Afrodizyak Aşk eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Zıt Kutuplarız! İlişkiye Faydası Olur Mu?

İkili ilişkilerin sürdürülebilmesi için çiftlerin iyi anlaşması önemli ancak her konuda hemfikir olmaları gerekmiyor. Aksine bazı farklılıkları olan çiftlerin ilişkileri daha sağlıklı ve uzun ömürlü oluyor. Çünkü birbirlerini sürekli olarak geliştirebiliyorlar. Aynı fikirde olmamak ve bir bütün olarak farklılıklar üzerinde çalışmak, ilişkiye renk katabilir. Birçok yönden, çiftlerin birbirlerinden farklı olması aslında son derece iyi hatta uzun ilişkinin püf noktalarından biri bu diyebiliriz!  Gelin birlikte ilişkiye sağladığı faydaları inceleyelim.

Genel olarak farklılıkların olması işleri daha ilginç kılar

Farklılıklarınız yüzünden tartıştığınızda ve bazı konularda hemfikir olmadığınızda bu durum sizin için çekilmez olabilir. Ancak bakış açınızı değiştirirseniz, aslında bu farklılıkların hatta tartışmaların bile sizin fikir alışverişi yapmanızı sağladığını ve yeni perspektifler edinmenize olanak tanıdığını görürsünüz. Her zaman birbirinizle hemfikir olmak ve durağan bir ilişkiye sahip olmak yerine, arada bir tartışıp fikir alışverişi yaparak birbirinizi geliştirebilirsiniz.

Farklılıklar olduğunda iletişim kurmak için alternatif yollar ortaya çıkar

Siz ve eşiniz farklılıklar yaşadığınızda, ikiniz de daha verimli iletişim kurmak için çalışırsınız. Sadece tartışmak ya da bir sonuca bağlamak yerine, ikiniz de oturup fikirleriniz üzerine konuşursunuz. Bunu herhangi bir ilişkide yapabilmek son derece önemlidir.

 Farklılıklarınızı anlamak için çalışmak, birbirinizin en iyi yönlerini ortaya çıkarabilir

Farklılıklarınızla yüzleşmek ve birbirinizi daha doğru anlamaya çalışmak, sizin ve eşinizin büyüdüğünü gösterir. İkiniz de kendinizin daha iyi versiyonları olursunuz. Bu da ilişkinizi güçlendiren etmenlerden biridir.

Bir şeyleri yapmanın tonlarca farklı yolu vardır ve bazen farklılıklarımız bize bir şeyleri başarmanın daha iyi yollarını gösterir

Herhangi bir şeyi yapmanın ya da söylemenin tonlarca farklı yolu var. Bugüne de belki siz davranışınızın doğru olduğunu düşünüyordunuz ancak partnerinizden daha iyisini öğrenebilirsiniz. Hepimiz birbirimizden öğrenme yeteneğine sahibiz ve partnerlerimiz her yönden daha verimli olmamıza yardımcı olmaya çalışırlar. Bir ilişkide birbirinize bir şeyler öğretmek son derece önemlidir. 

İlişkide olduğumuz kişiyle aramızda farklılıklar olması olgunlaşmamıza katkıda bulunur

Partnerlerimiz bazen bizden daha iyi şeyler yaparlar. Bu da bizim onlardan bir şeyler öğrenmemizi sağlar. Örneğin sizin yeni bir hobi edinmenize olanak tanıyabilirler ya da başa edemediğimiz bir sorunu çözüme kavuşturmada yardımcı olabilirler. Bunların hepsi ise farklı karakterler ve bakış açıları sayesinde olur.

Kaynak