Afrodizyak Arkadaşlık eÇift Flört Güncel Yaşam

İlişkinin Tohumları: Ciddi Arkadaşlık Dönemi!

İlişkilerde genelde göz ardı edilen bir safhaya dikkat çekmek için bu yazıyı oluşturmaya karar verdik. Belki önemsiz gibi gelebilir fakat ilişkinin tohumlarının atıldığı safha olarak adlandırabileceğiniz ciddi arkadaşlık dönemi büyük önem arz etmektedir. Gelin birlikte bu döneme dair yapılan yanlışları, yapılamayan doğruları birlikte ele alalım. 

Yanlışlar!

Öncelikle ciddi arkadaşlık denilince insanların akıllarına çok farklı anlamlar gelebiliyor. Yapılan ilk büyük yanlış daha ilişki başlamamış olmasına rağmen sahiplenme duygusunun baskın şekilde hissedilmesi. Karşınızdaki insanı daha tam tanımadan ona karışma veya kararlar alırken söz hakkınızı olduğunu sanmanız büyük yanılgıları da beraberinde getirir. Herhangi bir söz veya sorumluluk olmadan görüşüp, belki kahve içip veya yemek yiyerek kendinizi anlattığınız bir dizi buluşma içerir. Hepsi bu! Bir kaç defa dışarıda görüştünüz diye ortada herhangi bir ilişki yok! Ciddi olarak arkadaşlık yapıyorsunuz fakat ne sizin tarafınızdan ne karşı taraftan verilmiş bir söz yok. Gereksiz kıskançlıklar ilişki daha başlamadan bitmesine neden oluyor ve taraflar daha yolun başında huzursuzluklar ile yüzleşmek zorunda kalıyor.

Bu dönemde yapılan bir diğer büyük yanlış ise yeteri kadar dürüst olunmaması. En başından söylenmesi gereken sözler ve gösterilmesi gereken davranışlar ortaya konulması gerekmektedir. İlk tanıştığım insan sen değilsin cümlesini duymak istemiyorsanız daha yola çıkmadan önce gerçek benliğinizi yalansız bir şekilde göstermelisiniz. Olmadığınız biri gibi davranmak ilişkide sizi en fazla altı ay taşır. Sonrasında yine yalnızlığın dehlizlerinde kaybolmanız içten bile olmaz. Belki sizin hayat görüşünüz onun ki ile zıt olabilir. Bu demek değil ki birbirinize uyumlu değilsiniz. Aksine zıtlıklar büyük aşkların en büyük tetikleyicisi olabilir.

Yapılması Gereken Doğrular!

Dürüst ve net bir şekilde kendinizi ifade etmeniz büyük önem taşımaktadır. Gerek özel yaşantınızı, gerek ise ekonomik parametrelerinizi doğru bir biçimde göstermelisiniz. Kozmopolit bir hayat size ters ise bunu belirtmelisiniz. Siz karşı tarafı etkilemek için gereksiz mübalağalarda bulunmayın.

Ufak hediyeler ile jestler ilerisi için güzel adımlar olabilir. Eğer onu gerçekten tanımak istiyorsanız ve ileriye yönelik düşünceleriniz oluşmaya başladıysa hediye seçeneğini kullanabilirsiniz. Ama heves olarak görüştüğünüz ve ciddi düşünmediğiniz birinin vaktini de boş yere harcamayın.

Ciddi arkadaşlık bir ilişkiye dönüşmese bile eğer bir derdi varsa onu dostane bir şekilde dinlemeye özen gösterin. Bu arkadaşlığın kesin olarak bir ilişkiye evirilip evirilmeyeceğini zaman gösterecektir. Beklenti olmadan da insan olarak değer verip yanında olduğunuzu hissettirmelisiniz. Karşınızdaki kişiye asla baskı kurmayın veya karşı taraftan gelen baskıya boyun eğmeyin. Karşılıklı sevgi ve saygı sınırları içerisinde bir yere varılabilir.

eÇift, ciddi arkadaşlık ve evlilik sitesi olarak bilgi ve birikimini siz değerli üyelerinin hizmetine sunmaya her zaman devam edecektir. Önemli olan hayata dair arayışınızda her şeyin kafanızda net olmasıdır. Dilediğiniz zaman ücretsiz üyelik oluşturabilir ve aradığınız aşkı sitemizde bulabilirsiniz. Aşksız kalmayın!