Kalp Çarpıntısı

Ayrılığı Fırsat Olarak Görebilmek

 

 

Her aşk, her ilişki hayatımızın geriye kalanını beraber geçireceğimiz kişiyle olduğumuz inancıyla sürer. Sanki hiç bitmeyecekmişçesine yaşadığımız ilişkiler, ayrılıkla sonlandığında ise oldukça üzücü ve zor bir dönem başlar. Ancak,  her biten ilişkinin sizi ne kadar geliştirdiğini ve tüm sürecin öğreticiliğini küçümsememek gerekir.

Yaşanmış hiçbir şey boşuna ya da zaman kaybı olarak değerlendirilmemelidir. Ayrılık sonrası karamsarlığa kapıldığınız dönemlerde, kendinize hatırlatabileceğiniz olumlu özellikler hiç de az değil.
 
 
Biten her ilişki, sizi asıl ilişkiniz için hazırlar.
Zaman içinde eski çekiciliğini yitiren, eskisi kadar mutluluk ve huzur vermeyen ilişkiler bittiğinde, kendiniz ve ilişkiler hakkında yeni birçok şey öğrenmiş olursunuz. Bir ilişkiden ve karşınızdakinden beklentileriniz artık daha nettir. Ne istemediğinizi çok daha kolay  belirler ve bu yönde ilerleyebilirsiniz.

Standartlarınızı belirlemenize yardımcı olur.
Geçmiş ilişkinizin yürümemesinin sebebi, size gelecek için önemli ipuçları verir. Bu sebepleri ve karşınızdakinden beklentileriniz göz önünde bulundurarak yeni standartlarınızı belirleyip daha mutlu olacağınız birlikteliklere hazırlık yapabilirsiniz.

Alışkanlıklarınız hakkında ders çıkarabilirsiniz.
Geçmiş ilişkilerinizde tartışmaya, yalnızlığa, kızgınlığa sebep olan davranışlarınızı değerlendirdiğinizde bazı davranış kalıplarının kendini tekrar ettiğini görebilirsiniz. Böyle kalıpları tespit ettiğinizde bunun değişen ilişkiler ve kişilerden bağımsız, karakterinizle alakalı bir durum olduğunu fark edersiniz. Böyle durumlarda gelecek ilişkinizde aynı olumsuzlukların tekrarlanmaması için kendinizi geliştirmeye ve belli kalıplardan kaçınmaya çalışmalısınız.

Sizi öldürmeyen şey, güçlendirir.
Her bitiş, bir başlangıçtır aslında. İnsan ömrü boyunca sayısız başlangıç ve bitiş deneyimler. Bir ilişki bittiğinde, kendinize dönüp yeniden bir birey olmayı keşfetmek, yalnızlık gibi duygularla başa çıkmak gerekir. Her ayrılık, sizi biraz daha kendinize yakınlaştırır ve duygularınızın farkına varmanızı, gelecek beklentilerinizi keşfetmenizi sağlar. Kendinizi yakından tanıdıkça, daha güçlenir ve güvenli hissedersiniz.

 
 
Hayat, iniş ve çıkışlarla dolu olsa da her gecenin ardından güneş doğar ve yeni bir gün başlar. İlişkiler de sizi beklediğiniz o özel kişiye hazırlayan basamaklar gibidir. Bu süreci bir fırsat olarak görüp kendinizi geliştirebilirsiniz. Duygularınızı bastırmak ya da ilişkiler hakkında düşünmekten kaçmak gerçek çözüm olmaz.

 
 

Benzer Yazılar:

Yeni Bir İlişkiye “Gerçekten” Hazır Mısınız?
Kırık Kalp Gerçekten Acıtıyor
İlişki Bittiğinde Asla Yapmamanız Gerekenler
Şimdi Gel De Gör Beni!

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.