Kalp Çarpıntısı

Mutlu Çiftlerin Sırrı

 

 

Bir insanla yakınlaşıp ilişkiyi sürdürebilmek emek istiyor. Ancak, mutlu ve uzun ömürlü bir ilişki yaşamak gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor değil.

Karşılıklı iletişim ve sağlıklı beklentiler, hayalkırıklığına uğrama ihtimalini düşürür.

Bu işi kotarmış çiftleri incelediğimizde belirlenen ortak noktaları listeledik.

İlişki emek ister: İkili ilişkilerde iletişim ve karşılıklı özveri olmazsa olmaz. Karşılıklı saygı ve sevginin yanında birbirini anlayabilme ve dönüşümlü olarak birbirine destek olmak gerekir.

Ciddi adımları aceleye getirmeyin: Herşeyin doğru zamanda anlamlı olduğunu unutmayın. Aileyle tanışmak, aynı eve taşınmak gibi büyük adımları atma konusunda baskı yapmayın ve ilişkiyi akışına bırakın.

Düzenli bir ilişkiniz olunca tüm sorunlarınız çözülmez: “Ah aradığım aşkı bir bulsam” diye bekleyip onu bulduğunuzda günlük hayattaki sorunlarınızın devam ettiğini görünce moraliniz bozulmasın. Aşk sihirli bir değnek değil.

Sır saklamayın: Uzun ömürlü, mutlu ilişkilerde her zaman vurgulanan iletişimin temelinde “dürüstlük” vardır. İki taraf kartlarını açık oynar, duygularını düşüncelerini olmadığı gibi yansıtmaya çalışmaz.

Karşınızdakini değiştirmeye çalışmayın, zayıf noktalarına takılmayın: Kimse mükemmel değil. Karşınızdaki kişiyi olduğu gibi sevebiliyorsanız, ilişkiniz gelecek vaadediyor. Ancak, karşınızdakinin bir kaya gibi sağlam ve hatasız olmasını bekliyorsanız kötü bir haberimiz var; o iş yürümez.

Kin tutmayın, geçmişe takılmayın: İlişkilerin inişli ve çıkışlı dönemli olur. Önemli olan, yapılan hataları anlayışla karşılayıp kendini affettirebilmek/karşıdakini affedebilmek ve tatsız anıları geçmişte bırakabilmektir. Yaşanmış üzüntüleri sürekli yeniden gündeme getirmek yıpratıcı olur.

Herşeyi kişisel algılamayın: Bazı durumlarda davranışların belirleyicisi değişebilir. Örneğin, yorgunluk, işyerindeki stres, hormonal dengeler kişiyi sabırsız ve aksi yapabilir. Böyle bir durumda yaşanan görüş ayrılıklarından kişisel sonuçlar çıkarmayın. Anlaşma sağlanamayan konuları daha sakin bir zamanda konuşmak üzere erteleyin.

Geçmiş ilişkileri başarısızlık olarak görmeyin: Ayrılıkla sonuçlanan her ilişki, insanın içinde bir burukluk bırakır. Ancak, deneyiminiz kötü de olsa her ilişkinin size kattığı paha biçilemez öğretiler vardır. Bunları birer kazanç olarak görebilir ve herşeyde olumlu bir taraf olduğunu kendinize hatırlatabilirsiniz.

Kişisel gelişim engellenemez: Sağlıklı ilişkilerde kişiler birbirlerine kattıklarıyla geliştirir. Bazen bu gelişim, farklı yönlere de gidebilir. Böyle birşey farkettiğinizde bunun önüne geçmeye çalışmayın.
Benzer Yazılar:

Pozitif Ol, Mutlu Ol.
Aşk Uğruna Yapmamanız Gerekenler
Huzursuz İlişkiler Hasta Ediyor
Mutluluk Ömrü Uzatıyor
Ayrılığı Fırsat Olarak Görebilmek

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.