Arkadaşlık

Bir Kadının En iyi Arkadaşı Olmak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün üzerinden bir hafta geçti. Kadın olmanın çok zor olduğu bu topraklarda yaşadıkları tüm zorluklara rağmen aşkı da sevgiyi de anneliği de ve hatta arkadaşlığı da hakkını vererek yaşayan tüm güzel kadınlarımız iyi ki varlar.

Bugün kadınları konuşurken bu yazıyı aslında daha çok beylere sonra da hayatın her alanında her şeyden önce arkadaş olmanın önemine daha çok değer veren kadınlara yazdık.

Bir kadının en iyi arkadaşı olmak nasıl bir şeydir? Günün sonunda bir kadın, bir insan olarak çok sevildiğini hissetmek için neye ihtiyaç duyar. Arkadaşım, dostum, hayat arkadaşım ve bazen yol arkadaşım dediği o erkekten ne bekler bir kadın?

Arkadaşlık, her şeyden önce ister duygusal bir ilişkide olsun ister iki insanın arasındaki bir dostluk ilişkisinde sadakat bekler. Güvenini kazanamadığınız ya da güvende hissedemediğiniz her ilişki sizi tedirgin ve mutsuz edecektir. Bir kadını mutlu etmek istiyorsanız onun güvenini kazanın.

Arkadaşlık, paylaşmaktır. Acıyı, üzüntüyü, sevgiyi, mutluluğu, başarıyı ve hayatın kendisine dair her şeyi paylaşmayı gerektirir. Başarıyı paylaşırken eğer onun da katkısı varsa teşekkür etmeyi bilin. Mutluluğunuza sebep oluyorsa bunu dile getirin. Acıyı yaşarken ona sarılın. Bir kadını mutlu etmek istiyorsanız ona hayatın içinde birlikte var olduğunuzu hissettirin.

Arkadaşlık, birlikte anılar biriktirmektir. Biriktirdiğiniz o anıları unutmamak, kıymetini bilmek, onunla bu anları yaşayabildiğiniz için mutlu olmaktır. Bir kadına yaşadığınız her geçen gün için çok mutlu olduğunuzu hissettirecek şeyler yapın. Ya da sadece teşekkür edin.

Arkadaşlık, karşınızdaki insanı dinleyebilmektir. Kadınlar gerçekten her şeyden önce anlaşılmayı bekliyorlar. Söylediklerinin “dırdır” olmadığının, kendini ifade etme çabasının bir sonucu olduğuna inanıyorlar. Hayatı birlikte yaşadığınız, aynı yolu yürüdüğünüz ya da yürüyeceğiniz insanı aslında kadın olmasından da bağımsız olarak dinleyebilmelisiniz. İki insanın kalbine giden yol önce dilinden çıkanlarla oluşuyor bazen.

Ve günün sonunda hem kadınlar hem de erkekler kendinize şunu hatırlatın. Nasıl bir arkadaş istiyorum. Beklentim ne? Orada öylece durup karşınızdaki kişinin sizi anlamasını beklemeyin. Konuşun arkadaşınızla. Bir merhaba deyin, bir gülümseyin.

Hatta şimdi hepsi için şu an bir adım atın. eÇift’e gelin çünkü aşk da arkadaşlık da burada başlar www.eCift.com