Aşk Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

5 Adımda Eski Sevgiliye Elveda!

Aşk bizi kendine hayran bırakan en özel ve güçlü duygulardan biridir. Yeni bir ilişkiye başlarken bunun sonsuza kadar süreceğini, ayrılığın söz konusu dahi olmayacağını düşünürüz. Aslında bir noktada ayrılık gerçekleşse bile ona aşk hala devam eder. Bazen içinizden söküp atmak istersiniz ama yapamazsınız. Zaten bu kadar kolay olsaydı aşk denen bu duygu eşsiz olmazdı.

Bir noktadan sonra biten bir ilişkinin ardından ağıtlar yakmak beyhude bir çabadır. Eğer yollar ayrıldıysa yapılacaklar bellidir. Tam anlamıyla ondan kalanları temizleyip yeni bir ilişkiye başlamak elzemdir. Zira hayat durmuyor aksine tüm hızıyla devam ediyor. Bu yazımızda eski sevgiliye nasıl elveda! diyebileceğinize dair ip uçları vereceğiz. Mendilleri ve çikolata kutusunu bir kenara bıraktıysanız başlıyoruz!

1- Temizlik Zamanı!

Sabah erkenden kalkıp bütün pencereleri güzelce açın. Eğer hava soğuksa kalın giyinmeniz de fayda var. Yeni günün o ferah ve tazeleyici kokusu bütün evi doldursun. Ardından ne kadar çekmece, dolap, kutu varsa hepsini boşaltın. Size onu hatırlatacak ne kadar eşya varsa hepsini evden atın.

Sadece onun kullandığı eşyaları değil. Sizin de kullandığınız ne varsa hepsini poşetlere doldurun. Mis gibi çamaşır suyuyla bütün odaları temizleyin. Eski ilişkinize dair çöp parçası bile kalmasın. Bu temizlik sadece yaşadığınız alan ile sınırlı değil. Atacağınız bir buzdolabı magneti, kitap veya yastık ileride ruhsal olarak da hafiflemeye yardımcı olacaktır.

2- Çevrenizi Sınırlandırın!

Ortak arkadaşlar var ise bu dönemde onlar ile iletişimi kesmeniz en doğrusu olacaktır. Hepsi ayaklı hatırlatıcı gibi onu sürekli düşünmenize neden olacaktır. Bu dönemde özellikle aileniz ile olmanız sizi kendinize getirecektir. Kısa yolculuklar, ile yenecek akşam yemekleri, pazar etkinlikleri gibi aktiviteler ondan önceki sizi hatırlamanıza yardımcı olacak ve daha sağlıklı düşünebileceksiniz. Çünkü ayrılığın o kasveti mantıklı kararlar almanıza engel olacaktır.

3- Sorgulamalara Asla Başlamayın!

Nedenler, nasıllar, niyeler … Bunları bir kenara bırakmanız gerekecek. Zira sürekli bu tür sorular sorup kendinize eziyet etmenizin bir faydası olmayacaktır. Öyle veya böyle artık bu ilişkinin süresi doldu ve hayatınıza devam etmeniz gerekiyor. Suçlu aramak veya bir yanlışı düzeltmeye çalışabilirdim gibi hissetmeniz sadece psikolojik olarak sizi çıkmaza götürecektir.

Hayat aslında hep yol ayrımlarından oluşur. Seçtiğimiz yollarda ilerlerken geriye bakıp pişmanlık duymak olağan bir durumdur. Ama olay geçtikten sonra geriye dönmeye çalışmak beyhude bir çabadır. Hatalardan çıkarılan dersler size tecrübe olarak geri döner. Sizin yapmanız gereken bu tecrübeleri özümseyip gelecekte tekrarlamamak.

4- Yenilikler!

Yeni kıyafetler, yeni imaj, yeni hobiler, yeni eşyalar… Liste uzar gider. Önemli olan burada ”yeni” kelimesini hayatımızın merkezine koymak. Eskiye dair ne varsa kaldırıp attık ve temizliğimizi yaptık. Güzel bir takvim oluşturmanız gerek. Hiç boş gün bırakmadan, kendinizi sürekli meşgul ederek zorlu dönemi geçirmek en güzeli olacaktır. Hayat size her zaman yeni fırsatlar sunacak. Önemli olan bu fırsatları görüp ona göre hareket edebilmek.

5- Aşkın Başladığı Yer!

Kendinizi yeniledikten sonra artık geriye son bir hamle kalıyor. O da yeni bir aşk! Bu konuda eÇift sizin tamda aradığınız adres. Her hafta yenilenen üye önerileri ve gerçek profilleri ile eÇift zorlu dönemde çıkıp yeniden baharı yaşamanızda yardımcı olacaktır. İster evde, ister cepte eÇift her zaman kullanabilirsiniz. Play Store’dan indirmeniz için linki buraya bırakıyoruz. Aşk, bir sonraki köşe başında sizi bekliyor. Eğer yüreğiniz hazır ise onu bulmanız hiçte zor değil. Çünkü aşk burada başlar!