Aşk eÇift Kalp Çarpıntısı

Tarihi Aşklar ” Leyla ile Mecnun”


Aşk nedir? Bu soru tarihten günümüze kadar kesin yanıtı bulunamamış ender soruların başında geliyor. Sahi nedir aşk? Kimine göre bir deli hali , kimine göre hayatın anlamı, kimine göre ise acının kaynağı. Nereye bakarsak bakalım aşk her yerde!

Çoğu insan bu eşsiz duygunun varlığına inanmıyor veya hala sorguluyor. Aşk somut bir kavram değil.
Onu göremez, duyamaz ,tutamazsınız. Ama onu hissedebilirsiniz. Aşkın gerçek olduğunu gözler önüne seren çiftlerin hikayelerinde kendinizi kaybetmeye hazır mısınız?

İlk hikayemiz bir Arap efsanesine dayanan ”Leyle ile Mecnun”

Bu efsanede Mecnun mahlasıyla şiirler söyleyen Kays ibni Mülevvah adlı bir Arap şairiyle, Leyli (Leylâ) adlı bir Arap kızın arasında geçen ve ayrılıkla sona eren bir aşk hikayesi anlatılmaktadır.

Leyla ile Kays ( Mecnun’un gerçek adı) medrese yıllarında birbirlerine aşık olmuşlardır. Kısa sürede bu aşkları bütün çevreye yayılır. Bu durumu öğrenen Leyla’nın annesi Kays ile bir daha görüşmelerini engellemek için kızını okuldan alır. Leyla’ya bir türlü ulaşamayan Kays üzüntüden çılgına döner ve kendini çöllere vurur. Bu olaydan sonra artık Mecnun (Arapçada halk arasında deli anlamına gelir.) ismiyle anılmaya başlar.

Oğlunun bu durumuna üzülen babası Leyla’yı istemeye gider. Leyla’nın ailesi oğlu deli olduğu için kızlarını vermek istemezler. Kendini çöllere vuran Mecnun’un aklında sadece Leyla’sı vardır. Başka hiç bir şey düşünemez. Tüm dünyası Leyla olmuştur. Leyla içinde durum farksız değildir. Mecnun’u düşünmeden bir gün bile geçiremez. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de ailesi Leyla’yı başka bir adamla nikahlandırır. Leyla kocasından uzak durur. Onu asla istemez. Kocası ondan vazgeçmesi için hikayeler anlatır. Bir süre sonra kocası vefat eder. Bu olaydan sonra artık Leyla için harekete geçme vakti gelmiştir. Çöllerde viran halde aşkından perişan hale gelmiş Mecnun’u aramaya başlar.

Uzun bir süre aradıktan sonra Mecnun’u bulur. Fakat Mecnun onu tanımaz. Leyla’yı görünce onu tanıyamaz ve “Leylâ benim içimdedir, sen kimsin?” der. Leyla kahrolur! Sevdiği adamın artık dünyevi duygularla olan bağlantısını kesildiğini anlayınca evine geri döner. Üzüntüden hastalanır ve yataklara düşer.Bir süre sonra da hayata gözlerini yumar. Mecnun, Leyla’nın ölüm haberini öğrenir. Gelip mezarını kucaklar, ağlayıp inler;Ya mana cism ü can gerekmez.Canansuz cihan gerekmez. der, kabri kucaklayarak ölür.

   Sizde kendi unutulmaz aşkınızın efsanesini başlatmak ister misiniz? O halde tek yapmanız gereken eÇift’e üye olmak. Hem de ücretsiz! Haftalık üye önerileri arasından kendinize en uygun adayı seçerek yalnızlar durağından kalkacak aşk gemisinde yerinizi ayırtın! Çünkü aşk burada başlar!

Kaynak : tr.wikipedia.org