Afrodizyak Arkadaşlık Aşk eÇift Flört Güncel Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Farklı Kültürlerdeki Flört Kuralları!

İlk randevu, çiçekler, güzel bir yemek veya lezzetli bir kahve… Flört döneminin başlangıç kiti olarak sayılabilecek unsurlardır. İlişkinin emekleme aşamasındaki o tatlı heyecan kadar güzel başka duygu var mı? Her kültürde flörtleşme kuralları değişkenlik göstermektedir. Asya kıtasında samimi gösterilerde bulunmak ayıp sayılırken, Afrika kıtasında durum tam tersi! İsterseniz biraz daha detaylara inelim. Bakalım kültür arasındaki flört kurallarında ne gibi değişiklik göze çarpıyor.

Toplum İçinde Davranış Kuralları!

Diyelim ki eÇift üzerinden uzun zamandır yurt dışında yaşayan hoş biriyle iletişim halindesiniz. Sizi ülkesine davet etti. Bir bakıyorsunuz ki kendisi Asya kıtasında bir ülkede yaşıyor. Aşkın gözü kördür! Nerede karşınıza çıkacağı belli olmaz. Alıp valizinizi gidiyorsunuz. İlk buluşmada oldukça heyecanlısınız ve ilginizi göstermek için onu öpmeye kalkıyorsunuz. Bu hataya sakın düşmeyin zira Japonya, Çin, Kore gibi Asya ülkelerinde toplum içinde öpmek veya samimi davranışlarda bulunmak kaba hareket olarak sayılıyor. Oldu ki sevdiğiniz kişi Arap ülkelerinin birinde yaşıyor. O vakit asla toplum içinde samimi davranışta bulunmayın sonunuz hapishane olabilir! ”Ama ben sevdiğimi her an her yerde göstermek istiyorum.” Derseniz sizi Afrika semalarına alalım. Sevdiğiniz kişiyi öpmeniz, sarılmanız en çok istenen hareketlerin başında geliyor. Afrika kıtasındaki insanlar sevgilerini bu tür fiziksel eylemler ile desteklemeyi seviyor. Yapmazsanız, aşkınızdan şüphe bile duyulabilir.

Hesap Ödeme Sorunsalı!

Geçmişten günümüze cevabı hala verilememiş zihni sinir soruların başında gelmektedir. Hesabı kim ödemeli? Geleneksel tutumda olanların savunduğu düşünce ”Erkek hesabı öder!” şeklinde. Bu tür düşünce yapısı artık demode olmuş durumda. Kadının toplumdaki yerini küçümseyen ve aşağılayan bir sav olmaktan öteye geçemiyor. Özellikle Avrupa kıtasında hesap bölüşülerek ödeniyor. Yine Asya kıtasına gidecek olursak orada hesap bölüşmek asla kabul görmeyen bir hareket. Cinsiyet fark etmeksizin kim daha çok kazanıyorsa hesabı ödeyen kişi genelde o oluyor.

Yemek Mekanı Seçimi!

İlk randevuda özel ve şık bir mekana kim hayır diyebilir ki? İsveç’te yaşayan bir flörtünüz var ise o bu fikre karşı çıkacaktır. Zira İsveç’te bu tür bir randevu öncesi tercih edilen başka bir randevu tipi var. Adına ”deneme buluşması” deniyor. Daha sıradan bir kafe tercih ediliyor. Asya kıtasında ise durum tamamen farklı. Orada seçtiğiniz mekan karşı tarafa ne kadar önem verdiğinizi gösteriyor. Salaş bir yer seçimi sizin bohemliğinizi göstermez aksine kişi kendisini bunu bir hakaret sayabilir. Afrika’da ilk randevuda mutlaka renkli kıyafet giymeniz zorunlu. Düz siyah veya beyaz renk seçimi pek hoş karşılanmıyor.

Randevu Zamanlaması!

Bir çok coğrafyada randevu saatinde söz verilen mekanda olmak önemlidir. En ufak bir geç kalış pek hoş karşılanmaz. Ama Amerika’da durum biraz farklı. Orada randevuya geç kalma konusunda bir yarış söz konusu. Bunun nedeni çok hevesli görünmek istenmemesi. Hal böyle olunca da hiç bir randevu zamanında gerçekleşemiyor.

Hediyeler!

Hediye almak, vermek gerçekten çok harika bir eylem. Özellikle hediye alan taraf sizseniz! Avrupa ve Amerika’da alınan hediyeyi anında açmak ve beğeninin ifade edilmesi kabul gören bir davranıştır. Fakat Asya kıtasında anında hediyeyi açmamanız gerekiyor. Bu aç gözlülük olarak algılanır ve kaba davranışlar sınıfında üst sıralarda yer almaktadır.

Yemek Paylaşımı!

Yemek konusunda kıtalar arası uçurum dikkat çekmekte. Asya kıtasında yemek paylaşımı beklenen bir davranıştır. Özellikle farklı yemekler sipariş ettiyseniz yemeğe başlamadan önce ikramda bulunmanız beklenir. Avrupa’da ise pek paylaşım söz konusu değildir. Yapılacaksa da eller kullanılmadan çatal ve bıçak yardımıyla yapılması uygun bir davranış olur.