Arkadaşlık Aşk eÇift Evlilik Güncel Ruhun Gıdası Yaşam

Güçlü Bağlara Sahip Aile Olmanın Püf Noktaları!

Evlilik, bir insanın hayatında verebileceği en önemli kararların başında gelir. Hayatınızın tümüyle değişime uğrayacaktır. Yalnız geçen bir yaşamın sonu, sorumluluklar ve bir aile olmanın ise başlangıcıdır. Evlenince hikaye bitmez! Aksine yeni başlayacak bir maceranın ilk adımıdır. Yeni evlenen ve yeni çocuk sahibi olan çiftler için ileride güçlü bağlara sahip bir aile olmanın püf noktalarını ele alacağız. Şimdiden atılacak adımların ileride işinize çok yarayacağına emin olabilirsiniz!

Kaliteli Zaman!

Aileniz ile olduğunuz zamanların kıymetini bilmelisiniz. Yeni evlendikten sonra ilk heyecanla yoğun yaşamanız doğal fakat sonrasında bir çok çift bundan bunaldığını hissedebiliyor. Erkenden bunalmamak için kaliteli zamanlar geçirmelisiniz. Belirli alışkanlıklarınız olmalı. Örneğin, pazar kahvaltılarında her zaman gidilecek bir mekan veya düzenli olarak sinema, tiyatro gibi etkinliklere katılmak. Her hafta yaptığınız bir ritüeliniz olsun. Çocuklarınız olduğu zamanda onların da dahil olması ile daha renkli bir hal alacaktır. Çocuklarınız ile geçireceğiniz kaliteli zamanlar gelişimlerine de büyük artı katacaktır. Daha ufak nasılsa anlamaz diye düşünmeyin. 0-3 yaş aralığında algı derinlikleri tam gelişmemiş olsa da etraflarındaki enerji akımlarını çok iyi hissederler. Mutlu bir çocukluk geçirmeleri ve başarılı bir birey olmalarının temelleri ilk bu dönemlerde atılır.

Gerçek İletişim!

Sağlıklı bir ilişki için iletişimin ne kadar önemli olduğu hakkında bahsetmiştik. Aile olduğunuz zaman bu önem bir kat daha artıyor. Özellikle çocuklarınız ile kuracağınız iletişim ailenin güçlü bağlara sahip olmasında temel arz etmektedir. Onların okul hayatlarındaki hikayelerini can kulağı ile dinleyip, kendi hayatınızda başınızdan geçenleri onlara yalın bir dil ile ifade etmeniz gerekiyor. Pazar sabahları elinize gazete alıp, çocuklarınız eline tablet verirseniz ilerleyen zamanda hiçbir bağınız olmaz. Ebeveyn olmak sadece okul masraflarını karşılayıp güzel kıyafetler almak demek değildir. Çocuğun gelişiminin her evresinden bizzat sorumlu kişi olduğunuzu asla aklınızdan çıkarmayın. Siz yaşlandıktan sonra evlatlarınızın size olan saygılarını devam ettirmesi için onların çocukluk dönemlerinde kuracağınız sağlıklı iletişim büyük önem taşımaktadır.

Duyguları Açık Şekilde İfade Edin!

Duygularını göstermekten çekinmeyin. Sevdiğinizi söylemek size yük olarak gelmesin. Aksine eşinize, çocuklarınıza her an sevginizi gösterin. Bir çok birey ailelerine özel günlerde hediye alarak sevgilerini gösterdiklerini sanıyorlar. Önemsediğinizi belli ediyorsunuz fakat duyguları ifade etmek için kelimeler ve hareketler önemlidir. Onları sabah öperek uyandırın. Yanlış olduğunu düşündüğünüz hareketler sergilemeleri durumunda güzel bir dil ile uyarın. Negatif tepkiler aile bağlarınıza zarar verecektir.

Yardımlaşın!

Bir takım olduğunuz unutmayın. Hayat denen zorlu mücadelede hepiniz aynı taraftasınız ve omuz omuza bütün güçlüklerin üstesinden geleceğinize dair inancınızı asla kaybetmeyin. Çocuklarınıza bir rol modeli olun. Toplum içerisine karışmadan önce hareketleriniz onlara ilk izlenimleri verecektir. Herhangi bir durum karşısında nasıl davranmaları gerektiğini kelimelerle değil gündelik yaşam içerisinde hal ve hareketlerinizle göstermelisiniz. Onlardan ev işleri konusunda yardımlar isteyin. Sorumluluklar verin. Eşiniz ile yardımlaşmanızı görmeleri bilinçlerinin gelişimi açısından oldukça yararlı olacaktır.