. Yıkılan özgüveni tekrar yerine getirmek için yapmanız gerekenler işte şunlar:

1- Kendi Hatalarınızı Bulun!

Geçmiş ilişkileri gözden geçirmek yapılması gereken ilk davranış olmalıdır. Oturup geçmiş zamandaki ilişkilerin dehlizlerinde kaybolmayın! Sadece kendi hatalarınız neler bunları ortaya çıkarmanız gerekiyor. İlişki içerisindeyken yapılan yanlışların pek farkında olmayız. İlişki sonrasında yapacağınız objektif değerlendirmede eksi ve artıları çıkarmanız kendi açınızdan iyi olacaktır.

2- Yüzleşin ve Affedin!

Hatalarınız neler ise bunlarla yüzleşin. Ders çıkartın ve kendinizi affedin. İnsan yaptığı hatalardan çıkardığı dersler ile edinim kazanıp bunları tecrübeye çevirebilir. Eğer gerektiği gibi dürüstçe kabullenmeyip suçu hep karşıda ararsanız kaybeden siz olursunuz. Aynı şekilde karşı tarafın yaptığı ne kadar negatif etmen varsa onları da affetmeniz ilerlemeniz açısından size pozitif değer sağlayacaktır.

3- Geçmişi Silip Atmayın!

Geçmişteki ilişkilerinizde yaşadıklarınızı inkar etmenin size pozitif etkisi olmayacaktır. Aynı şekilde kişileri de her zaman iyi hatırlamaya gayret edin. Onlara karşı kin gütmek, nefret duymak, haklarından olumsuz eleştirilerde bulunmak size negatif enerji olarak geri dönecektir. İyi veya kötü yaşadıklarınız sizi bugün ki hale getirdi eğer onlar olmasaydı sahip olduğunuz bilgi ve birikim de olmayacaktı. Yaşanılan her negatif tecrübe pozitif anlamda size değer katacaktır. Geçmişi yaşanmamış gibi hareket etmek yerine kabullenip geleceğe emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

4- Kendinizi Sevin!

En önemli noktada kendinize duyduğunuz sevgiyi daima canlı tutmanız gerekiyor. Başarısızlıklardan sonra kişiler kendini değersiz hissedebilir. Bu gayet doğal bir duygudur. Ama bu negatif etkiden hemen kurtulup olumlu kelimelerle kendinizi yüceltmeniz gerekiyor. ” Kendimi seviyorum!, Kendim için en doğrusunu ben bilirim!, Hayatı mutluluk için yaşıyorum!” şeklinde cümleler ile hak ettiğiniz sevgiyi kendinize sağlamayı ihmal etmeyin. Başka insanlardan önce siz kendinizi sevmeyi öğrenmelisiniz.

5- Yeni Adımlar Atmaktan Korkmayın!

Her zaman yeni bir sayfa açmak kolay olmayabilir. Zedelenen güveni tazelemek zordur. Fakat eÇift‘te bu sizin için asla sorun olmayacak çünkü 11 yıldır binlerce kişiyi aşk ile tanıştırdı. Editörler tarafından incelenir, herhangi bir uyumsuzluk tespit edilmediği takdirde profiller onaylanır. Tamamen gerçek kişilerden oluşan üye ağımızda size en uygun profiller haftalık üye önerisi olarak sunulur. Bu güven dolu ortamda sizde kendinize en uygun eş adayını seçebilir ve evlilik yolunda önemli adımlar atabilirsiniz. Çünkü aşk burada başlar!