Aşk eÇift Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

Aşkı Ararken Yapılmaması Gereken 10 Kural!

Aşkı aramak öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Onu bulmak, doğru insan olup olmadığını anlamak, güven köprüleri kurmak, emek vererek belirli bir zaman geçirmek… Ciddi anlamda efor sarf edilmesi gereken bir durum. Aşka susamış gönüllerin ilk tercihi olan eÇift 11 yılda bu uğurda binlerce çifti bir araya getirmeyi başardı. İnanmıyorsanız başarı hikayelerimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Bu yazımıza aşkı ararken yapılmaması gereken 10 kuralı sizler için derledik. Eğer bu kurallara uyarsanız bu zorlu süreçte fazla yıpranmaz, doğru insanı bulduğunuzda ona ayıracak çok daha fazla enerjiniz olur.

1- İlk görüşte aşk mı?

Öncelikle yeni tanıştığın kişiye karşı mesafenizi korumanız gerek. İlk görüşte hayatınızın aşkıymış gibi birden kendini kaptırmayın. Çok etkilenebilirsiniz fakat temkinli olmakta fayda var. Sonuçta herke sizin gibi saf duygular ile bu yola çıkmıyor. Önce kendi duygularınızdan sonra onun duygularından emin olduktan sonra ciddi adımlar atmaya başlayabilirsiniz.

2- Beklentiler boyunuzu aşmasın!

Aşırı bir beklenti içine girmek yapılacak en büyük hatalardan biridir. Özellikle çevresinde mutlu çiftleri gören yalnız kişiler hemen aynı duyguyu yaşamak için olmadık beklentilere giriyor. Halbuki o kişinin sizinle aynı şeyleri arzuluyor mu? Arzulamıyor mu? Emin olmanız gerekiyor. Siz belki 10 adım ilerisini düşünüyor olabilirsiniz. Peki ya yeni tanıştığınız kişi?

3- Eskileri kaldırın atın!

Yeni aşk arayışında bir diğer büyük hata eski sevgili ile benzer özellikte birini aramaktır. Bazı davranış ve tutumlar benzer özellikte olsa da o kişinin bir kopyasını aramanız sizin açınızdan pekte sağlıklı olmaz. Giden gitmiştir siz yeni bir aşk ile geleceğe bakmanız gerekiyor. Kafanızda sürekli eski sevgiliniz ile yeni tanıştığınız kişiyi mukayese etmeyin. Geçmişe dair ne varsa kaldırın atın. Çünkü yeni duygular eski yaşanmışlıkların üstünde pek hoş durmaz!

4- Adı aşk olsun diye ilişkilerden uzak durun!

Hoşlanmadığınız birisiyle sırf adı aşk olsun diye yeni bir ilişkiye başlamak gibi bir hata yapmayın. Yalnız kalırım korkusuna kapılıp kötü kararlar vermek anca size negatif olarak geri döner. Aşk zaten sizi gelip bulacaktır. Zamanı gelince ondan isteseniz de saklanamazsınız.

5- Yalnızlık senfonisi!

Özellikle bu dönemde birden fazla başarısız denemeniz olacaktır. Bu gayet doğal. Hemen doğru insanı bulamadığınız için karalar bağlamayın. Bugün belki yalnızlık senfonisi sizin için çalıyor olabilir fakat yarın düğün şarkınız konusunda ciddi bir tartışmaya tutuşabilirsiniz. Kendi içinizde her zaman olumlu düşünceleri tekrarlayın. Evrene negatif enerji gönderirseniz negatif geri dönüş alırsınız. eÇift zaten bu gibi durumlar için var. Siz aşkı daha kolay bulabilin diye.

6- Başkası olma kendin ol!

Kendinizi asla farklı biriymiş gibi göstermeye çalışmayın. Hayata olan bakış açınız, inandıklarınız, sevdikleriniz ne varsa olduğu gibi yansıtın. Tanıştığınız kişilere göre değişimlere girmeye çalışmak anca sizi yorar. Sizi sevecek ise olduğunuz gibi kabul etmeli. Yeni tanıştığınız kişi vegan ve ondan çok hoşlandınız diyelim. Sırf onunla olmak için vegan olmaya çalışmanız uzun vadede ilişkinize bir katkısı olmayacaktır.

7- Aile tanıtım turları!

Yeni tanıştığınız kişiyle birkaç buluşma iyi geçti diyelim. Hemen onu çevrenize dahil etmeye çalışmayın. Biraz temkinli olmakta fayda var. Belirli bir zaman sonra eğer hala görüşüyor ve ciddi bir birlikteliğe doğru gidiyorsa o zaman aile ve arkadaşların huzuruna çıkarmanız en doğrusu olacaktır. Öbür türlü daha yolun başındayken gereksiz bir baskı oluşturacaksınız.

8- Dün dündür, bugün ise bugün!

Eskiye dair yaşanılan ne varsa olumlu veya olumsuz bunları asla yeni ilişkinize taşımayın. Özellikle eski sevgililer ansiklopedisi asla açılmamalı! Ne sizin ne de karşı tarafın kırmızı çizgiyi geçmemesi önemli. Kimse eski sevgilisinden bahseden birisiyle geleceğe dair yeni bir ilişki kuramaz.

9- Karar verilene kadar herkes özgürdür!

Ortak olarak ”evet biz artık bir çiftiz” veya ” senden ciddi olarak hoşlanıyorum” Sözünü sarf edene kadar herkes özgürdür. Kimse birbiri üstünden hak iddia edemez. Isınma turları zaten bunun için vardır. İki taraf içinde durum netleşene kadar gizlice kontrol etmeler, kinayeler, varsayımlarda bulunmalar oldukça gereksizdir.

10- Sosyal medya ajanlığı!

Hayatınıza alacağınız yeni kişiyi tanımak için direkt sorular sorun. Gizlice sosyal medya hesaplarında onu takip etmek veya bir kaç sene önceki fotoğrafları kimlerin beğenip, yorum attığını kontrol etmek oldukça beyhude bir çabadır. Ayrıca daha yolun başında güven duygusunun eksik olduğunu göstermiş olursunuz. Sizden önceki hayatına dair sorgulama hakkınız yok. O kişinin sizi sorgulamaya hakkı yok tabi ki. Var olan sorularınızı veya sizi rahatsız eden durumları konuşarak gidermeniz en güzeli olacaktır.