Aşk

Eski Sevgilinizle İlgili Gerçeklerle Yüzleşin!

Bazı ilişkiler hatta evlilikler bile sonsuza kadar sürmez. Doğada henüz sonsuz bir ilişkinin gerçekleşmesini sağlayacak bir matematik denklemi ya da doğa yasası bulunamadı. O yüzden her şeyden önce aşkın da, sevginin de bitebileceği gerçeğini kabullenerek başlayın. Ve ardından tavsiyelerimize uyarak eski sevgiliniz ile ilgili konularla nasıl yüzleşeceğinizi düşünmeye başlayın. Çünkü sağlıklı ve sizi mutlu kılan yeni bir ilişkiye başlayabilmek için bunu yapmak zorundasınız.

O harika aşk masalınız bitti. Günlerce hatta aylarca bunun nasıl olabildiğini anlamaya çalıştınız. Daha dün el ele yürüyor, gülüşüyordunuz ama şimdi derbeder bir halde kendinizi abur cubur yemeye, dram dolu filmler izleyip, yüreğinizi daha da parçalayan şarkılara gömüldünüz. Ama artık yeter. Sonsuza kadar bu ruh hali içinde yaşayamazsınız. Kalkın ve artık bu ilişkinin bir parçası olmadığınız gerçeği ile yüzleşin.

1.       Eski sevgiliniz ile bağınızı koparmadığınız her gün size acı verecek

Düşünsenize sizi artık sevmeyen biri ile hala ilişkilerinizi sürdürmeye çalışıyorsunuz. Hele bir de onun yeni bir ilişkisi varsa? Sakız gibi yapıştı denilecek kıvama geldiğinizi bir hayal edin. Egonuzun sizi küçük düşürmesine izin vermeyin. Dünyadaki tek insan o değil.

2.       Profesyonel yardım almaktan çekinmeyin

Toplumumuzda maalesef hala psikoloğa gitmenin ancak çok ciddi psikolojik sorunlarda gerekli olduğuna dair bir inanış var. Oysa insan ruhu karmaşık ve dipsiz bir kuyudur. Sizin farkında olmadığınız ufacık bir travma bile eski sevgilinizi hayatınızdan çıkarıp yolunuza devam etmenizi engelliyor olabilir. Eğer eski sevgilinizi bir takıntı haline getirdiğiniz gerçeği ile yüzleşmek istiyorsanız profesyonel bir yardım almayı deneyin.

3.       Kötü anlara odaklanın

Evet, bir kaçış yöntemi gibi de dursa bunu yapmak zorundasınız. Çünkü ilişkilerde genellikle kişinin kötü yanları aşkın ve yoğun duyguların etkisiyle göz ardı edilir. Çekinmeyin ve karşınızdaki insanın o kadar da mükemmel olmadığını görmek için size acı çektirdiği, size kendinizi gerçekten kötü hissettirdiği anlara odaklanın. İlişkinizin zaten toz pembe bir pürüssüzlükte olsa bitmeyeceğini böylece farkedebilirsiniz.

4.       Aşkı bulma ihtimalinin sonsuzluğunu keşfedin

Dünyadaki en harika şey sevmek ve sevilmektir. Bu sevme olgusunu çok daha yoğun bir şekilde yaşadığımız aşk ise kainatın belki de bize bahşettiği en harika duygu. Hayatta her güzel şeyin bittiği gibi bunun başka bir güzelliğe yeni bir kapı araladığı gerçeğini kendinize kabullendirmelisiniz. Emek verdiğiniz harika bir ilişki hatta çocuklarınızın olduğu bir evlilik bile bitebilir. Siz yine de her şeyde bir hayır var deyip yolunuza devam edin. Çünkü bundan sonra karşınıza çıkacak insan iyiki eski ilişkim bitmiş bile dedirtebilir. Tabi bunun için doğru zamanda doğru insanı bulabilmek çok önemlidir.

Doğru bir ilişkiye ilk adımı atmak için en uygun yer ise elbette eÇift’tir. Seviyeli ve ciddi bir beraberliğin peşinde olanların buluştuğu eÇift’te her gün binlerce insan tanışıyor, yeni bir ilişkiye hatta bir evliliğe bile yelken açıyor. Siz neden onlardan biri olmayasınız?