Aşk eÇift Evlilik Güncel Ruhun Gıdası Yaşam

Aşkta Tecrübenin Öğretmeni:Başarısız İlişkiler!

Dünya üzerinden yaşayan milyarlarca insanın şu saniyelerde aşkı arıyor. Kimisi yeni tanıştığı birisiyle ilk yemeğini yiyor, kimisi ikinci buluşma için yeni kıyafetler deniyor, kimisi ise ewww.ecift.com üzerinden yeni tanıştığı kişiyle yazışıyor. Bu ne harika bir tablo değil mi? Madalyonun bir de öbür yüzü mevcut.

Siz bu satırları okurken Dünya’nın herhangi bir yerinde artık sevgilisi olmayan, ilişkisinin ona artık iyi gelmediğini düşünüp ayrılan insanlar var. Hepimizin en büyük korkusu ve güven duygumuzu zedeleyen başarısız ilişkilere her gün bir yenisi ekleniyor. Sanıldığının aksine başarısız ilişkiler bizim lanetimiz değil en büyük öğretmenizimdir. Nasıl mı? Gelin birlikte bakalım.

Başarısız mı Gerçekten?

Kendinize sormanız gereken ilk soru bu. Başarısız mı gerçekten? Her ilişkiye başlarken temenniler hep iyi yöndedir. Bazı durumlarda işler istenildiği gibi gitmeyebilir. Sonuçta hayat denilen karmaşa içerisinde sizden bağımsız bir sürü etken yaşamlarımıza müdahale ediyor. Kontrolünüzün dışında gelişen olaylar sonucu biten ilişkileri başarısız sınıfına koymak çokta adaletli olmaz.

İyi Bir Analiz Şart!

Her biten başarısız ilişkinin ardından iyi bir analiz yapmanız gerekmektedir. ”Neleri doğru yaptım? Nerelerde yanlış hamlelerde bulundum? Birbirimiz için ne kadar uyumluyduk? İlişkinin bitmesinde en temel faktör neydi?” gibi soruların cevaplarını kendi kendinize vermeniz gerekiyor. Oldu bitti hadi yeni birini bulayım türünde bir tutum içerisinde olursanız bu yaşamış olduğunuzun ilişkiyi boşa giden zaman sınıfına sokar.

Tecrübe Kolay Kazanılmıyor!

Her başarısız ilişki size tecrübe olarak geri dönecektir. Belirli bir seviyeye ulaştığınızda ise ilişkilerde olgun bir bakış açısı elde edeceksiniz. Geçmişte yaptığınız hatalara tekrar düşmeyeceksiniz. Tecrübe para ile satın alınabilen bir şey değildir. Onu kazanmak için yaşamak ve ilerlemek zorundasınız.

Psikolojik Olarak Dayanıklı Olmalısınız!

Her başarısız deneme haliyle sizde de bazı negatif etkiler ortaya çıkartacaktır. Depresyon, tükenmişlik, bitkinlik, zihnen yorgunluk gibi tekrar aşk kelimesini bile zikretmeyeceğinizi dile getirebilirsiniz. Bunlar doğal tepkilerdir. Bir süre kendinizi nadasa çektikten sonra tekrar o gücü içinizde bulacaksınız. Tekrar ayağa kalkabilmeniz en güzel yolu ise sosyal hayattan kopmadan, kendinizi arkadaş çevrenizden soyutlamadan devam etmeniz. Dostlar bu gibi zamanlarda en büyük desteği verecek kişilerdir.

Teşekkür Edin!

Biten ilişkinin ardından o kişiye içten bir teşekkür edin. Onun sayesinde doğru insanın değerini daha iyi anlayacağınızı unutmayın. Başarısız oldu diye o kişi sizin düşmanınız değil. Arkadaş kalabilir ve normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Biriktirilen tecrübeler ileride yaşayacağınız mutlu ilişkinizde işinize çok yarayacak. İçinizde kin veya nefret gibi negatif duyguları barındırmayın. Bu gibi duygular sadece size zarar verir.

Denemekten Korkmayın!

Sayıların önemi yok. Kaç defa randevuya çıktınız? Kaç defa yeni birisini tanımak için zaman harcadınız? Kaç defa? Kaç defa?… Bunları bir kenara bırakın. Aşkı aramak gibi harika bir eylem içerisinde olmak başlı başına bir mutluluk. Sonuçta gün gelecek doğru kişi karşınıza çıkacak. Bunu nerden mi biliyoruz? 11 yıldır binlerce çifti bir araya getiren eÇift’te buna defalarca kez tanık olduk. En umutsuz müzmin bekarlar bile hayatlarının aşkını eÇift‘te buldu. Çünkü aşk burada başlar!