Kalp Çarpıntısı

Bulaşıcı Mutluluklar

 


 
Hani güzel bir haber aldığımızda, içimiz içimize sığmaz ve hemen sevdiklerimizle paylaşmak isteriz ya… Bu yalnızca kendi duygusal ihtiyacımız değil, çevremize de olumlu etkileri olan bir durum. Çünkü, “mutluluk” paylaştıkça artıyor.

Böyle paylaşımların, olumlu gelişmelerin, gülümsemelerin çevremizdekileri de gerçekten etkilediği, yeni bir araştırmada kanıtlandı. Mutlu insanlara yakın olanların da diğerlerine göre daha mutlu oldukları gözlemlendi.

Hala süren “Framingham Heart Study” (Farmingham Kalp Araştırması) ile “National Longitudinal Study of Adolescent Health” (Ulusal Uzunsüreli Yetişkin Sağlığı Araştırması)  sonuçlarını da kendi araştırmaları sırasında değerlendirmeye alan  bilim insanları, ilişkilerin “mutluluk” seviyesinden fazlaca etkilendiğini belirtiyor. Özellikle, günlük hayatta sıkça temas ettiğimiz kişiler bu durumdan etkileniyor.

Araştırma sonuçlarına göre, biri mutlu olduğunda, o kişinin yakın çevresindekilerin mutluluğu da  %25 oranında artabiliyor. Yan komşularda oran  %34’ken, eş ya da sevgiliyi %8 oranında etkiliyor. Ayrıca, bu durumun sürekliliği, uzun vadede tüm çevrenin olumlu duygularını tetikliyor.

Bu sonuçlardan çıkaracağımız ders; üzüntülerden, kuruntulardan kurtulup gerçek mutluluğu yakalamaya çalışmanın boş verilmemesi gereken bir öneme sahip olduğu. Siz bu konuya eğildikçe, çevrenizin de değiştiğini göreceksiniz. Sevdiklerinize gülümseyerek mutluluğunuzu arttırın.
 
: )
 
 
Benzer Yazılar:

Küçük Sevinçler, Sağlam Temeller
Sarılmanın Gücü
Burada Mutluluk, Paylaştıkça Artıyor
Renkler De Psikolojinizi Etkiliyor!
Aşkın Vücudumuz Üzerindeki Etkileri

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.