Afrodizyak Aşk eÇift Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Yaşam

İlişki Merdiveni Nedir? Merak Edenler Gelsin!

Önünüze gelen her insana sorsanız ”sizi en mutlu eden duygu hangisiydi?” diye. Size verecekleri ilk cevap aşk! olacaktır. Çünkü başka hiç bir duygu aşkın yerini tutamaz.

Aşkı bulmak güzel ama bunu ilişki içerisinde nasıl dengeleyeceğiz? Her çiftin ilişkideki izlediği basamaklar aynı değildir. Kimisi daha klasik yolu tercih eder, kimisi kendi dünyasındaki kurallara göre ilerlemeyi seçer. Bazı farklılıklar olsa da aynı tip basamaklar çıkılır.
İlişki merdiveni adı verilen ve ilişkinin adımlarını içeren bu tanımı açmaya ne dersiniz? Hazırsanız bu merdivenin basamaklarını inceleyelim!

  1. Randevuya çıkmak! : İlk buluşma, ilk izlen,m beraberinde büyük heyecanlar getirir. Bir çok çift o ilk buluşmasındaki heyecanı ömür boyu unutamaz. Zaten randevu olumlu geçmiş ise hemen ikinci basamağa geçilir.
  2. İlişkiyi tanımlamak! : İlk görüşmeden sonra eğer içinizde bir kıpırtılar oluşmamışsa tanımlama basamağına geçmeniz pek olası değil. Hemen korkuya kapılmayın. Bazı insanlar için birden fazla buluşma gereklidir. Hemen bir tanıya varılması güç olunabilir. Hayatı yavaş ve sindirerek yaşıyorsanız zaten bu zaman alabilir. Önünde sonunda ilişkinizi tanımlamanızın zamanı gelecek. Tanımlama yapıldıysa o zaman üçüncü basamağa geçiyoruz!
  3. Birlikte yaşamak! : Bu basamak aslında iki noktaya ayrılıyor. Bazıları evlenmeden önce aynı evi paylaşıp bir nevi evliliğin provasını yapmak istiyor. Bir bakıma uyumu görmek açısından tercih edilebilir. Bu seçim fazla uzak ise o halde birlikte tatile çıkmak gibi hiç ayrılmadan vakit geçirebileceğiniz ortamda olmanız bu basamaktan dördüncü basamağa geçişte size yardımcı olacaktır.
  4. Ehttp://www.ecift.comvlilik! : Merdivenin en can alıcı ve dönüm noktası olarak tabir edilecek basamağı. Birlikte olduğunuz kişi ile aşkınızı resmi olarak herkese duyurabileceğiniz andayız. Önceki basamakları sağlıklı olarak çıkamayan çiftler bu basamakta tepe taklak düşebiliyor. Ne istediğinizi, nasıl yaşayacağınızı belirlediğiniz önemli bir evre. Anlık duygular ile verilen kararların sonucu pekte iyi sonlanmıyor. İlişkinizde emin değilseniz bir önceki basamakta kalıp doğru zamanda dördüncü basamağa gelmeniz sizin açınızdan en sağlıklısı olacaktır. Düşüncelere dalanları bu basamakta bırakıp biz beşinci basamağa geçelim.
  5. Hayat planlaması ve Mal varlığı!: Evlenmek bir nevi sonun başlangıcı gibi. Bekar ve özgür hayat evresinin sonu, evli ve sorumluluk sahibi birey hayatının başlangıcı. Bu basamakta eğer mal varlığınız var ise bunu hayat arkadaşınız ile paylaşılıp, paylaşılmayacağının kararını vermeniz gerekecek. Sonuçta bu mal varlığına evlenmeden önce sahiptiniz. Bunu sadece kendinize saklamak istemeniz kadar doğal bir istek olamaz. Bu basamakta önceden kararları ortak almak en iyisi. Sonradan maddi sorunların huzurunuzu kaçırmasını istemezsiniz. Aynı zamanda da çocuk konusu da bir köşede beklemektedir. Kaç tane istediğiniz? Nasıl bir gelecek sağlayabileceğiniz? Bütün bunların karar verildiği basamaktır.
  6. Çocuklar için yaşamak!: Üçüncü basamaktaki başlayan sürecin olgunluk ve yükseldiği basamaktayız. Öncelikler artık sadece çocuklarınız. Onları yetiştirip, yarınlara ayaklarını yere sağlam basan bireyler olarak getirmek birincil göreviniz. Eğitimden tutunda evlenecekleri zamana kadar başka bir gayeniz olmayacak. Sonlarına doğruda yapılacak tek bir şey kalıyor. O da hayat arkadaşınız ile yaşlanmak yani yedinci , son basamak!
  7. Birlikte yaşlanmak! : Koca bir hayatı el ele vererek geçirdiniz. Ne büyük zorluklar aştınız. Yeri geldi üzüldünüz, yeri geldi sevinçlere boğuldunuz. İyisiyle kötüsüyle ilişki merdivenini tamamladınız. Artık en zirve noktadasınız. Hayatın size kazandırdığı güzel tecrübeler ile sonuna kadar keyfini çıkartarak, keyif yapabilirsiniz.

Sevgili eÇift üyeleri peki ya siz bu merdivenin hangi basamağında yer almak istersiniz? Cevabı sanırım biliyoruz! O halde geç kalmadan hemen profilinize giriş yapın. Yoksa ücretsiz olarak profilinizi oluşturun ve zaman kaybetmeden mutluluk ile ilişki merdiveninin basamaklarını tırmanmaya başlayın! Çünkü aşk burada başlar!