Kalp Çarpıntısı

Sevgiliniz Bir Sosyopat Mı?

 

 

Yeni bir romantik ilişkiye başladınız ve işler tam gaz ilerliyor. Etrafınızda olup bitenleri takip edemiyor ve zamanın nasıl geçtiğine şaşırıyorsunuz. Buraya kadar sorun yok, aşkın göz körelten etkisini hepimiz biliyoruz.

Peki ya partneriniz zannettiğiniz kadar uygun biri değilse? Daha da kötüsü, bir sosyopatsa, bunu nasıl ayırtetmeli?

Sıraladığımız 10 özelliğe sahip biriyle beraberseniz, dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Pembe gözlükler size zarar verebilir.

 

1. Karizma ve çekicilik: Konuşmasını iyi bilir ve karşılarındaki insanı yoğun enerjileriyle etkilerler.

2. Şişik bir ego: Herkesten daha akıllı, başarılı ve zenginmiş gibi davranır, hatta bunu açık açık sözlü olarak ifade ederler.

3. Aşırı ilgi: Size sürekli telefon, kısa mesaj , email gibi türlü yollardan ulaşmaya çalışır ve her dakikayı sizinle geçirmek isterler. Aile ya da diğer arkadaşlarınızla vakit geçirmenizi hoş görmezler.

4. Aşk – nefret gitgelleri: Bir an sizi çok sevdiklerini söylerler, birkaç dakika sonra tersine döner ve sizden nefret ederler. Bu ani ve sık değişiklikler sürekli olur.

5. Başkalarını suçlama: Hata hiçbir zaman kendilerinde değildir. Daima suçlayacak birilerini bulurlar ve sorumluluk kabul etmezler.

6. Yalanlar ve hikayedeki boşluklar: Sorularınıza belli belirsiz cevap verir ve mantıksız yalanlar uydururlar. Doğruyu söylemenin daha doğru olacağı her durumda gerçek olmayan bir hikaye anlatmayı tercih ederler.

7.Yoğun göz teması: Sizi rahatsız edecek kadar dik ve sürekli bakışları vardır.

8. Hızlı adımlar: Çok kısa sürede size hayatlarının aşkı olduğunuzu söyler ve sizinle aynı eve taşınıp gelecek planları yapar.

9.Acındırma oyunu: Sizden şefkat ve empati beklerler. Zor çocukluk dönemlerini, sorunlu aile ilişkilerini mazur görmenizi ve alakası olmayan hareklerine bile anlayış göstermenizi isterler.

10. Tensel çekim: Ona karşı yoğun bir çekim hissediyorsanız ve uyumunuz yüksekse, bu kanındaki yüksek testesteron seviyesinden kaynaklanıyordur.