Kalp Çarpıntısı Şifa Niyetine

Mutluluk Ömrü Uzatıyor

 


 
Uzun yaşamın sırrı; güne gülümseyerek başlamak ve tatsızlıklara kafayı çok takmamak. Araştırmalar sonucunda varılan sır bu kadar basit: Mutluluk, beraberinde sağlıklı uzun ömürler getiriyor.

Kanada’da 8 yıllık süreyle 60 yaş ve üzeri 3000 yetişkinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre mutlu insanların fiziksel açıdan daha avantajlı durumda olduğu tespit edilmiş. Buna karşılık, daha pesimist yaklaşımlara sahip kişilerin %80’i günlük hayatlarını etkileyen bir rahatsızlıktan muzdarip.

Düzenli aralıklarla hayatları hakkında soruları yanıtlayıp egzersizlerle ölçülen performansları takip edilen katılımcıların arasında belirgin bir fark görülüyor. Daha mutsuz olduğu gözlemlenen kişilerin şikayetleri ağırlıklı olarak depresyon, kalp rahatsızlıkları gibi kronik hastalıklar. Stresin yol açtığı hastalıklarla benzerlik gösteren bu durum, çoğumuz için birer uyarı niteliğinde. Daha sağlıklı bir hayat sürmek için yapacağınız ufak birkaç değişiklik bile çok fark yaratacaktır.

 

Sosyalleşin: Arkadaşlıklara önem verin. Çalışma arkadaşlarınızla bir kahve içmeye çıkın, eski dostlarınızı arayın hatırlarını sorun. Haftasonu için en az bir aktivite planlayın. Sevdiklerinizle iletişim halinde olmak size güven verecek ve keyifli vakitler modunuzu değiştirecektir.

Kendinize de zaman ayırın: Sosyalleşme ile kafa dinleme arasındaki dengeyi yakalayabilmek çok önemli. Fazla sosyalleşince, çalışma hayatı ile birlikte kendinize ayıracağınız zaman iyice kısıtlanabilir. Bu konuda fedakarlık yapmayın ve yetişemediğiniz sözler vermeyin. Bir arkadaş toplantısına gitmemeniz, ilişkilerinizi bozmayacaktır.

Anı yaşayın: İçinde bulunduğunuz an, çok önemli. Bir bakmışsınız ki geçmiş bile.. Bu kadar değerli bir anı, uzak gelecekteki olası sorunları düşünerek harcamayın. Aynı şekilde, geçmişteki anılarınıza takılmak, içinde bulunduğunuz anı kaçırmanıza sebep olur. Genel olarak, dikkatinizi olumsuzluklara ve ters gidenlere yoğunlaştırmayın. Herşeyin olumlu ve avantaj yaratan bir tarafı vardır. Önemli olan onu görebilmek ve değerlendirmektir.

Egzersiz yapın: Spor, mutluluk hormonu olan “endorfin”i salgılamanızı ve kondisyonunuzu korumanızı sağlar. Düzene oturttuğunuz zaman farkı kolaylıkla hissedebilir, aksattığınız zamanlarda rahatsızlığını yaşayabilirsiniz.

Sizi öldürmeyen şey güçlendirir: Talihsizlikler, hayatın tuzu biberi. Dünyanız başınıza yıkılsa da, başınızı dik tutup yürümeye devam edin. Hayat devam ediyor.

 

 

Benzer Yazılar:

Bulaşıcı Mutluluklar
İnternette Başlayan İlişkiler Daha Uzun Ömürlü
Ayrılığı Fırsat Olarak Görebilmek
Sarılmanın Gücü
Küçük Sevinçler, Sağlam Temeller

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.