Afrodizyak Aşk eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Sonu Pekte Mutlu Bitmeyen Romantik Filmler!

Hayatın koşturmacasından ve dertlerinden biraz olsun uzaklaşmak için yapılabilecek en harika aktivite film izlemektir. www.ecift.com olarak her an her yerde yapabileceğiniz gibi maliyet açısından oldukça hesaplıdır. Kimi filmler var ki hayatımızın derinden etkilemiştir. Kimi filmlerde aşka olan tutkumuzu ateşlemeyi başarmıştır. Hep o filmlerdeki aşkları kendimize örnek alırız. O ihtirası, tutkuyu, adanmışlığı ve romantizmi hissetmek isteriz. Genelde filmlerde mutlu sonla bitse de bazı filmler var ki sonları çokta mutlu bitmiyor. Sevenlerin kavuşmasına alışkın bünyelerimizi derin bir yalnızlığa itiyor. İsterseniz gelin bu unutulmaz filmlere bir göz atalım.

1- Casablanca / 1942

Ingrid Bergman ve Humphrey Bogart baş rollerini paylaştığı bu kült film ile başlamadan olmazdı. Kavuşmayan aşıklar arasında en popüler çift olmayı hala sürdürüyorlar. Konusundan bahsetmek gerekirse; İkinci Dünya savaşını kendini fon olarak kullanan film Fas’ın Casablanca şehrinde geçiyor. Savaştan kaçan mültecilerin kaçak yollar ile Amerika’ya gitmek için uğradıkları bir şehir ve bu şehirde en popüler barı işleten ana karakterimiz Rick Blain. Rick’in eski sevgilisi Ilsa kocası Victor ile bu şehre geliyor. Onların şehirden kaçmasına yardım edebilecek tek kişi ise Rick. Acaba eski aşkını kalbine gömüp çok sevdiği kadına yardım edebilecek mi?

2- La La Land / 2016

Biraz günümüze gelelim ve 2016 yapımı harika müzikal filmi inceleyelim. Başrollerinde Emma Stone ve Ryan Gosling ile hem görsel hem de işitsel zevk sunan bu filmi mutlaka izlemelisiniz. Konusu; Mia ve Sebastian Los Angles şehrinde sanat camiasında yer edinmeye çalışan iki gençtir. Hayatları bir şekilde kesişir fakat önlerinde engebeli bir yol vardır. Tutkunu oldukları sanat mı? Yoksa aşkları mı galip gelecek? Son zamanlarda yapılmış en güzel aşk filmlerinden bir tanesi.

3- Edward Scissorhands / 1990

Bir Tim Burton klasiği! Johnny Depp ve Winona Ryder’ın başrollerini paylaştığı unutulmaz bir film. Kendisini yapan mucidin Edward’ı tamamlamadan hayatını kaybetmesi ile tanımadığı dünyada yalnız kalan Edward bir yandan topluma karışmaya çalışırken diğer yandan da daha önce bilmediği bir duygu olan aşkı deneyimliyor. Farklılığına rağmen yine de şansını deneyen Edward bir çok insan için cesaret kaynağı olmayı başarıyor. Bazı durumlarda engelleri kendi içimizde yarattığımızı unutmamız gerekiyor.

4- 500 Days Of Summer / 2009

Joseph Gordon-Levitt ve Zooey Deschanel’ın başrolünde olduğu bu filmde aşka inanmayan bir kadın ile ona deliler gibi aşık olan bir adamın hikayesini ele alıyor. Aşık olmak birlikte olmaya yeter mi? Sorusunu irdeleyen filmin verdiği mesajlar oldukça güzel. Aşk için emek vermek ve savaşmak gerekiyor. Tabi bu tek taraflı olunca zor olsa da karşılıklı emek vermeyince maalesef bir noktada tıkanabiliyor

5- Blue Valentine / 2010

Ryan Gosling ve Michelle Williams’ ın başrolünde olduğu bu film ilişkilerin iki farklı evresini mercek altına alıyor. Özellikle anlatım olarak diğer filmlerden ayrılan noktası ise iki süreci paralel şekilde izleyiciye anlatması. Aşkın o ilk dönemindeki heyecan ve yıllar sonra çiftlerin oturmuş ilişkilerindeki hal ve tutumlarını çok iyi bir şekilde yansıtıyor.

6- The Terminal / 2004

Tom Hanks ve Catherine-Zeta Jones’ u bir araya getiren bu harika filmin odak noktasında aşk yok. Pasaportu artık geçersiz olduğu için Amerika’daki bir havalimanında yaşamak zorunda kalan bir adam ile orada çalışan bir kadının romantizmi anlatılıyor. Temelinde politik mesajları da gayet sağlam olan bu filmin dram yönü sizi kesinlikte etkileyecektir. Seyirciye verdiği en güzel mesaj ise hayata inadına tutunmalı ve ne olursa olsun yaşamaktan vazgeçmemeliyiz. Nefes aldığımız müddetçe umut da her daim var demektir. Sadece doğru zamanda doğru yerde sabırla beklemeliyiz. Hayatın en güzel tarafı da bize beklemediğimiz anlarda hazırladığı sürprizlerdir.

7- Ghost / 1990

Patrick Swayze ve Demi Moore ile hafızalara kazınan sahneleri ile ölümsüz bir eser. Sevdiği erkeği kaybeden Molly’i her gün Sam’i özlemektedir. Sam bir hayalet olarak Molly’nin her zaman yanında var olmaktadır. Molly onu göremese de, Sam onu bütün tehlikelere karşı korumaktadır. Özellikle çömlek sahnesi ile akıllarda yer edinen bu filmi mutlaka izlemelisiniz. Aşkın asla bitmeyeceğini bize tekrar tekrar hatırlatan bir şaheser. İnsan bir kere sevdiği birini kaybetse dahi ona olan aşkı asla sönmez.

Umarız bu film listemiz hoşunuza gider. Sonları her ne kadar mutlu bitmese de siz kendi sonunuzu mutlu yazabilirsiniz. Nasıl mı? Tabi ki eÇift‘e ücretsiz üye olarak. Haftalık üye önerileriniz arasından kendinize uygun eş adayını bulabilir, aşk ile dolu bir geleceğe ilk adımı atabilirsiniz. Filmlerde sevenler buluşamayabilir ama gerçek hayat siz sevdiğinize kavuşabilirsiniz.