Kalp Çarpıntısı

Ciddi Kararlar Almadan Önce Sormanız Gerekenler

 


İlişkinin çeşitli evreleri vardır. Tanışma dönemi en risksiz dönem olarak kabul edilebilir. Bundan sonraki dönemlerde daha çok zaman geçirmeye ve gelecek planları yapılmaya başlanır.

İyi vakit geçirme ve uyum, çiftleri bir sonraki adımı atmaya sevk eder. Bu ciddi adımı atmadan önce, çoğumuzun unuttuğu bazı konuları konuşmak ileride ortaya çıkabilecek sorunlara önlem olabilir.

Bir insanla ne kadar çok zaman geçirseniz de onun her konu hakkındaki düşüncelerini bilemeyebilirsiniz. İlişkinizi etkileyebilecek ciddiyetteki konularda konuşmak bu sebepten oldukça önemli.

 

Çocuk isteği: Evlilik sonrası herkesin beklentisi olan “dünyaya bir çocuk getirme” konusunda hemfikir olmayabilirsiniz. Bu konuyu açık açık sormaya ne dersiniz? Eğer farklı düşüncelerde olduğunuzu farkederseniz asla ileride fikir değiştirebileceğini düşünerek karar vermeyin.  Bu konunun sizin için ne kadar önemli olduğunu ve ne kadar fedakarlık yapabileceğinizi tartın ve buna göre karar vermeye çalışın.

 

Beraber yaşamdan beklentiler: Çoğu çift ancak evlilikten sonra aynı çatı altında yaşamaya başlar. Beraber yaşamadan fark etmeyeceğiniz alışkanlıkları, o aşamaya gelmeden önce öğrenmekte fayda var. Örneğin, her akşam önünde yemeği hazır, sabahları gömlekleri ütülü bir düzenden gelen erkek aynısını sevdiğinden de bekliyor olacaktır. iş bölümü yapmayı savunan bir kadın beklentisinin de aynı şekilde sevdiğinden kabul görmesi gerekir. Farklı görüşlerin hakim olduğu bir ilişkide ciddi adımı atmadan önce bir orta yol bulmaya çalışmak daha doğru olacaktır.

 

Gelecekteki yaşam: Şu anda yaşadığınız şehir, çalıştığınız işler az çok belli olsa da bunun değişmeyeceğini kimse söyleyemez. Önemli olan, kartları açık oynamak ve gelecekte olmak istediği yeri karşısındakine doğru şekilde aktarabilmektir. Örneğin, çalıştığı şirketin yurtdışı bağlantısını kullanma ve yurtdışında yaşama gibi bir ihtimal varsa mutlaka konuşulmalı. Şehir değişikliği bile bazı durumlarda ciddi sorunlara yol açabiliyorken düşüncelerinizi kendinize saklamayın.
Ekonomik durum ve harcama alışkanlıkları: Ortak bir yaşama karar verildikten sonra tartışma sebeplerinin başında “para” gelir. Farklı harcama alışkanlıkları ortak bütçeyi sarsabildiği gibi ilişikinize zarar verebilir. Artık borçlar senin, benim değil ortak olur. Bu sebepten sevdiğinizin güncel ekonomik durumunu ve genel harcama alışkanlılarınızı konuşmanız gerekir. Belli bir standarda alışmış bir kimsenin, olası borçları ödeyene kadar biraz kısması gerekebilir. Konuşup kendinizi tartın, iyi günde olduğu gibi kötü günde de beraber olmayı gerçekten göze alıyor musunuz? Benzer şekilde sevdiğinizin size hiç mantıklı gelmeyen şeylere (pahalı makyaj malzemeleri, spor araba gibi) para harcamasını da kabul edebilmeniz gerekir.

 

Sorun çözme isteği ve iletişim becerileri: Hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz. Beklenmedik durumlar ve geçen zaman iki kişi arasındaki ilişkiyi etkiler. Sorunlar konuşulmazsa büyür ve araya mesafe girer. Sevdiğinizin sorunları konuşmaya ve çözmeye çalışmaya istekli olup olmayacağını sorun. Sizinle önemli konuları konuşmaya yanaşmıyorsa ileride sorun yaşayabilirsiniz.

eÇift – Aşk Burada Başlar.