Kalp Çarpıntısı

Sevgilinizin Ailesiyle Tanışmadan Önce !

Sevgilinizin ailesiyle tanışmak, ilişkide ciddi bir adımdır. Sizinle bir gelecek paylaşmayı düşündüğünün en önemli göstergesi diyebiliriz. Bayram, doğum günü gibi özel günler, bu adımı atmak için en iyi fırsatlardan.

İlk izlenimler, kişi hakkındaki duygu ve düşüncelerin belirleyicisi olduğu için bu tanışma çoğumuzun gözünü korkutur. Ancak, öncesinden kendinizi hazırlayabilir, daha rahat ve kendine güvenir şekilde davranabilirsiniz.

İşte dikkat etmeniz gerekenler:

Kıyafet seçimi: Temiz ve vücut yapınıza uygun kıyafetler seçmeye özen gösterin. Buluşma yeri ve zamanına uygun, abartı olmayacak tip ve renk seçmeye de aynı şekilde dikkat edin. Ev ziyareti için bir kokteyl elbisesi abartılı olacak olsa da güzel bir restaurantta kot pantolon da aynı şekilde uygunsuz olur. Sevgilinizden gideceğiniz yer ve ortam hakkında bilgi alın ve kıyafet konusunda önerilerini dinleyin.

Aile hakkında bilgiler: Aileyle başbaşa kaldığınız anlarda bir sohbet açabilmek için onların hayatları ve ilgi alanları hakkında biraz bilgi sahibi olmanız gerekir. Zaman zaman sevgilinizin bahsettiklerinden aklınızda kalanlar yeterli olmayabilir. Bu sebepten öncesinde bilgilerinizi tazelemenizde fayda var.

Sorulara hazırlık: Sizinle ilk defa tanışanlar, sorular sorarak sizi tanımaya çalışır. Söz konusu sevgilinizin ailesi olduğunda bu sorular biraz daha ciddiyet kazanabilir. Gelecek hakkındaki düşüncelerinizi merak edip kariyer ve iş ile ilgili planlarınızı sorgulayabilirler. Böyle kişisel sorular karşısında heyecanlanıp bocalamamak için önceden hazırlığınızı yapıp cevaplarınızı hazırlayın. Çok kişisel sorulara daha genel, kibar cevaplar ile karşılık verebilirsiniz.politike ve din gibi konularda aynı şekilde genel cevaplar vererek tartışmalardan kaçınabilirsiniz.

Hediye seçimi: Ufak bir hediye, gerilimi azaltıp iyi bir başlangıç yapmanıza yardımcı olabilir. Ancak, hediyenizin abartıdan uzak ve uygun olmasına özen gösterin, fazla pahalı bir hediye seçmeyin. Ayrıca, sevgilinizin annesi şeker hastası ise diyabetik olmayan çikolata yanlış bir seçim olur. Bu gibi ayrıntıları kaçırmamak için sevgilinizden yardım alın.

Görgü kuralları (Adab-ı muaşeret): Doğal davranmanızı önermek ile beraber görgü kurallarına da dikkat etmenizi hatırlatmak isteriz. Gerektiğinde “lütfen” ve “ teşekkür ederim” gibi ifadeleri kullanın, sofra kurallarına dikkat edin ve duruşunuzu kontrol edin. Kambur oturmayın, kendinize güveninizi gösterin. Sofranın diğer ucundan bir şey almak istiyorsanız uzanmak yerine rica edin. Gerekiyorsa yardım edin. Örneğin, sofranın kaldırılmasına yardım edebilirsiniz.

Dil ve tavırlar: Kibar olun ve asla argo kullanmayın. Kendinizi olmadığınız biri gibi göstermeye çalışmayın. Kendinizden emin olun ama kendinize  güveniniz abartı olursa sizi kibirli gösterebilir. Sevgilinizin aile üyelerine ufak ve yerinde iltifatlar yapabilirsiniz. Örneğin, yapılan yemekler ya da dışarıda bir mekandaysanız mekan seçimi konusunda birkaç güzel söz söyleyebilirsiniz.
İyi şanslar!

eÇift – Aşk Burada Başlar.