Afrodizyak Arkadaşlık Aşk eÇift Evlilik Güncel Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Aşka İnancınızı Tazeleyecek 10 Romantik Film!

Filmleri kim sevmez ki? Beyaz perdenin büyülü dünyasında bizi en çok etkileyen hikayeler her zaman romantik filmler olmuştur. İmkansız aşklardan, komik tesadüflere, klasik dönem aşkhttp://www.ecift.comlarından, fütüristtik sevdalara kadar geniş bir yelpazede aşkın ne kadar özel bir duygu olduğunu tekrar hatırladık. Pandemi sürecinde özellikle daha çok film izler olduk. Sosyal mesafe kuralları gereği zaten işimiz olmadıkça dışarı çıkmıyoruz. Hal böyle olunca da evde vakit geçirmek için yapılacak en güzel aktiviteyi gerçekleştiriyoruz. eÇift, sevgili üyeleri için, editörlerin izleyip, puanladığı en güzel romantik filmleri sizler için seçti.

1- Yeni Baştan / 2020 ( eÇift Puanı : 8 )

Biri size çıkıp bundan 40 yıl öncesine seni tekrar geri götüreceğiz ve o dönemde aşık olduğun kişi ile görüştüğün o sahneyi tekrar yaşama imkanın olacak deseler ne derdiniz? Tabi başta şaşırır ama merak edip bu teklife evet derdiniz. Tıpkı Victor gibi. Hayatın artık son demlerini yaşayan mutsuz adam bir firmanın girişimleri ile ilk aşkıyla tanıştığı ana geri dönme şansını elde eder. Tabi ki oyuncular, sanat ekibi, makyaj ve en ince detaya bile dikkat edilen bir dekor ile. Nicolas Bedos’un yazıp yönettiği bu harika filme bayılacaksınız.

2- Aşk Tesadüfleri Sever – 2 / 2020 ( eÇift Puanı : 7 )

Ömer Faruk Soyak imzalı bir devam filmi olan yapım yine iki ayrı dönemi ele alıyor. 1960’lar ve günümüzde geçen iki aşk hikayesinin birbiri ile olan bağlantısı ve aşkın her ne olursa olsun asla sizi bırakmayacağını yine gözler önüne seriyor. İlk filme saygı duruşunda bulunduğunu da söylemeden geçmeyelim. Geçtiğimiz senenin en güzel yapımlardan birisiydi. İlk film gibi bizi yine ekran başına kilitlemeyi başardı. Özellikle arka planda işlenen konular ile bir çok izleyici geçmişe götürmeyi de başardı. Mutlaka izlemelisiniz.

3- Senin İçin Çıldırıyorum / 2021 ( eÇift Puanı : 7 )

Adri yakışıklı ve çapkın bir gençtir. Aşka pek inanmaz ve gününü gecelik ilişkilerle geçirmektedir. Bir gece Carla ile yolları kesişir. Harika zaman geçirdiği bu uçarı kaçarı kıza aşık olur ama ona bir türlü ulaşamaz. Onu bir türlü aklından çıkaramayan Adri sonunda ne yapar eder sevdiği kıza ulaşır fakat onu göremez. Çünkü Carla bir akıl hastanesinde tedavi görmektedir. Sevdiği kıza yakın olmak için ise Adri tek bir yol bulur o da hastaneye yatmaktır. Sevdiğiniz biri için ne kadar ileri gidebilirsiniz? Aşkı hafife alan ve inanmayan bir gencin aşk ile olan imtihanı hem güldürecek hem de sizi kendisine hayran bırakacak. İspanyol yapımı bu filme mutlaka göz atmalısınız.

4- New York’ta Yağmurlu Bir Gün / 2019 ( eÇift Puanı : 6 )

New York’ta güzel bir hafta sonu geçirmek için planlar yapan bir genç çiftin başından geçen maceralı olayları konu alan güzel bir film. Olumsuz hava koşulları bu genç çiftin birbirlerinden ayrılmalarına neden olur. Tekrar bir araya gelene kadar geçen sürede ikisi de farklı insanlar ile tanışacak, aşka ve kendilerine ait bir dizi gerçekler ile yüzleşeceklerdir. Woody Allen imzalı bu film iyi bir alternatif olacaktır.

