Aşk Flört

Flört ederken bunlara dikkat edin!

Hepimiz hayatımızın bir evresinde sadece flört ediyoruz, sen benle flörtleşiyor musun gibi cümleleri en az bir kez duymuşuzdur. Hala nedir ki bu flört diyenler için konuyu kısaca özetleyerek başlayalım. Flört aslında duygusal olsun ya da olmasın iki insanın birbirini tanımaya çalışmasına verilen isimdir. Yani gençlerimizin “çıkmak”, nine ve dedelerimizin “konuştuğu var mıymış” diye ifade ettiği durum 🙂 Ama işte onun bile bir adabı muaşereti var. Biz bugün onları konuşacağız.

Ülkemizin kültürünün belki hala biraz daha kapalı oluşundan flört etmek kelimesi kullanılırken bile hala çekinilen bir şey. Oysaki birisiyle ciddi bir ilişki yaşamadan ya da evlenmeden önce tanımak kadar doğal bir şey olamaz. Modern toplumda ise artık “görücü usulü” denilen kavram neredeyse demode olarak kabul edilirken karşımızdaki insanı tanımadan evlenmeye biraz risk almak bile denilebilir. İşte karşımızdaki insanı tanırken yani flört ederken de dikkat etmemiz gereken bir kaç püf nokta var. Şöyle ki;

1.       Hala mesafeleriniz olması gerektiğini unutmayın

Bir insanla dost olurken bile bunun belirli samimiyet evrelerinden geçtiğini düşünürsek duygusal bir ilişki yaşayacağınız insanı tanırken de bu evrelere hazırlıklı olmanız gerektiğini unutmayın. Karşınızdaki kişiden ne kadar hoşlansanız da yoğun duygular besleseniz de hemen 40 yıllık ahbapmışsınız gibi davranmamalısınız. Yani daha ilk buluşmada canım, hayatım, çok güzelsin/yakışıklısın gibi ifadeler kullanmayın. Mesafelerinizi yavaş yavaş kaldırmanız karşınızdaki kişiyi ürkütmeyecektir.

2.       Kişisel alana saygı gösterme hususu unutulmamalıdır

Karşınızdaki insanı hala tam anlamıyla tanımadığınızı ve bu yüzden peşin hükümlü olmamanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu açıdan karşınızdaki kişinin kişisel alanlarına, bireysel tutumuna aşırı tepkiler vermek sadece sizi daha itici yapacaktır. Ayrıca bazı insanlar bedensel diliyle kendini daha iyi ifade ederken çoğu insan da temas ederek konuşmaktan haz etmez. Bunun için karşınızdaki kişinin kişisel alanına saygı gösterirken beden dilinize dikkat etmeyi de ihmal etmemelisiniz.

3.       Hayatına hızlı bir şekilde dahil olmaya çalışmayın

Karşınızdaki kişiye onu önemsediğinizi ve hoşlandığınızı göstermek için daha sahiplenici bir tavra bürünebilirsiniz. Ya da onu diğer insanlardan kıskandığınıza dair sinyaller verebilirsiniz ama yine bunun dozajını belirlemenin çok önemli olduğunu unutmayın. Zira aşırı kıskançlık belirtileri çoğu insanda “ruhsal olarak sağlıksız” bir imaj bırakabilir.

4.       İletişimde kalmak iyidir ama onu sıkmayın

Teknoloji ile birlikte hayat ne kadar kolaylaşıyorsa bir o kadar da zorlaşıyor. Facebook, instagram, messenger ve whatsapp derken gün içerisinde kaç farklı platformdan birbirimizle iletişim kurar olduk? Son görülme saatleri, mavi tıklar, neden geç cevap yazdın gibi tripler insanların neredeyse korkulu rüyası haline geldi. Bu açıdan flört ettiğiniz ve henüz bir ilişki olarak adını koymadığınız kişiyi bu tip sosyal mecralardan taciz eder boyutta rahatsız etmeyin. Eğer size mesaj atmak istiyorsa zaten atacaktır. Öbür türlü öz güvensiz bir insan gibi görünmekten fazlası başınıza gelmeyecektir.

Tüm bunlar için tamam ama hala yeni bir insanla tanışıp flört etme imkanı bulabileceğim bir yer bile yok diyenlerdenseniz sizin için çözüm çok daha basit. Karakterinize ve yaşantınıza uyum sağlayabilecek, hatta bir gelecek planlayabileceğiniz o çok özel insanla tanışmak için eÇift’i şimdi deneyebilirsiniz. Ücretsiz olarak kayıt olabileceğiniz www.eCift.com seviyeli ve ciddi beraberliklerin peşinde olan nitelikli bekarların buluştuğu ciddi arkadaşlık ve evlilik sitesidir. Haydi siz de daha fazla zaman kaybetmeden eÇift’i deneyin.