Aşk

Karşınızdaki kişi ciddi bir ilişkiye hazır mı?

 

Duygularımızdan her zaman tam olarak emin olamayabiliriz. Bazen içimizde çok büyük bir coşku uyandıran duyguyu gerçek aşk sonunda hayal kırıklığı ile boğuşurken bulabiliriz. Kendi hatalarımızın bedellerini ödemek daha kolay olabilir. Ama karşımızdaki kişi bizi hayal kırıklığına uğrattığında birinci durumdaki kadar güçlü kalabilir miyiz? Cevabınız hayır ise bir ilişkiye başlamadan önce ya da başladıktan sonra köprüden önceki son çıkışı kaçırmadan karşınızdaki kişinin ciddi bir ilişkiye hazır olup olmadığını öğrenmelisiniz. Nasıl mı?

İlişkiler de biyolojik bir devinim gibi doğum ve gelişim evrelerine sahiptir. Eğer karşınızdaki kişi ilişkinizi belirli evrelerle ilerleyecek bir süreç olarak görmüyor, hatta ilişkinizin gidişatı hakkında umursamaz davranıyorsa partnerinize bunun hakkında konuşmayı teklif edin. Eğer bu durumda bile isteksiz davranıyorsa ve böyle iyiyiz gibi geçiştirici cevaplar veriyorsa bir ilişkinin yükümlülüklerini tamamen alacak olgunlukta olmayabilir, ki bu ciddi bir sorundur.

Bunun yanında hayatta en tehlikeli insan tiplerinden biri sürekli alırken hiç vermeyen insanlardır. Bu tip insanlar genellikle sadece kendi fayda ve memnuniyetlerini düşünürler. İlişkilerini de bir çeşit duygusal tatmin ve fayda aracı gören bu insanlardan uzak durulmalıdır. Eğer sizin de karşınızdaki kişi ilişkiniz için elini taşın altına koymuyor, sürekli duygusal olarak tüketen taraf oluyor ve sizin duygusal tatmininizi önemsemiyorsa üzgünüz ama bu kişi ciddi bir ilişkiye hazır değildir. Olsa bile bu tip insanlardan uzak durulmalıdır.

Karşınızdaki bir insanın size uygun olduğunu anlamanın en önemli yöntemlerinden biri de ailenizdir. Ailenize karşı umursamaz davranan, onların bir parçası olmak istemeyen ve hatta ailenizle tanıştırma isteğinizi sürekli bahanelerle erteleyen bir insan üzgünüz ama bu ilişkiyi ciddi bir ilişki olarak görmüyor olabilir. Sizi gerçekten seven ve önemseyen bir insan aslında sadece ailenize değil arkadaşlarınıza, hobilerinize, sizin için önemli olan şeylere düşüncesiz bir şekilde müdahale etmez ya da eleştirmez. Aksine sizin için önemli olduğunu bildiği insanlarla sırf sizi desteklemek için ilişkilerini daha güçlü tutmaya çalışır.

Son olarak ise bir ilişkinin sorumluluğundan kaçan insanlar genellikle kendini “özgür ruh” olarak tanımlarlar. İlişkilerde elbette bireysel alanın korunması, kişinin evli dahi olsa özel alanının olması normal olan durumdur. Ancak sizinle ilişkinizin kurallarını oluşturmak konusunda bile uzlaşıya varmak istemeyen birisini o özgür ruhlu bir insan diyerek sineye çekmeniz ne kadar mantıklı olacaktır. Kendinizi kandırmayın. Ciddi bir beraberlik, hayatın geri kalanını birlikte geçirmek isteği önemli bir karardır ve olgunluk gerektirir. Bu olgunluğu sağlayamayan biriyle zaman kaybetmek ise gereksizdir. Hayatta hala sizin için birçok fırsat bulunmakta ve önemli olan tam da bu fırsatları iyi değerlendirebilmekte.

eÇift ise tam bu noktada size yardımcı olacak harika bir yöntem ile size hizmet vermek için kuruldu. Bilimsel ideal çift metodu adı verilen ve alanında uzman psikologlarca hazırlanan kişilik analiz testi ile size en uygun üyeyi bularak mutluluğun kapılarını sizin için aralıyor. Hemen şimdi www.eCift.com adresine gelip ücretsiz bir şekilde kayıt olarak, kişilik analiz testimizi çözebilir ve şaşırtıcı sonuçlar ile mutlu bir beraberlik için ilk adımı atabilirsiniz. Unutmayın gerçek aşklar eÇift’te başlar.