5- Evlilik Hikayesi / 2019 ( eÇift Puanı : 6 )

Evli bir çiftin boşanma süreçlerini konu alan bu filmde, evlilik kararı kadar boşanmanın da hayati bir önem taşıdığını gözler önüne seriyor. Çocukları ve süre gelen iş yaşamları arasında bu süreci en doğru şekilde yönetmeye çalışan çiftin hikayesini izlemek gerçekten etkileyici. Performanslar ile göz dolduran bu yapım ile aşka ikinci bir şans vermeyi tekrar düşüneceksiniz.

6- Barfi: Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur / 2012 ( eÇift Puanı : 8 )

Daha önce hiç Hint filmi izlemiş miydiniz? Eğer cevabınız hayır ise bu güzel aşk filmi ile başlamanızı tavsiye ederiz. İşitme engelli bir genç olan Barfi, çok güzel ve alımlı bir kız olan Shruti’ye aşık olur. Fakat Barfi’nin bazı hareketleri yüzünden onunla görüşmek istemez. Yıllar sonra tekrar karşılaşırlar. Ama Barfi’nin birlikte olduğu başka birisi vardır. Onların bu hayatlarına imrenen Shruti ise Barfi’ye aşık olur ve onu zorlu bir seçim yapması için zorlar. Eski aşkına mı dönecek? Yoksa onu seven kişiyle mi devam edecek?

7- Ekmek, Aşk ve …. / 1955 ( eÇift Puanı : 10 )

Biraz nostalji yapmak isteyenlere ise bu harika klasiği öneriyoruz. Sophia Loren’in inanılmaz performansı ile büyülenmeye hazır olun. Uzun yıllar orduda görev yapan komutan Antonio, doğum büyüdüğü sahil kasabası olan Sorrento’ya belediye amiri olarak geri döner. Kasabada kendi evine yerleşmek ister fakat kiracısı Donna Sofia evinden çıkmamak için diretmektedir. Dobra, fettan ve kimseye göz açtırmayan bu güzel kadının çekim alanına giren Antonio ise kısa zamanda aşık olur. Tabi sadece aşık tek Antonio değildir. Kasabada yaşayan genç bir balıkçıda bu aşk üçgenini bir parçasıdır. Bakalım Donna Sofia kimi seçecek?

8- Modern Love / 2019 – 1 sezon ( eÇift Puanı : 10 )

Sırada harika bir dizi önerimiz var. Gerçek hikayelerden uyarlanan enfes bir dizi. Her bölümde farklı bir karakterin hayatından bir kesit bizlere sunuyor. Şu ana kadar sadece bir sezon yayınlandı. Eğer vaktiniz olursa bu güzel aşk öyküleri barındıran diziyi kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

9- Gerçek Aşk / 2021 – 1 sezon ( eÇift Puanı : 8 )

DNA’larınızla eşleştiğiniz bir çöpçatanlık sitesi aracılığı ile sizinle uyumlu her kim ise onunla birlikte olduğunuz bir dünyayı anlatıyor. Amaç, ideal eş seçimlerinde yapılan hataların önüne geçerek hayal kırıklıklarını ortadan kaldırmak. Her ne kadar hatası olmayan bir sistem gibi dursa da ilişkilerin kendi içlerinde sırlar barındırır. Dizide genetik olarak eşleşen kişiler ile bu uygulamayı kullanmadan birlikte olan çiftlerin arasındaki gerilim ve dram üzerinden konu irdeleniyor. Bizce oldukça farklı bir çalışma olmuş. Sabırsızlıkla ikinci sezonu beklemeye başladık bile.

10 – Crash Landing on You / 2019 – 1 sezon ( eÇift Puanı : 9 )

Listemizi güzel bir Kore dizisi ile bitirmek istedik. Genç ve varlıklı bir aileden gelen bir kadın ile asker arasında geçen masalsı bir hikaye. Yamaç paraşütü yaptığı bir sırada kaza sonucu Kuzey Kore sınırları içine inmek zorunda kalan genç kadını bir asker bulur. Hayatı büyük tehlikededir. Yakışıklı asker ise her ne olursa olsun bu güzel kadını korumak için elinden geleni yapacaktır. Çok geçmeden de aşk kıvılcımları filizlenmeye başlayacaktır.

Kaynak : www.boxofficeturkiye.com , www.imdb.com