Aşk eÇift Yaşam

Çanlar Kimin İçin Çalıyor ? Başlıyoruz!

Her aşkın kendine has bir hikayesi vardır. Kimisi imkansızlıkları yenerek ilerler, kimisi gayet ufak tefek badireler atlatır, kimisi ise mükemmele yakın şekilde devam eder. Değişkenler her ilişki için farklılık arz etse de ortak noktaları aynı eşiklerden geçmeleridir. Hazırsanız bu eşikleri birlikte inceleyelim!

1- Geç Kalma Eşiği!

Genelde en sık kavga konularının başında gelir buluşmaya geç kalınılması. Her iki taraf içinde sıkıntılı bir durumdur. Kadın veya erkek geç kalan, bekleyen tarafından iğnelenir ve sarkastik espirilerin hedefi olur. Burada dikkat edilmesi gereken iki husus var. Birincisi; bekleyen kişinin ne kadar bu duruma tepki gösterdiğidir. İlişkinin başında daha hoşgörülü yaklaşıp, sonradan içindeki canavarı ortaya çıkartıyorsa bu ilişkinin teklemeye başladığının ilk göstergesidir. İkinci hususta; geç kalan kişinin bunu alışkanlık haline getirip getirmediğidir. Trafik gibi sorunların dışında bu geç kalışlar artıyorsa başınızı göğe kaldırın ve çan seslerini beklemeye başlayın!

2- Pijama Eşiği!

Hayatınızda kimse yokken günlük giyimde eşofman ile günü geçirebiliyorsunuz. Son dakika bir arkadaş buluşmasına pejmurde halde gitseniz bile yapılan yorumlara aldırış etmezsiniz. Tabi sevgiliniz varken bu durum tamamen farklı. 5 dakika için bile görüşülecek olsa bakım şart! Bu hem sevdiğiniz kişiye duyduğunuz saygının göstergesidir hem de gönlüne girdiğiniz kişinin gözüne de hitap etmelisiniz. Sonuçta ruh önemli ama ruhlar aleminde yaşamıyoruz! Pijama eşiği dikkat edilmesi gereken en önemli nokta. Şimdi bütün dikkatleri buraya toplayabilir miyim? Çünkü bu kısım atlanırsa bundan sonra hiçbir doktor ilişkinizi kurtaramaz!

Örneğin; sevgilinizi plansız şekilde kahve içmek için aradınız. Spontan bir buluşma oldu. Geldiği zaman ilk bakmanız gereken şey sizi sizden alan gözleri değil ne giydiği olmalıdır. Altında (marka ismi vermeyelim) yanları beyaz çizgili o malum milli eşofmanı giymişse hayırlı uğurlu olsun ikinci eşikten halaylar ile geçmişsiniz demektir. Her ne sebeple olursa olsun sevgili ile buluşmaya pijama ile giden kişinin ilişkiye bakış açısı sorgulanmalıdır. Çocuklarınız ile pazar kahvaltısına gitmiyorsunuz! O pijamayı artık sevdiği insan ile evlenmiş, hayatın bir bölümünü birlikte geçirmiş, yıllanmış ilişkilerdeki insanlar giyer. Taksim’de dolaşmak için bile takım elbise giyen eski İstanbul beyefendilerine selam olsun!

3- Soğan eşiği!

Geldik çıkıştan önceki son durağa! En başta şunu belirtmeliyim ki burada soğan, sarımsak sevenleri kötüleme niyetimiz yok. Her iki besin maddesi de oldukça faydalı ve yararlıdır. Ama bu tür baskın kokudaki besinler öyle kafanıza göre tüketmemeniz gerekiyor. Sevgilinize sarıldığınız da sumaklı soğan kokusu duymak ne kadar hoş olabilir ki ? Naneli sakız bunu maalesef çözmüyor. İlişkideyken bir bütün olarak düşünmeniz gerekir. ”Biz” duygusunu yitirirseniz yalnızlar kulübünün daimi üyesi olmanız kaçınılmazdır. Kişilerin birbiri hayatı üzerinden bu denli baskın olmaları da ayrı bir soruna yol açabilir ama bunu kurallara veya müdahalelere gerek bırakmadan biraz empati yaparak çözebilirsiniz.

İlişkinizin sağlıklı ilerleyebilmesi için bu eşiklere dikkat etmenizi öneririz. Aşk, detaylarda gizlidir. Ve tüm detaylar da sizi aradığınız doğru insana götüren en önemli anahtardır. Bunu nasıl mı yapabilirsiniz? Mesela eÇift profilinizi hemen güncelleyerek sizin için önemli olan ayrıntıları profilinize ekleyebilirsiniz.

Böylece hem size uymayacak insanlarla vakit kaybetmez, hem de aradığınız aşkı yaşamak için daha fazla beklemezsiniz. Haydi bir adım atın çünkü aşk eÇift’te başlar!