Afrodizyak Aşk eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine

Kiminle Daha Uyumlu Olabilirim Bilmiyorum!

Uzun ve sağlıklı bir ilişki için zaman zaman tüyolar okuyoruz, fikirler alıyoruz. Ancak bunun için denenmiş ve kanıtlanmış bir yol bulunmuyor. “Şunu yaparsanız, o ilişki uzun ömürlü olur” gibi kesin kalıplar yok. Ancak tabii ki ilişkilerin sağlıklı olması için belirli kriterler bulunuyor. Hep söylenir, ilişkiler güven ve saygıya dayanır diye. Ancak bunun dışında çiftlerin birbirleriyle olan uyumu da oldukça önemli. İlişki uzmanı Jeannie Assimos da ilişkilerde çiftlerin birbirleri ile hem maddi hem de manevi açıdan uyumlu olmasının sağlıklı bir ilişkinin temellerinden olduğunu söylüyor. Bu nedenle bir ilişkiye başlarken mutlaka herkesin göz önünde bulundurması gereken bazı faktörler var. İşte ilişkilerdeki 6 uyumluluk faktörü.

1. Partnerinizle benzer gelecek vizyonu

Uyumluluk faktörlerinden ilki partnerinizle benzer gelecek planına sahip olup olmadığınız. İlişki uzmanı Jeannie Assimos ilişkilerde zaman zaman tartışmanın normal olduğunu belirtiyor. Ancak bu tartışmalar hep aynı konulardan çıkıyorsa, o konuda uzlaşmaya varamamış olmak çiftlerin bir süre sonra aralarındaki bağı koparmasına neden olabilir. Bu nedenle bir ilişkiye başlarken dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de; karşınızdaki kişiyle gelecek vizyonunuzun paralel olup olmadığı. Partnerinizin ve sizin ortak beklentilerinizin olması, birbirinize paralel şeyleri istemeniz oldukça önemli. Mesela; ikiniz de bir gün evlenme arzusunda mısınız yoksa partnerinizin gelecek için yurt dışına çıkmak ya da iş kurmak gibi farklı planları mı var? İstekleriniz konusunda birbirinize karşı açık sözlü olmalısınız.

2. İlişkinin temel taşlarından; güvenilirlik

İkili ilişkilerde güven olmadan o ilişkiyi yürütmek neredeyse mümkün değildir. Yürütseniz bile o ilişki sizin için mutluluk veren bir şey olmaktan çıkıp size adeta yük olur. Profesör ve yazar olan Preston Ni ise bu konuda, “Birbirinize güvenemiyorsanız, ilişkiniz güvenlikten yoksundur” diyor. Basitçe söylemek gerekirse; güven olmadan ilişkinin temeli sağlam değildir. En ufak bir sorunda yıkılabilirsiniz. Güven problemini çözmediğiniz takdirde o ilişki sağlıklı ilerlemez. Ancak ilişkinizde güven olursa, o ilişkinin uzun vadeli olması da daha olasıdır.

3- Finansal Uyum

Çoğu ayrılık ve boşanmaların ardında finansal sebepler bulunuyor, bu bir sır değil. Ancak, finansal uyumsuzluğun tam olarak anlamı nedir ve bu durumu ilişkinizde nasıl tespit edersiniz? Prof. Preston Ni, “Finans üzerindeki çatışma sıklığı ile boşanma arasında doğrudan bir ilişki var” diye açıklıyor. Partnerinizin harcama alışkanlıklarını ve finansal değerlerini öğrenmek biraz zaman alabilir. Ancak finansal olarak uyumlu olup olmadığınızı ilişkinin başlarında da anlamanız mümkün. Finansal uyum ciddi bir problem gibi görünmese de uzun vadede ilişkiyi tehdit edebilir. Bu nedenle maddi olarak partnerinizle birbirinize denk olmak ilişki açısından daha sağlıklıdır. Uyumluluk faktörlerinde finansal durumların göz ardı edilmemesi gerekir.

4. Tabii ki ilişkinin olmazsa olmazı; kimya

“Kimyalarımız tuttu” ya da “Kimyamız uymadı” gibi cümleleri sık sık duymuşsunuzdur yakın çevrenizde. Kimya aslında tensel çekim olarak değerlendirilebilir. Partnerinizle çok iyi anlaşıyor olabilirsiniz, mantıken onun sizin için ideal ilişki olduğunu düşünebilirsiniz ancak eğer ona karşı bir çekim hissetmiyorsanız, bu ilişki pek uzun vadeli olmayabilir. Kimya, sağlıklı bir ilişki için gereklidir. Partnerlerin birbirlerine duydukları heyecan ilişkiyi canlı tutar. Bu nedenle kimya da ilişkilerdeki uyumluluk faktörlerinden biri.

5- Sosyal uyum
Bazı durumlarda, tıpkı sizin gibi biriyle birlikte olmak sıkıcı veya çekici görünmeyebilir. Ancak, İlişki Uzmanı Jeannie Assimos sizinle benzer sosyal alışkanlıklara veya kalıplara sahip bir partnerle çok daha iyi anlaşabileceğinizi ve ilişkinizin çok daha sağlıklı ilerleyebileceğini söylüyor. Bazen bir tarafın dışa bir tarafınsa içe dönük olması ilişkilerde ideal gibi görünebilir. Hatta bu tarz çiftlerin birbirlerini tamamladıkları söylenebilir. Ancak dışarı çıkmayı ve sosyalleşmeyi çok seven biriyseniz içine kapanık biriyle birlikteliğiniz bir noktadan sonra sizin ya da onun için can sıkıcı olacaktır. Çünkü biriniz dışarı çıkıp dans etmek isterken diğeriniz ise evde oturup pineklemek isteyecek. Bu durum ise ilerleyen zamanlarda tartışmalara neden olabilir. Bu nedenle sağlıklı bir ilişki için sosyal uyumun da olması gerekiyor.

6- Ortak bakış açısı

İlişki Uzmanı Assimos, “Hayata yönelik tutum uyumlulukta önemli bir rol oynuyor” diyor. Başka bir deyişle, kötümser biriyle birlikteyseniz ve siz hayata çok daha olumlu bakan biriyseniz sürekli onun da modunu yükseltmek ve neşesini yerine getirmeye çalışmak zaman içerisinde sizi kötü etkileyebilir. Bunun yanı sıra siz hayatı ciddiye alan biriyseniz ancak partneriniz anı yaşamayı seviyorsa bu da ilişkinizin ilerleyen zamanlarında karşınıza sorun olarak çıkabilir. Bu nedenle ortak hayat bakış açısı da uyumluluk faktörleri arasında yer alıyor.

Kaynak